• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9151.98 0.79
  • Altın: 2324.308 0.76
  • Dolar: 32.358 0.11
  • Euro: 34.9385 -0.37

Mhp’den Nevruz Kurultayı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İster ’iktidar kurultayı’ ister ’Nevruz kurultayı’ diyelim, kurultayda verilecek mesajlar 7 Haziran’a atıf olacak" dedi. MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı yarın...
Mhp’den Nevruz Kurultayı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "İster ’iktidar kurultayı’ ister ’Nevruz kurultayı’ diyelim, kurultayda verilecek mesajlar 7 Haziran’a atıf olacak" dedi.

MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı yarın gerçekleştirilecek. Ankara Arena Spor Salonu’nda "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla düzenlenecek olan kurultay, saat 10.00’da başlayacak. Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu salonda MHP Genel Başkan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, İsmet Büyükataman, Semih Yalçın ile Mevlüt Karakaya çalışmaları yerinde takip etti. Hazırlıklar konusunda İHA muhabirine bilgi veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Artık son noktasındayız, hazırlıklar bitmek üzere" dedi.

Bugüne kadarki süreçte MHP’nin il ve ilçe kongrelerini yaparak kurultaya hazır hale geldiğini belirten Yalçın, "Yarın Sayın Genel Başkanımızın Türkiye’ye, Türk milletine vereceği mesajlarla birlikte hazır haldeyiz. Yine yarın 7 Haziran’daki o iktidarı karşılayacak ve iktidar sonrası görev alacak kadroyu Ankara’da hep birlikte seçeceğiz. Üstüne üstlük Nevruz gibi önemli bir günde bunu gerçekleştirmemiz gelecekle alakalı olarak ümitvar olmamızdan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Nevruz’u "yenibahar", "uyanış", "diriliş" kelimeleriyle tanımlayan Yalçın, "Yani biz de burada 13 yıllık bir tahribatı yapmış, bu ülkeye fetret devrini yaşatmış bir iktidardan kurtulmanın yollarını arayan bir siyasi hareket olarak yeni kadroları seçeceğiz. Yani vatan evlatlarının kanını emenleri oradan uzaklaştıracak kişileri yarın burada hep birlikte tespit edeceğiz. Kongrenin önemi oradan kaynaklanıyor. Hem kurultay hem de seçime hazırlık noktasında eş zamanlı olarak yapmamız zaten mensuplarımız içerisinde çok ciddi anlamda bir hareketlilik sağladı. Yani bu hareketliliği 7 Haziran’a taşımanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİ NE DİYOR’ ONA KULAK KESİLSİNLER"

Yarın Diyarbakır’da düzenlenecek Nevruz kutlamalarına ilişkin değerlendirme yapan Yalçın, "O gündemle bizim gündemimiz aynı olamaz. Bugüne kadar sözde çözüm süreci altında bu milleti kandırıp İmralı’daki caniyi bir siyasi muhatap haline getirenler orada ne söyleneceğine dikkat etsinler" dedi.

"MHP bu noktada HDP ile karşılaştırılamaz" diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"Bizi aynı düzlemde savaşır, birbiriyle mücadele eder halde kimsenin göstermemesi lazım. Artık ’Ankara’da bu aziz millet biraz da Türk milliyetçileri ne diyor’ ona kulak kesilsinler istiyoruz. Çünkü burada önemli şeyler söylenecek, yarın önemli vaatlerde bulunacağız. İmralı’daki bebek katilinin söz ve söylemlerinin işe yaramadığını bugüne kadar hep birlikte müşahede ettik. 6 yıldır çözüm sürecinden bahseden siyasi iktidar bundan nemalanmakta, bundan oy devşirmeye çalışmakta, sözde çözüm süreci bizim kökten reddettiğimiz bir husustur. Dolayısıyla orada ne söylendiği bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi yolumuza bakacağız. İktidarın PKK’yla veya HDP’yle yaptığı işbirliğini bu millete anlatacağız. Beraber yaptıkları tahribatı, bu ruh ikizlerinin bundan sonra da ne yapmaya çalıştığını bu millete anlatacağız ve bunların ortadan kaldırılabilmesi için iktidarı talep edeceğiz. Bizim yarın yapmak istediğimiz budur."

"KURULTAYA ÖZEL CD HAZIRLANACAK"

Yalçın, MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı’na sanatçıların da aralarında bulunduğu çok özel misafirlerin davet edildiğini dile getirerek, "Kurultaydaki gündem ağırlama noktasında fazla uzun sürmeyecek, hemen kongreye geçilecek. Kongre yarın bitmek zorunda, bir günlük bir program yaptık. Yarın hem genel başkanımızın seçimi hem de MYK ve MDK’nın seçimi gerçekleşecek" dedi.

Hazırlıklar noktasında bir eksiğin bulunmadığını anlatan Yalçın, "Bizimle yürü Türkiye"nin ana slogan olacağını belirterek, "Şu ana kadar kesinleşmiş 6 yeni seçim müziğimiz var. Bu müzikler yarın çalınacak. Bu sayı 10’a kadar çıkacak. Hem kongreye hem 7 Haziran’a özel müzik CD’si hazırlanacak. Bu yeni şarkılarla seçim meydanına da ineceğiz" ifadelerini kullandı.

"KURULTAY’DAN ÇIKACAK İRADE 7 HAZİRAN’I ŞEKİLLENDİRECEK"

Kurultaydan çıkacak iradenin 7 Haziran’ı şekillendireceğini vurgulayan Yalçın, "Yarın burada toplanan irade, onların oluşturduğu ruh millet nezdinde 7 Haziran’ı şekillendirecek. Çünkü buradaki kadrolar sahaya inecek, milletin karşısına geçerek MHP’nin politikasını anlatacak" dedi.

"Ne kadar Cumhurbaşkanı kaçak sarayında, valileri, koruyucuları, muhtarları çağırarak beyin yıkamaya çalışırsa çalışsın doğruları biz söyleyeceğiz" diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Artık 7 Haziran’da AKP’nin iktidar olamayacağını hep birlikte müşahede edeceğiz. Bunun en önemli habercisi geçmişte 30 Mart seçimlerindeki kaybı olmuştu. Anket şirketleriyle o kaybı saklamaya çalıştılar ama muktedir olamadılar ama o düşüş devam ediyor. 30 Mart’tan sonraki gelişmelerin tümüne bakılırsa hepsi MHP’yi iktidara götüren gelişmelerdir. Olumsuzluk anlamında AKP’yi iktidardan uzaklaştıran gelişmelerdir. Biz bunu görüyoruz, bunu halkın da gördüğüne eminiz. Bizim istediğimiz MHP iktidarının demokratik usuller dairesinde sandıktan çıkmasıdır. Hani ’milletin sine’sinden dediğimiz hadise de budur. Yarın burada verilen Nevruz müjdesiyle 7 Haziran sandığından çıkma yöntemini bulacağız."

"İSTER ’İKTİDAR KURULTAYI’ İSTERSE ’NEVRUZ KURULTAYI’ DEYİN"

11. Olağan Büyük Kongre tarihinin Nevruz Bayramı’nın bizzat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından seçildiğini hatırlatan Yalçın, "Tarihi tespit eden bizzat kendisidir, güzel de bir tevafuk olmuştur. Dikkat ederseniz insanları heyecanlandırıyor. O anlamda yarın bir iktidar kongresinin hazırlığını yaşıyoruz. İster ’iktidar kurultayı’ ister ’Nevruz kurultayı’ diyelim, burada verilen mesajları 7 Haziran’a atıf halinde bilmemiz lazım" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN İLGİNİN ÇOK OLMASI"

7 Haziran genel seçimi için MHP’den milletvekili aday adaylığına ciddi anlamda bir rağbet olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Hakikaten toplumun her kesiminden MHP saflarına katılmak üzere gelen yoğun bir istek var. Bunlarla ilgili rakamları daha sonra düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla duyuracağız. Önemli olan ilginin çok olması. Biz şu anda bunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"BAZILARINI GERİ ÇEVİRDİK"

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal gibi isimlerin MHP’den milletvekili aday adayı olmasını değerlendiren Yalçın, "Sadece onlar değil, o değerli insanlar gibi bize başvuran çok değerli insanlar olmuştur. Yani belli isimler üzerinde gitmek yerine bunların tümünü toplu mütalaa etmek lazım. İktidarı ve iktidardaki duruşu doğru olarak görebilenler akın akın MHP’ye geliyor. İsimler üzerinde duracaksak onu daha sonraki dönemde yaparız. MHP’nin mantalitesini benimseyememiş, politikalarını idrak edememiş biraz da farklı cephelerden gelen aday müracaatları da oldu. Bunların sayıları çok cüzi, iki elin parmaklarını geçmez. Bazılarını geri çevirdik. Geri çevireceklerimiz de var. Çünkü kurultay araya girdiği için şu anda bunu gerçekleştirmekle mükellefiz. Kurultaydan hemen sonra bu çalışmalar yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim