• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2410.881 -0.94
  • Dolar: 32.5648 0.23
  • Euro: 34.7004 0.08

Miroğlu: "Bir Elde Silah Bir Elde Zeytin Dalı"

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Mardin’in tarihi mekanlarından biri olan Firdevs Kastı’nda seçmenlerine seslendi. Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin ülke için çok önemli olduğunu be...
Miroğlu: Bir Elde Silah Bir Elde Zeytin Dalı

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Mardin’in tarihi mekanlarından biri olan Firdevs Kastı’nda seçmenlerine seslendi. Konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin ülke için çok önemli olduğunu belirten Miroğlu, HDP’yi kastederek, “Seçim ortamına giriyoruz ama bu ülkede hala silahlı insanlar var. Bu silahlı insanlar bize partileri aracılığıyla Türkiyeleşmek istediklerini söylüyorlar. Ama Türkiyeleşmenin her şeyden önce şiddetten arınmak olduğunun farkında değiller; ya da bizim bu politik oyunu yutabileceğimizi düşünüyorlar. Bir elinde silah bir elinde zeytindalı olan ve seçimi ben kazanmazsam iç savaş çıkar diyenleri Mardinliler de Diyarbakırlılar da teşhis etmekte zorlanmayacaktır” dedi.

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Mardin’in köklü ailelerinden olan eski belediye başkanı Ali İhsan Ensari ve AK Parti milletvekili aday adayı olan Fırat Ensari tarafından tarihi Firdevs Kastı’nda ağırlandı. AK Parti Mardin milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Orhan Miroğlu, bu güzel buluşma için Fırat Ensari ve ağabeyi Ali İhsan Ensari’ye teşekkür ettiğini söyledi. Bulundukları mekanın çok önemli ve kıymetli bir mekan olduğunu dile getiren Miroğlu, çok istemesine rağmen Firdevs Kastı’nın içini ilk defa gördüğünü söyledi. Sürekli olarak önünden geçtiği bu tarihi mekanı böyle güzel bir gecede görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Miroğlu, “Firdevs Kastı Mardin’i var eden mekanlardan biri. Tarih ve siyaset yaşanır, toplumlar bir aşamadan bir aşamaya geçerler ama şehirlerin de bir ruhu var. Şehirlerin ruhu hep bu oldu bittilere ayak uydurmaya çalışır, ayak uyduramadıkları zaman kendilerinden çok şey kaybederler. Aslında biz son 30 yıllık çatışmada şehirlerimize ait bu ruhtan çok şey kaybettik. Mardin’de, Diyarbakır’da, Midyat’ta, Van’da, Ağrı’da çok şey kaybettik. Maddi manevi değerlerden, kaybettiğimiz insanlardan bahsetmiyorum, sadece şehirlerimizin mekansal kayıplarından bahsediyorum. Bu mekansal bölünmeleri düzenli yapamadığımız için maalesef şehirlerimizin hiçbiri hak ettiği yerde değil. Mardin tıpkı Kudüs, Venedik gibi uluslararası kent statüsü kazanması gereken bir şehir. Bu konuda Mardin’in bir mirası var” diye konuştu.

“DÜNYANIN VE ORTADOĞU’NUN GÖZÜ TÜRKİYE’DEKİ SEÇİMLERDE”

Bu tarihi mekanda siyaset konuşmanın içinden geçmediğini belirten Miroğlu, konuklarından izin aldıktan sonra seçimleri de değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli bir viraj olduğunu kaydeden Miroğlu, AK Parti’nin gerçek anlamda Türkiye partisi olduğunu söyledi. Miroğlu, “Doğruyu söylemek gerekirse böyle bir mekanda siyaset konuşmak içimden gelmiyor. Mardin’in tarihi söz konusu olduğunda Mardin ile adeta sembolleşmiş ailelerin içindeyiz. Ama izninizle bir iki şey söylemek istiyorum. Türkiye önemli bir seçim yaşıyor. Dünyanın ve Ortadoğu’nun gözü bu seçimlerde. 2023’lü yıllara kadar uzanacak bir siyasi süreçte Türkiye’yi kimin yöneteceğinin belirleneceği bir seçim olacaktır. Ya da insanların istemediği koalisyonlar dönemine geri dönüş veya bir elinde silah bir elinde zeytindalı şeklinde farklı bir siyaset izleyen bir grubun HDP’yi kastediyorum güçlenmesinin oluşturacağı sonuçlar bütün bunlar seçimden sandıktan çıkacak sonuçta belli olacaktır. Burada yapacağımız her tercihin Türkiye’nin üniter birliğine zarar verip vermemesi ile ölçülebileceğini düşünüyorum. Suriye ve Irak’a baktığım zaman Türkiye’nin önünde ciddi bir risk olduğunu düşünüyorum. Suriye’de ortak kimlik kaybolmuşsa Türkiye’nin buradan çıkarabileceği çok önemli dersler var. Aynı şey Irak için de geçerlidir. Bu ülkelerde oluk oluk kan akıyor, Allah bizi bu belalardan korusun. Bu tablolara bakıldığında Türkiye bir barış ve demokrasi adası aslında. Evet barış ve demokrasimizde bazı eksiklikleri var, çünkü seçim ortamına giriyoruz ama bu ülkede hala silahlı insanlar var. Bu silahlı insanlar bize partileri aracılığıyla Türkiyeleşmek istediklerini söylüyorlar. Ama Türkiyeleşmenin her şeyden önce şiddetten arınmak olduğunu farkında değiller ya da bizim bu politik oyunu yutabileceğimizi düşünüyorlar. Bir elinde silah bir elinde zeytindalı olan ve seçimi ben kazanmazsam iç savaş çıkar diyenleri Mardinliler de Diyarbakırlılar da teşhis etmekte zorlanmayacaktır. Umarım 7 Haziran sabahı hayal kırıklığı yaşamayız. AK Parti’nin burada önemli bir rolü var çünkü AK Parti gerçek anlamda bir Türkiye partisidir. AK Parti Türklerin de, Kürtlerin de partisidir. Bunu diğer partilerin de başarmasını isterdim. Diğer partilerin bölge partisi olmaktan kurtulamaması ülke için büyük bir risktir” ifadelerini kullandı.

“DIŞ MİHRAKLAR TÜRKİYE’NİN ÖZGÜVENLE HAREKET EDEN BİR ÜLKE OLMASINI SİNDİREMİYOR”

Seçimlerin sadece Türkiye’de değil, bütün dünya tarafından yakından takip edildiğini belirten Miroğlu, dış mihrakların Türkiye’nin özgüvenle hareket eden bir ülke olmasını sindiremediklerini söyledi. Miroğlu, “Dışarıdan çok büyük bir manipülasyon var. Şu an seçim için biz ne kadar yoğunlaşıyorsak inanın ki Washington ve Bürüksel’de o kadar uğraşan insan var. Türkiye’nin geleceğini konuşuyorlar. Bu gelecekte kimin ne kadar rol oynayacağını konuşuyorlar. Türkiye’nin özgüvenle hareket eden bir ülke olmasını içlerine sindiremiyorlar. Türkiye siyasi hafızasının farkına vardığı için AK Parti 12-13 yıl Türkiye’yi yönetebildi. Bence bundan sonra da yönetecektir. Bu seçimlerde alacağımız sonuçla insan odaklı bir anayasa yapabilecek oranda milletvekili çıkarmayı istiyoruz. Çözüm sürecinde başarıya ulaşmak istediğimiz için 330 üstünde bir milletvekili çıkarmak istiyoruz. Başkanlık sistemini tartışmaya sokmak ve Türkiye’de halkın onayına sunmak için 330’dan fazla milletvekili istiyoruz. Bunlar bir ihtimal değil, bir gerçektir. CHP, MHP, HDP arasındaki görünür görünmez işbirlikleri ne olursa olsun, AK Parti’nin çok önemli bir şansı var. Çünkü AK Parti Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese yeni bir anayasa, barış içerisinde bir Türkiye ve etnik kimlik üzerinden değil, Türkiye Cumhuriyeti üst kimliğiyle tanımlayacak yeni bir anayasa vaat ettiği için sandıktan başarı ile çıkacaktır. Bölgenin koşullarına rağmen hala AK Parti’ye oy vermek büyük bir özveri gerektiriyor ve gittiğim her yerde bu özveriyi görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim