• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9141.98 0.68
  • Altın: 2324.028 0.75
  • Dolar: 32.3552 0.07
  • Euro: 34.973 -0.14

Mhp’de ’Paralel Yapı’ İstifası

Eski MHP MYK üyesi Kemal Çelik, ’günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna’, devlet içinde devletin tehdidi görmezden geldiğini savunduğu partisinden istifa etti.Eski Emniyet Genel Müdürü, 21. Dönem A...
Mhp’de ’Paralel Yapı’ İstifası

Eski MHP MYK üyesi Kemal Çelik, ’günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna’, devlet içinde devletin tehdidi görmezden geldiğini savunduğu partisinden istifa etti.

Eski Emniyet Genel Müdürü, 21. Dönem Antalya Milletvekili, MHP eski MYK üyesi ve 2014 mahalli idareler seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik partisinden istifa ettiğini yazılı açıklama ile duyurdu. Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yıllar içerisinde sizlerin huzuruna defalarca çıktım. Kimi zaman zor ve hassas nice konularda açıklamalarda bulundum. Bugüne kadarki en ileri yaşımda, en olgun ve rahat olmam gerekirken, benim için zor olan bir açıklamayı yapıyor olmanın duygusu içerisindeyim. Ülkemin bugün içinde bulunduğu güçlükleri göz önünde bulundurduğumda, duygusal açıdan zor olan bu durumu aklım, kolaylıkla aşmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca zorluklarla karşılaşmış ve her dönem dışarıdan yönlendirme teşebbüslerine maruz kalmıştır. Memleket sevdalısı bizler, böylesi durumları kabul edemeyiz. Bu oyunları bozmak için, her dönemde elimizden gelen çabayı gösterdik. Çünkü idarenin elinizde olmaması, sadece güvenlik değil, yatırım, ekonomi, eğitim, sağlık, adalet, kamu huzuru ve ülkenin bütünlüğü gibi hemen her konuda kontrolü kaybettiğiniz anlamına gelir”.

İSTİKRARA VURGU YAPTI

Türkiye’nin bir temizlenme süreci geçirdiği savunan Çelik, “Henüz tam manasıyla tamamlanmamıştır. Devlet içinde devlet ve harici odakların hizmetinde yapılar, ülkemiz için açık tehdittir. Bu tehdidin ne kadar cüretkâr olabileceğini yakın geçmişimiz bizlere gösterdi. ’Memleket hassasiyetinin’ en dorukta olması gereken partim de dâhil, günlük siyasi kazanım beklentileri uğruna, bu tehdit görmezden gelinebilmektedir. Türkiye, millet iradesinin hâkim kılınmasıyla, dış ve paralel yapıların yönlendirmesine girmek noktasında bir yol ayrımındadır. Emniyet Genel Müdürlüğü, valilik, milletvekilliği görevlerini yapmış ve milliyetçi hassasiyeti yaşantısının tümünde hâkim bir yurttaş olarak, bu önemli yol ayrımının fotoğrafını kolaylıkla çekebiliyorum. Temiz bir devlet idaresi için, yönetimde istikrara olan ihtiyacı görmemek mümkün değildir” dedi.

"SEÇİMLER ÖNCESİ İSTİFA EDİYOR OLMAM..."

Yüreğinde memleket sevdası olduğunu ifade eden Çelik, “Milliyetçi Hareketin idealleri esas kalmak kaydıyla, bu kurumsal üyelikten istifa ettiğimin bilgisini paylaşırım. İfade etmeye çalıştığım durumun, tüm ülke sevdalısı yüreklerce bilinmesini bir gereklilik olarak görüyor ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin hemen öncesinde partimden istifa ediyor olmam, çeşitli şekillerde yorumlanabilecektir. Daha önceki hafta ve aylarda istifa etmedim, çünkü sanırım bilindiği gibi kolaylıkla yapabilecek olmama rağmen, başka bir siyasi partiyle temas etmek düşüncesinde olmadım. Bugün de, istikrarın gerekliliği için açıklıkla işaret ettiğim siyasi parti ya da bir diğeriyle temas etmişliğim söz konusu değildir. Bugün sadece, memleket işlerinde ’bütüncül düşünme’ terbiyemin bir sonucu olarak, vicdanen hissettiğim sorumluluğu yerine getiriyorum”.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim