• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Muhtarları konuk etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köy muhtarlarını makamında konuk etti.
Muhtarları konuk etti

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Ali Bilgi’nin de katıldığı ziyarete Bağlıca muhtarı Turgay Yılman, Mülkişeyhsuvar Muhtarı Mücahit Sevim, Alefli Muhtarı İlhan Yaşar, Düğmeciler Muhtarı Basri Biricik, Ömerli Muhtarı Seçkin Seyrek, Hıdırlar Muhtarı Nihat Sarı ve Kaymaz Muhtarı (Araman) Nihat Ayvazoğlu’da hazır bulundu. Köy muhtarlarının Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden ve özellikle toplu taşımada ki yeni yapılanmadan dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler.
 
ULAŞIM HİZMETLERİ HER ALANDA HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ulaşım yapılanması nedeniyle özellikle köylerde oturan vatandaşların şehre gelmesinin önünde ki engellerin kalkması ve konforlu ulaşımın önünün açılması aynı zamanda istihdam, eğitim ve sağlık  gibi sebeplerden kent merkezlerine göçen vatandaş sayısında ki gerilemenin önemine de ziyarette vurgu yapıldı. Kent merkezlerinde yaşayan akrabalarının artık köylere gelmesinde büyük kolaylıklar yaşanmasının vatandaşlarda da büyük memnuniyet oluşturduğunu ifade eden muhtarlar, bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini ilettiler. Ziyarette düşüncelerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu’da, “Toplu taşıma hizmetlerimizin köylere kadar ulaşması sayesinde burada yaşayan vatandaşlarımızın; Eğitim, istihdam ve sağlık gibi sebeplerden kente göç etmesinin önüne geçileceğini görmekteyiz. Köylerimize yaptığımız altyapı ve üst yapı hizmetleri ulaşımda ki kolaylıkla birleşince hayat daha da güzelleşmektedir” dedi.
 
AKRABALIK İLİŞKİLERİNDE VE KÖYLERDE CANLILIK OLUŞUYOR

Şehir merkezlerinde oturan akraba ve yakınlarının köylere gidiş geliş imkânlarını artırmasının köylerde canlılık oluşturmasının yanı sıra komşuluk ilişkilerini geliştirmesine katkı sağlayan yeni ulaşım modellemesinin önemine bir kez daha vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hizmetlerimizin temelinde diğer bir unsur da ülkemizde ve kentimizde ki dayanışma ve kaynaşmaya katkı sunmaktır. Bu dolaylı ve direkt olarak gerçekleşebilmekle beraber, toplumsal ahengin sağlanmasında bütün hizmetlerimizin insan merkezli olmasını da özellikle önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJELERİMİZLE KIRSALDA KALKINMA SAĞLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda kamu hizmetlerine yönelik inşaat desteği, tarım ve hayvancılıkla ilgili hizmetlerin köylerde kalkınmayı sağladığını da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bölgemizdeki Toramanlar Göleti’nin daha etkin verimli kullanımı sağlayacak kapalı sulama sistemine geçişle ilgili proje etüt ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan hizmet ve yatırımlara öncelikle muhtarlarımızın sahip çıkmasını, korumasını, kullanılmasında örnek ve öncü olmalarının yanı sıra bu tarz projeleri teşvik etmeleri gerekmektedir” açıklamasını yaptı. Görüşme yeni fikirler ve taleplerin söylenmesinin ardından son buldu.

a7e83b25-e39f-4729-ba44-3fc100c0e053.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim