• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Milli Karateciden Tarihi Hedef

Türk karate tarihinin en başarılı kadın sporcularından Serap Özçelik, İstanbul’da 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda tarihe geçmeyi hedefliyor. Şampiyona tarihi boyunca büyükl...
Milli Karateciden Tarihi Hedef

Türk karate tarihinin en başarılı kadın sporcularından Serap Özçelik, İstanbul’da 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda tarihe geçmeyi hedefliyor. Şampiyona tarihi boyunca büyüklerde 6 kez madalya kürsüsünde yer almayı başaran milli sporcu, 7. defa bu büyük onura erişmek adına tatamiye çıkacak.

Şampiyonadaki hedeflerini ve hazırlık sürecini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesine değerlendiren yıldız sporcu, İstanbul’daki organizasyonun kariyerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kendi seyircimiz önünde İstiklal Marşımızı okutmayı çok istiyorum" dedi.

Şampiyona tarihinde bugüne kadar toplam 6 madalya kazandığını hatırlatan Özçelik, "Son olarak geçen yıl Finlandiya’da düzenlenen şampiyonada altın madalyanın sahibi oldum. Bugüne kadar 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanma başarısı gösterdim. Madalya kürsüsündeki bu istikrarımı, ülkemdeki şampiyonada da sürdürüp tarihe geçmek istiyorum" diye konuştu.

"FORMUMUN EN ÜST DÜZEYİNDEYİM"

Özçelik, şampiyona öncesinde 17. Balkan Büyükler Karate Şampiyonası ve Karate 1 Premier Lig’de, kendini test etme şansını yakaladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen yılki dünya şampiyonasından sonra uzun süre karşılaşmalara çıkmamıştım. Hollanda’daki kampta bunun eksikliğini yaşadım ancak kısa sürede eski formumu yakaladım. Şu anda formumun en üst düzeyindeyim ve bunu korumaya çalışacağım."

"BEKLENTİLERİN KARŞILIĞINI VERECEĞİM"

Milli karateci Özçelik, "Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’de düzenlenecek olması, üzerinizde bir baskı oluşturuyor mu?" sorusuna "Tabii biraz baskı hissediyorum ancak bunu da tatamiye çıktığım ilk anda aşacağımı düşünüyorum. İnsanların bana karşı beklentisinin yüksek olduğunu biliyorum. En iyi şekilde bu beklentilerin karşılığını vereceğim" cevabını verdi.

Şampiyonada önemli rakiplere karşı mücadele vereceğini söyleyen Özçelik, "Geçen seneki organizasyonda finalde karşılaştığım Avusturyalı sporcu ile son yıllarda üst turlarda sürekli mücadele ettiğim Fransız sporcu bu şampiyonada da en önemli rakiplerim olacak" ifadelerini kullandı.

"BU YILKİ AVRUPA KARATE ŞAMPİYONASI’NIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

Avrupa Şampiyonası’nda, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bu yıl düzenlenecek Avrupa Oyunları’nda yer alacak isimlerin de belirleneceğini hatırlatan Özçelik, "Bu açıdan organizasyonun önemi çok büyük. Kendi sıkletlerinde ilk 6’ya giren sporcular 2015 Bakü Avrupa Oyunları’nda mücadele etmeye hak kazanacak. Milli takım sporcuları olarak İnşallah tüm sıkletlerde ülkemizi bu büyük organizasyonda temsil ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim