• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Minik Elin Hayata Tutunma Mücadelesi Veriyor

Henüz 2,5 yaşında ve etrafında olup bitenlerden habersizce hasta yatağında minik bedeni ile hayata tutunma çabası veriyor. O, Kobani’de IŞİD tehlikesinden arkalarına dahi bakmadan koşar adımlarla kaça...
Minik Elin Hayata Tutunma Mücadelesi Veriyor

Henüz 2,5 yaşında ve etrafında olup bitenlerden habersizce hasta yatağında minik bedeni ile hayata tutunma çabası veriyor. O, Kobani’de IŞİD tehlikesinden arkalarına dahi bakmadan koşar adımlarla kaçan Çoban ailesinin en küçük ferdi Elin. Savaşı arkasında bırakan korku dolu gözleri şimdilerde İstanbul’da böbrek yetmezliği teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede hayata tutunma çabasıyla bakıyor.

Suriye’de yaşanan iç savaş ve IŞİD kabusundan kaçan Kobanili Çoban ailesi şimdilerde 2,5 yaşındaki kızları Elin’nin İstanbul’da hayata tutunma çabasını veriyor. Kobani’den Suruç’a yürüyerek geçen ve canlarını zor kurtaran aile, kızlarının rahatsızlığı nedeniyle Suruç’tan Gaziantep’e oradan da İstanbul’a sevk edildi. Minik Elin’nin tedavideki son durağı İstanbul Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği oldu. 23 gündür hastanede tedavi altına alınan Kobanili Elin’nin en büyük destekçisi de başından bir an ayrılmayan annesi Cemile.

TEK UMUDUM KIZIMIN İYİLEŞMESİ

5 yaşındaki Nevin ve 1,5 yaşındaki Muhammet ismindi iki çocuklarının daha bulunduğunu anlatan Anne Cemile Çoban, tek umudunun kızlarının bir an önce iyileşmesi ve kendi topraklarına dönmek olduğunu anlattı. Savaşın kanlı yüzünden birçok yakınını kaybettiğini söyleyen Anne Cemile Çoban, hastane odasında kızıyla birlikte kutladığı çocuk bayramında özlemlerini ve yaşadığı korkuyu ve umutlarını şu sözler ile anlattı: “Suriye’de Kobani’den geldim. Orada savaş olduğu için buraya geldim. IŞİD’den kaçtık. Ama hala oradalar.6 ay oldu buraya geleli. Savaş olduğu için geldik. Kızım geçen sene hasta oldu. Gaziantep’ten buraya muayene için getirdim. Neyi olduğunu bilmiyorduk. Oradaki doktorlar bebeğin karaciğerinde ve kalp damarında sorun olduğunu söylediler. Orada 20 gün tedavi edildi.23 gündür de buradayız. Eğer orada savaş olmasaydı gelmezdim. Evim, annem ve babam herkes orada. Savaş olduğu için buraya geldim. 20’ye yakın akrabamı savaşta kaybettim. İnşallah. Kızım biraz iyileşince gideceğim. Evimiz, annem, babam orada. Memleketimiz orası.”

"DİYALİZE BAŞLAYACAK"

İstanbul Bakırköy Dr.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği’nde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Bedir Akyol da Kobanili minik Elin’ne uygulanan tedavi işlemleri hakkında şu bilgileri verdi: “ Hasta 2.5 yaşında Suriyeli. Bize karın şişliği ve kusma yakınmasıyla başvurdu. Yapılan tetkilerinde kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Şuanda diyaliz katetari açıldı. Yakında periton diyalizine yani karnından diyalize başlanacak. 23 gündür bizde yatıyor, tedavisine devam ediliyor.Tam olarak rahatsızlığı bütün organlarını tutan metabolik bir hastalık olduğunu düşünüyoruz. Ön planda böbrek tutumu var, karaciğeri de tutunmuş, kalbi de tutunmuş kalbin duvarları kalın. Karaciğer enzimleri yükselmiş. Ama şuanda en acil ve en akut problem kronik böbrek yetmezliği, ona yönelik diyaliz tedavisi planlandı.Diyaliz katetari takılmış şuanda iyileşme sürecinde, daha sonra artık rutin kendi evinde bile diyaliz uygulanabilecek.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim