• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.233 0.76
  • Dolar: 32.3553 0.08
  • Euro: 34.9392 -0.37

Muhalefete ’Cem Uzan’ Benzetmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefetin vaatlerini Cem Uzan’a benzetti.51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur’una katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyük yarış sonrası partisinin Alanya İlç...
Muhalefete ’Cem Uzan’ Benzetmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefetin vaatlerini Cem Uzan’a benzetti.

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur’una katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, büyük yarış sonrası partisinin Alanya İlçe Gençlik Kolları İstişare Toplantısı’na katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Cem Uzan benzetmesi yaparak şöyle konuştu: "Onun bir partisi vardı, işte mazot 1 lira olacak, bu olacak. Tabii insanın iktidar diye bir derdi olmazsa, atar. Dikkat edin iktidar olacağız demiyor hiçbirisi. Hatta ana muhalefet partisi iktidar olma diye bir derdi yok. Muhalefette kalmaktan çok mutlu. Yani şu an dışarıda da içeride de sizin çalışmanıza gerek yok. Zaten sizde muhalefet yok. Ben de diyorum ki doğru söylüyorsunuz. Bizim için iyi ama ülke için kötü. Demokraside sağlam bir muhalefet olmaz mı. Onlar böyle hayali şeyleri atıp tutuyorlar. Ve inanılmaz şeylerde bulunuyorlar. Gerçekleşmesi mümkün değil".

Siyasete girerken kendisinin bir hayalinin olduğunu, Antalya, Alanya ile ilgili hayallerinin olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bu hayallerin bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını da gerçekleştiremedik. Zamanımız yetmiyor ama her şeyin bir limiti var. Bu hayaller de gerçekleşmeyecek değil. Bizim 13 yılda yaptıklarımızdan sonra yapılamayacakları sizler gerçekleştireceksiniz. Gençler gerçekleştirecek. Bizlerin gençlere önem vermemizin sebebi budur" dedi.

AK Parti’nin neler yaptığını bazılarının hatırlamayabileceğini dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye’nin 500 milyon dolar için IMF’nin kapısında beklediği günler olduğunu vurguladı. 1 milyar dolar geldiği zaman kurtulduk manşetlerini bazılarının hatırlamayacağını ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bugün ama çok şükür güçlü bir Türkiye, ekonomisi alt yapısı güçlü ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyen, yönetilen değil, yöneten, alınan kararlara uyan değil karar masasında olan, dünyanın her noktasında bir gelişme olursa veya karar verilirse Türkiye artık görüşü sorulan bir ülke oldu" Yurt dışında itibarı, kalkınma projeleri olan Türkiye’nin insani yardımlarda dünyada üçüncü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 2013 yılında 1.6 milyar dolar insani yardım yaparak dünyada 3. olduğunu belirtti. Kalkınma yardımına 3 milyar dolar harcadıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "İnsani yardımda gayri safi mili hasıla ile kıyasladığımızda da birinci sıradayız. Ne mutlu bize" diye konuştu. Paraların, ülkenin gelirinin yolsuzluğa gitmediğini ve ülkenin gelirinin heba edilmediğini dile getiren Çavuşoğlu, 23.5 milyar dolar da IMF’ye borç ödediklerini söyledi. Yönetime geldiklerinde devletin kendi memuruna borcu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bir devletin kendi memuruna borcu olabilir mi. Bu devlete saygı olur mu, böyle bir devlet olabilir mi ama Allah’a şükür hepsini ödedik. IMF’ye bugün borç veriyoruz" dedi. Tüm bunlara rağmen hedefleri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, çok şey yaptıklarını ama bunun da yetmediğini dile getirdi. Hedefleri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "2023 hedeflerimiz var. Hepsi Türkiye’yi başka yerlere götürecek hedefler. Biz geldiğimiz nokta ile övünmekte haklıyız ama bununla yetinemeyiz. Vatandaşımız çok daha fazlasını hak ediyor. Bugün 11 bin dolarla biz yetinecek miyiz. Bakıyoruz bazı ülkelerin milli geliri 50, 60, 70, 110 bin dolara çıkan var. Biz niye 11 bin ile yetinelim. Bu vatandaş daha fazlasını hak ediyor. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız." Konuşmasında 3 dönem kuralını da değerlendiren Çavuşoğlu, uygulamanın çok doğru olduğunu ve desteklediğini söyledi. Siyasette yer lan gençlerin olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Gerçekçi olacaksınız hayal kuracaksınız. Hayalleriniz için de çalışacaksınız. ve hedeflerinizi büyük tutacaksınız. siz bu ülkenin bu partinin geleceğisiniz. 2053 ve 2071 hedefleri için de sizler bizlerin umudusunuz." dedi. Önlerindeki seçimin önemine de değinen Çavuşoğlu, "Anayasayı değiştirmek çok önemli. Türkiye’yi yeniden şaha kaldırmak için bu seçim çok önemli. Bu da bizim elimizde Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir karar verilecek ve bu kararın verilmesinde bizler söz sahibi olacağız. Sizden isteğim, ricam önümüzdeki süreçte gece gündüz çalışacağız" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim