• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

“Milliyetçilik Ya Da Milletini Sevmek Lafla Olmuyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz milli projelerimizle beraber güneş santrallerinin, rüzgar santrallerinin, hidroelektrik santrallerinin de türbin ve jeneratörlerinin de artık yerli...
“Milliyetçilik Ya Da Milletini Sevmek Lafla Olmuyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Biz milli projelerimizle beraber güneş santrallerinin, rüzgar santrallerinin, hidroelektrik santrallerinin de türbin ve jeneratörlerinin de artık yerli üretim olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Bakan Yıldız, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde içme suyu şebekesinin temel atma törenine katıldı. Törende vatandaşlara hitap eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün hayırlı işlerle güne başladık hamdolsun. Afşin ve Elbistan’a doğalgazın getirilmesiyle alakalı protokolün imza törenindeydik. Aynı zamanda santrallarımıza da doğalgaz gelecek. Afşin’e içme suyu getiren değerli büyükşehir belediye başkanımıza, Afşin belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Su hayattır, su vazgeçilmez bir unsurdur. Susuz hayat idam ettirilemez” dedi.

Afşin ve Elbistan’ın önemli iki ilçe olduğunu belirten Bakan Yıldız, “Afşin-Elbistan Bölgesi birbirine dayanarak, kol kola girerek yükseleceği bir bölge. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak, yalnızca bu bölgenin değil aynı zamanda ülkemizin en önemli kömür yataklarına sahip. Türkiye’nin gelişmesinde, büyümesinde çok ciddi katkıya inşallah sahip olacağız. Buraya yatırımlarımız devam edecek. Burada yalnızca doğalgaz değil, yalnızca içme suyu değil yeni kuracağımız termik santrallerle beraber istihdamın ve işsizliğin önlenmesiyle alakalı konuda çaba sarf etmiş olacağız.”

12 yıl önce bu ülkenin idaresine konan güçlü iradenin AK Parti hükümetiyle beraber başladığını belirten Bakan Yıldız, “AK Parti iktidarından önce dünya tozpembeydi. Ama Türkiye’de bir kitap atıldı diye fırtınalar koptu. Kriz oldu. Türkiye o anki gayri safi milli hasılatı kadar değer kaybetti. Bizim aldığımız Türkiye normalleşmiş bir Türkiye değildi. Rayından çıkmış tekrar raya oturması güç bir hale gelmişti. Bu sırada ne oldu. Biz gömü mü bulduk bir yerde, bizi define mi bulduk? Allah’a inanan halkına güvenen bir iktidarla beraber bu işin bereketi oluştu. Bir yaptık on aldık. Bazen on yaptık yüz aldık. Siyasi iktidar zor elde edilen çabuk elden çıkan bir başlıktır. Bizim siyasi iktidara sahipliğimiz her yerde ve her zaman olmak zorunda.

Bizim Afşin’e yapacağımız sadece doğalgaz yatırımı 8.5 milyon dolar civarında. Neredeyse 30 milyon TL civarında. Bir bu kadar daha yatırım yapacağız. Ama bu yetmez. Yapacağımız santraller 10 milyar dolar civarında. Bunların her birini bu bölgeye kazandırmak lazım.

Milliyetçilik ya da milletini sevmek lafla olmuyor. Biz bugün yerli tankımızı ve yerli uçağımızı yerli arabamızı yapmak için sanayimizi geliştiriyoruz. Biz milli projelerimizle beraber güneş santrallerinin, rüzgar santrallerinin, hidroelektrik santrallerinin de türbin ve jeneratörlerinin de artık yerli üretim olması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

"NE ÇETELERE MÜSAADE EDERİZ NE DE ESKİDEN SIKÇA TELAFFUZ EDİLEN MAFYALARA"

"Bizler ne çetelere müsaade ederiz ne de eskiden sıkça telaffuz edilen mafyalara" diyen Bakan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de mafyalardan geçilmiyordu. Meydan okuyan okuyanaydı. Böyle olmaz. Devletin otoritesi var, milli birlik ve beraberliğini sürdürecek ve Türkiye kamburlarından kurtulacak. Türkiye’nin en önemli kamburlarından bir tanesi çözüm sürecidir. Türkü, Kürdü demeden bütün vatandaşlarımız; Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar bütün illerimizde beldelerimizde yaşayanlar bizim vatandaşımızdır. Bizler doğru yaptığımız kadar güçlendik. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez. Vermemesi de lazım. Yaptığı hizmetlere ve icraatlara oy vermesi lazım. Türkiye kalkınmasına devam edecek, Türkiye büyümesine devam edecek.

Hakkari Yüksekova’da bu ayın sonunda havaalanı açılacak. Havaalanının açılmasına mani olmak için PKK iş makinelerini yaktı. Barajlar yapıyoruz oradaki iş makinelerini yakıyorlar. Elektrik götürüyoruz elektrik direklerini bombaladılar. Sizin yapmak istediğiniz nedir? Oradaki Kürt vatandaşımıza giden hizmeti mi engellemek istiyorsunuz? Hem istismar edeceksiniz hem de engelleyeceksiniz. Bu olmaz. Kim olursa olsun ister çeteler ister mafya isterse PKK karşısında güçlü bir iradeyi bulacak, bizleri bulacak. O yüzden AK Parti iktidarının devam etmesi yalnızca Afşin için değil, yalnızca Elbistan ya da Kahramanmaraş için değil ülkemiz ve çocuklarımız için son derece önemlidir.

7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Verdiğiniz oyların her birisi çok değerli. Vesayet dediğimiz kavram verdiğiniz oyu itibarsızlaştırmak, verdiğiniz oyu hükümsüzleştirmek içindir. Bundan 3 ay önce milletvekili kavramından uzak olan bir vekil muhalefetten geldi arabasının bagajından bir koç çıkardı. Kameraları karşısına alıp dedi ki ‘Ey ahali şimdiye kadar AK Parti’ye koyun gibi oy verdiniz, bundan sonra koç gibi CHP’ye vereceksiniz’ dedi. Böylesine hakaret olur mu? Siz o hakaretle beraber vatandaşın yüzüne nasıl bakarsınız? Nasıl seçimde önlerine gideceksiniz?"

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim