• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9055.34 2.82
  • Altın: 2295.671 0.87
  • Dolar: 32.3229 0.22
  • Euro: 35.1342 0.08

Milli şairimiz,‘’Vatan İçin Korkma’’ tiyatro oyunuyla anıldı

İstiklal şairimiz Mehmet Akif, özlemini duyduğu Asım’ın neslinin 15 Temmuz Gecesi yazdığı destanı konu alan “Vatan için Korkma” tiyatro oyunuyla anıldı
Milli şairimiz,‘’Vatan İçin Korkma’’ tiyatro oyunuyla anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 80’inci yıldönümünde düzenlenen programla anıldı. İlimizdeki okullardan öğrencilerin izleyici olarak katıldığı anma programında vatan ve millet mefkureleriyle dolu muhteşem bir tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz Darbe girişiminde yaşananlarla, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecinde yaşadıklarının birleştirilerek sahnelenen  ‘’Vatan İçin Korkma’’ tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.
 
BAŞKAN KARAOSMAOĞLU İZLEDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal ve daire başkanlarıyla ilimizdeki ortaöğretim okullarından öğrencilerin katıldığı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi ve oyun İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu.

imj_4424.jpg
 
MEDENİYET YOLUNDA DEVAM EDECEĞİZ
Oyunun sonunda yönetmen Serkan Budak’a çiçek takdim eden Başkan Karaosmanoğlu, oyuncuları da tebrik etti. Anadolu’ya geldiğimiz günden beri oyun ve hilelerle karşılaşıldığını; Çanakkale’de, 15 Temmuz’da dış güçlerin ülkemiz üzerinde birlik ve bütünlüğümüze yönelik hareketlerinin başarılı olamayacağının altını çizerek gençlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Kardeşliğimizi güçlendirerek, ülkemizin tüm renkleri bir araya gelerek, medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
GENÇLER KENDİNİZE GÜVENİN
Gençlere kendilerine güvenme nasihatinde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Bize diz çöktürmek isteyenlere inat, en güzelini biz yapacağız. Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda çağdaş medeniyetin üzerine çıkacağız” şeklinde konuştu. ‘’Hiçbir zaman bize diz çöktüremeyecekler’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, dış güçlerin terör örgütlerini besleyerek ve kullanarak ülkemize saldırdıklarını, bunun da 15 Temmuz’da görüldüğünü ifade etti.

imj_4430.jpg
 
30 ARALIK’TA GEBZE’DE
İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un özlemini duyduğu Asım’ın neslinin 15 Temmuz Gecesi yazdığı destanı konu alan “Vatan İçin Korkma-Mehmet Akif Ersoy” müzikli tiyatro oyunu SDKM’de sahnelendi. Aynı tiyatro oyunu 30 Aralık Cuma saat 19.30’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
 
MÜZİKLİ TİYATRO OYUNU
Serhat Yiğit’in yazdığı ve Serkan Budak’ın yönettiği  “Vatan için Korkma” isimli müzikli tiyatro gösterisi tek perde olarak sahneleniyor. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliğinde “Vatan için Korkma” isimli etkileyici müzikli tiyatro oyunuyla İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy anılıyor.

imj_4442.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim