• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 25°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Minik kalpler eğitimde iddialı!

Gebze bölgesinin başarılı eğitimcilerinden Ayfer Kara'nın sahibi olduğu Minik Kalpler Anaokulu Koç İlköğretim Okulu arkasında açıldı. Kurucusu Ayfer Kara; "Eğitim eğitimcilerin işidir" diyerek bu alanda çok iddialı olduklarını söyledi.
Minik kalpler eğitimde iddialı!

Gebze bölgesinin başarılı eğitimcilerinden Ayfer Kara, Yenikent Koç İlköğretim Okulu arkası 2402 sokakta kendisine ait Minik Kalpler Anaokulunu açtı. 5 kat üzerine kurulu ve son derece modern bir şekilde dizayn edilmiş binanın yaklaşık bin 500 metre kare kapalı alanı bulunuyor. İçerisinde yüzme havuzu ve son derece nezih şekilde dizayn edilmiş sınıflar yer alan ana okulunda hiç bir fedakarlıktan kaçınılmadığı göze çarpıyor. Yaklaşık 300 metre de bahçesi bulunan 150 çocuk kapasiteli Minik Kalpler Anaokulunun Gebze ve Çayırova bölgesi ile Mutlunekt civarından büyük ilgi görmesi bekleniyor. 

"EĞİTİM EĞİTİMCİLERİN İŞİDİR" 

Başarılı eğitimci Ayfer Kara, milli eğitim bakanlığının uyguladığı programları dikkate alarak 2,3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklara tam gün esasına uygun olarak fiziksel gelişime uygun olarak eğitim vereceklerini ifade etti. "Eğitim eğitimcilerin işidir" diyen Kara; "Dünyanın gelişmiş ülkelerinde anaokulu ve okul öncesi eğitimlere büyük önem verilir. Çocuklar da kişiliklerinin yüzde yetmişini bu yaşlarda kazanırlar. Yani çocuklara bu yaşlarda ne verirseniz gelecekte de onu alırsınız. Bu yüzden eğitimin önemli, ama okul öncesi eğitimin daha da önemli olduğunu belirtmek istiyoruz. Türkiye'de çok düşük olan bu rakam, milli eğitim bakanımız Ziya Selçuk'u çabaları ile daha yukarılara taşınmak isteniyor ve biz de bunu destekliyoruz. Bilisel araştırmalara göre de çocukların en verimli dönemleri bu dönemlerdir. Burada ayrıca çalışan anne ve babalara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. " dedi. 

55aabb58-251b-4010-b3b5-52ac38c90de0.jpg

"VELİLERİN DE SORGULAMASI GEREKİR"

Anaokulu kurucuse ve tecrübeli eğitimci Ayfer Kara, Gelişmiş Avrupa ülkelerinde ve dünyanın önde gelen ülkelerinde anaokulu ve okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını ifade ederek, Türkiye'nin de her geçen gün çoklu zeka kuramının temsilcisi olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile bu çıtayı yükseltmek istediğini söyledi. Bu dönemde çocukların bulunduğu fiziki ortam ile eğitim veren kişilerin de çok önemli olduğunu söyleyen Kara, okul öncesi eğitimin ehil olmayan kişilerin elinde olmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Velilerin de anaokulu ve kreşleri sorgulaması gerektiğini söyleyen Kara; "Zaman zaman gidip bu kurumları velilerin de denetlemesi gerekir. Zira çocuklara ehil olup olmayan kişilerin eğitim verip vermediğini velilerin de sorgulaması gerekir. Okul öncesi süreci çok önemli ve uzmanlık isteyen bir süreç, o yüzden bu anlamda zaman zaman velilere de sorumluluklar düşüyor" dedi. 

633a1b02-ce4e-4aed-8e88-b3f7b6ae6485.jpg633a1b02-ce4e-4aed-8e88-b3f7b6ae6485.jpg

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim