• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306.238 1.33
  • Dolar: 32.3412 0.29
  • Euro: 35.092 0.02

Mursi’nin Bakanından Ak Parti’ye Tam Destek

Mısır’da askeri cunta tarafından darbeyle indirilen Muhammed Mursi’nin Kalkınma Bakanı Yehia Hamed, 7 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye’nin değil, bütün İslam dünyasının ve mazlumların seçimi olduğu...
Mursi’nin Bakanından Ak Parti’ye Tam Destek

Mısır’da askeri cunta tarafından darbeyle indirilen Muhammed Mursi’nin Kalkınma Bakanı Yehia Hamed, 7 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye’nin değil, bütün İslam dünyasının ve mazlumların seçimi olduğunu söyledi, AK Parti’ye destek verdi.

Muhammed Mursi’nin dava arkadaşı, İhvan üyesi ve eski Kalkınma Bakanı Yehia Hamed, AK Parti Van Seçim Bürosu’nu ziyaret etti. Türkiye’de yapılacak genel seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Yehia Hamed, “Sizlere Mursi’nin selamlarını getirdim” diyerek sözlerine başladı. Hamed, 7 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye’nin değil, bütün İslam dünyasının, bütün mazlumların ve ezilenlerin seçimi olduğunu belirterek, “Muhammed Mursi, hapishanede herkese mutlu bir şekilde selam iletti. Öyle bilin ki, her bir insan, binlerce insanı temsil ediyor ve sandığa gittiğinde ‘egemen benim’ diyor. Bu seçimde son nefesinize kadar mücadelenizi verin. AK Parti dört önemli badireden geçti. Omzunda ağır bir yük taşımışsa da hiçbir zaman pes etmemiştir ve Allah’ın izniyle bugüne kadar gelmiştir. AK Parti inşallah bu seçimde de başarıya ulaşacaktır. Darbeci Sisi ve arkadaşları bizim demokrasi mesajımızı kabul etmiyor. Onlar istedikleri kadar bizleri öldürmeye kalksalar da biz asla demokrasiden vazgeçmeyeceğiz ve bu mücadelenin gereği olarak AK Parti’nin 7 Haziran’daki zaferine çok büyük umutlarla bakıyoruz. Burada kardeşim Milletvekili Burhan Kayatürk ve partilerinin verdiği bir mücadele var. Biz bu mücadeleye katkı sunmak için buradayız. İstiyoruz ki Mısır’a da Türkiye’deki gibi demokrasi gelsin. Halk ne diyorsa o olsun. Siz AK Parti’ye destek verdiğiniz müddetçe bu ülke gelişmesine devam edecek ve asla Mısır gibi olmayacak. Sizin mücadeleniz çok anlamlıdır. Bizim başımıza bir felaket geldi. Ben eşimi ve çocuklarımı aldım Türkiye’ye geldim. Sadece bizler değil, Irak, Suriye, Yemen, Türki cumhuriyetlerinden birçok insan Türkiye’ye geldi. Çünkü burası için ‘İslam dünyası’ diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Biz parçalanmış İslam Alemi’ni bir araya getirme çabasındayız.’ Bize göre de bu seçim mazlumların bir araya gelmesi için çok önemli bir şanstır. İşte insanları bir araya getirmek için sizlere çok büyük görev düşüyor. Bende bu amaçla geldim ve sizinle birlikte çalışacağım. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“AK PARTİ TÜM DÜNYA MAZLUMLARININ UMUDUDUR”

Milletvekili Burhan Kayatürk ise, özellikle Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değindi. Kayatürk, Ortadoğu’da Müslüman coğrafyasında kanı ve gözyaşını durduracak olan tek partinin AK Parti hükümeti olduğunu belirterek, bu yüzden bütün dünyanın AK Parti’yi ve Türkiye’yi cephe aldığını söyledi. Her yerde mazlumların yegane sesi olan AK Parti’nin, sınırında yaşanan gelişmelere asla sessiz kalmayacağını dile getiren Kayatürk, “AK Parti olarak dünyanın dikkatini çeken yer olan Kobani halkının mücadelesini verdik. Mesut Barzani kendisi aynen şöyle söyledi; ‘Türkiye olmasıydı Kobani düşecekti.’ Maalesef birileri bunu farklı yerlere çekti. Barzani, Türkiye’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Yine dünyanın sessiz kaldığı diğer bir yer Arakan’dı. Arakan’da da diktatörlerin baskısı altında katliamlar yaşanıyor. Bu katliamlara yine ses çıkaran tek ülke Türkiye oldu. Bu yüzden Recep Tayyip Erdoğan için mazlumların babası nitelemesi yapılıyor. Yine bir diğer ülke Mısır. Mısır’da tarih boyunca ilk defa demokrasi ile bir başkan seçildi. Yüzde 52 gibi bir oyla seçilen Muhammed Mursi hükümetinin başına gelen birçok felakete yine AK Parti hükümeti sahip çıktı. Ben Avrupa Birliği Parlamenterler Meclisi’ndeki parlamenterlerin buna darbe diyemedikleri için nasıl utandıklarına şahit oldum. Sisi diktatörünü herkes kabul etse de, bizim için hiçbir zaman Mısır’ın gerçek temsilcisi değildi. Bizim için tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’dir. İhvan-i Müslüm’ün, Seyyid Kutub’inin dava arkadaşı Yehia Hamed, Van’ı ziyaret ederek yanımızda durdu. Çünkü Yehia Hamed için de bu seçim sıradan bir seçimden ziyade mazlumların, İslam Alemi’nin yeniden dirilişi ve uluslararası komploların karşısında durma seçimi olduğu için burada. Bütün dünya böyle önemli bir seçime kilitlenmişken, bizim daha fazla çalışmamız ve bu seçimden güçlü bir şekilde çıkmamız gerekir. Tüm dünya mazlumlarının, İslam dünyasının yeniden birliği ve dirliği için çalışmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim