• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9055.34 2.82
  • Altın: 2300.965 1.10
  • Dolar: 32.313 0.21
  • Euro: 35.1123 -0.00

Milli Eğitim Bakanı: “Korkarım Ki Yakında...’’

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılan şeyleri vaat etmesini eleştirerek, “Korkarım ki yakında, “Ankara’yı Türkiye’nin başkenti yapmaya karar verdik”...
Milli Eğitim Bakanı: “Korkarım Ki Yakında...’’

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapılan şeyleri vaat etmesini eleştirerek, “Korkarım ki yakında, “Ankara’yı Türkiye’nin başkenti yapmaya karar verdik” diyecek” dedi.

Bakan Avcı, baba ocağı Bilecik’in Pazaryeri ilçesini ziyaret etti. Pazaryeri Hükümet Konağı önünde karşılanan Bakan Avcı, ilkokul öğrencilerinin folkrol gösterisini izledi. Ardından esnaf ziyareti yaparak bir çay bahçesinde çay içen Avcı, daha sonra Pazaryeri Belediyesi önünde ilçe halkına seslendi.

Burada halka hitap eden Bakan Avcı, 7 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, Türkiye’nin bu seçimlerde büyük dönemeci daha döneceğini söyledi.

Türkiye’nin nüfusu genç bir ülke olduğuna dikkat çekerek, gençlere AK Parti hükümeti tarafından yapılanların anlatılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, nüfusu genç bir ülke. Dolayısıyla, AK Parti 2002 yılında iktidara geldiği zaman çocuk olanlar bugün oy kullanacak. Onlar 2002’den önce nasıl bir Türkiye olduğunu hatırlamayabilirler, hep böyleydi zannediyorlar. Hep bu yollar vardı zannediyorlar. Hep bu trenler böyle hızlı çalışıyordu zannediyorlar. Hep bu ders kitapları, her senin başında böyle sıraların üstüne konuluyordu zannediyorlar. Hep hastanelerde böyleydi zannediyorlar. Hastanelerde, sabahın köründe kuyruğa girilmiyordu zannediyorlar. Ama benim yaşımda olanlar ve değerli kardeşlerim; sizler bunları unutmuş olamazsınız. Türkiye’nin eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, her türlü hizmette nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye’nin hangi şartlardan bugünlere ulaştığını gençlere, başlarına kakmadan tane tane anlatmamız lazım” diye konuştu.

“MAZOTU BULURSAK BEN 5 LİRA DA VERMEYE RAZIYIM”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “mazotu 1,5 lira yapacağım” vaadini hatırlatan Avcı, “Geçenlerde, sayın Cumhurbaşkanı ile Rize’ye gittiğimizde orada bir çiftçi vatandaşımız çok güzel bir şey söyledi. ‘Muhalefet mazotu 1,5 lira yapacağım diyor’ dedi. Maazallah, bunlar iktidara gelseler, ben mazota 5 lira da vermeye razıyım. Yeter ki mazotu bulabileyim. Mazotu bulursak, vazgeçtim 1,5 liradan ben 5 lira da vermeye razıyım” ifadelerini kullandı.

“KURTULUŞUN YOK, BİZİM YAPTIĞIMIZ YOLLARDAN GEÇECEKSİN”

Bakan Avcı, “Kurtuluşun yok, bizim yaptığımız yollardan geçeceksin” diyerek, şöyle devam etti:

“Eskişehir’de CHP’li arkadaşlarla karşılaştığımız zaman, “nereden geldin?” diyorum. Diyelim “İstanbul’dan geldim” dedi. Ben de, “Nasıl geldin?” diyorum. Nasıl gelirsen gel, ister trenle gel, ister karayolundan gel bizim yaptığımız yollardan geliyorsun. 2011 seçimlerinde sayın Kılıçdaroğlu Eskişehir’e gelecekti, şu tarihte hızlı trenle gelecek diye ilan ettiler. Sonra tarih değişti. Niye değişti? Düşünmüşler ve “Hızlı trenle gelirsek, AK Parti’nin propagandasını yapmış gibi oluruz, karadan gelelim” demişler. O zaman da söyledim, ister karayoluyla gel, ister demiryoluyla gel, istersen uçakla gel, havaalanını da biz yaptık. Onun için kurtuluşun yok, bizim yaptığımız yollardan geçeceksin.”

“ANKARA’YI TÜRKİYE’NİN BAŞKENTİ YAPMAYA KARAR VERDİK BİLE DİYEBİLİR”

Kılıçdaroğlu’nu vaatleri üzerinden eleştirmeye devam eden Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yine bol keseden vaatler başladı. Emekliler için söylediklerini zaten emekli vatandaşlarım biliyor. Yani tamam arifede ikramiye ama ondan sonra maaşlara gelince ne olacak? Sayın Kılıçdaroğlu, geçenlerde bir açıklama yapmış. Vaatte bulunuyor. Vatandaşa, “Organize sanayi bölgelerinde endüstri meslek liseleri açacağız. Mesleki ve teknik liseler açacağız” diyor. Nerede açacakmış? Organize sanayi bölgelerinde. Yahu kardeşim biz 3 sene önce 14 vilayette 20 tane organize sanayi bölgesinde bu liseleri açtık. Şuanda 20 tane lisede 10 binin üzerinde öğrenci organize sanayi bölgelerinde eğitim görüyorlar. Ne zamandan beri? 3 seneden beri, haberi yok. Vaatte bulunuyor. Yakında bu Kılıçdaroğlu Beyefendi çıkıp derse ki; düşündük taşındık arkadaşlarla karar verdik boğazın altından bir tüp geçit yapacağız, Marmaray diye bir tüp geçit yapmaya karar verdik diyebilir. Veya düşündük taşındık Bilecik’e bir üniversite lazım, Bilecik’e bir üniversite kurmaya karar verdik diyebilir. Eskişehir-İstanbul-Ankara arasına hızlı tren yapmaya karar verdik diyebilir. Hatta korkarım, karar verdik Ankara’yı Türkiye’nin başkenti yapmaya karar verdik bile diyebilir. Genç kardeşlerimize tane tane eski Türkiye’yi anlatalım. Eski Türkiye’nin şartlarını anlatalım. Bu istikrarın ve güvenin devam etmesi için elbirliği ile çalışalım. Bu huzur, istikrar ortamının kıymetini bilelim.”

Konuşmasının ardından Bakan Avcı, konuşması sırasında kendisini dinleyen ablası Şükriye Bayrakçı’ya sarılarak hasret giderdi. Bakan Avcı, Pazaryeri Belediyesi’ni ve ablası Bayrakçı’yı evinde ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim