• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 7°C Kocaeli
    • 10°C İstanbul
    • 5°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8741.63 0.27
  • Altın: 2240.049 -0.19
  • Dolar: 32.3318 0.08
  • Euro: 35.1683 -0.10

Mete Yarar herşeyi açıkladı

Mete Yarar, Türkiye’nin Kandil’e her gün operasyon düzenlediğini belirterek ANKA-S’ler sayesinde terör örgütü PKK’nın lider karosunun etkisiz hale getirilmesinin çok yakın olduğunu belirtti.
Mete Yarar herşeyi açıkladı

Güvenlik politikaları Uzmanı Mete Yarar, Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Yeni Dünya Düzeninde Güçlü Türkiye” konulu konferans verdi.

Türkiye’nin hazırlığını sürdürdüğü Afrin operasyonu öncesi sınır hattındaki güvenlik tedbirlerine önem vermesinin yanı sıra terör yuvası Kandil bölgesine her gün operasyon düzenlediğini de belirten Yarar, “Kandil’e her gün operasyon yapılıyor.

TELSİZ KONUŞMALARI ELE VERİYOR:

Geçmişte çok sayıda unsurla operasyon yapabildiğin yere şimdi teknolojik olarak yapabiliyorsun. Mağaranın ağzından içeriye derinliğe kadar sokulabiliyor. Eskiden atılanlar dikine geliyordu. Şimdi atılan füzeler yatay da uçabildiği için mağaranın ağzından içeriye kadar girebiliyor.

Derinliğe nüfus edebiliyor. Son öldürülen birçok terörist mağaranın derinliklerinde öldürüldü. En son ki telsiz konuşmalarında 3 kişi bir araya geliyoruz. Nereden geldiğini bilmediğimiz bir roketle ölüyoruz diyorlar.” diye konuştu.

Terör örgütü elebaşlarının ve lider kadrosunun neden yakalanıp etkisiz hale getirilemediğine ilişkin soruyu cevaplayan güvenlik politikaları uzmanı Yarar, “ANKA S’ler sayesinde çok yakındır” cevabını verdi.

“YAKLAŞIK 6 YILDAN BERİ YER ALTINI KAZIYORLAR”

 

Türkiye’nin hazırlığını yaptığı sınır ötesi operasyonun Afrin ile kalmayıp daha sonra belki aylarca sürecek çatışmalı ortama girileceğine, bugüne kadar Türkiye’ye gelip çatışmaya girdikten sonra öldürülen Suriyeli PKK’lıların yüzde 30’una yakınının da Afrin bölgesinden olduğuna değinen Yarar,

“İdeolojik bir tabanı var oranın. O yüzden de kolay kolay bırakmak istemeyeceklerdir. Çünkü mevzilenmeleri, şu ana kadar yapmış olduğu sığınaklar, yaklaşık 6 yıldan beri yer altını kazıyorlar. Bildiğiniz her yerin altına doğru tünellerle donatmış durumdalar. Benim bildiğim kadarıyla kilometrelerce birbirine bağlamışlar tünelleri” şeklinde konuştu.

TSK'YI ZOR DURUMA DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR

El Bab Operasyonu sırasında Türkiye’nin başarısız olmasını isteyenlerin şimdi aynısını Afrin’de deneyeceklerini vurgulayan Mete Yarar şöyle devam etti: “Silahlı kuvvetleri zor duruma düşürecek her hamleyi yapacaklar.

Uçaklarımıza ateş edecekler. Yerden havaya füzelerle. Gelişmiş olan tanksavar silahlarıyla saldıracaklar. Her gün Türkiye’nin gündemini Afrin’le yatırıp kaldırmaya çalışacaklar. Ama bunu PKK’dan çok başka ülkeler yapacak. PKK’yı da öne sürecekler. PKK çekilmek istese de çekilemeyecek.

MESELE AFRİN DEĞİL
El Bab operasyonu sırasında Türkiye’nin vermiş olduğu şehitlerin neredeyse yarısından fazlasının kimden geldiğini bilmediğimiz uçak saldırısı ve roket saldırısıyla verdik. Erkek gibi çıkıp karşı karşıya mermi atan insanlar çıkmadı karşımıza. Kimin vurduğunu, kimin attığını bilmediğimiz uzun menzilli silahlarla şehit verdik.

Aynısını burada da yaşayacağız. Mesele Afrin meselesi değil. Mesele Türkiye’yi zor duruma düşürecek olan hamleler yapmak. O yüzden karşımızda olan grubun PKK’lı olduğunu herhalde hiçbiriniz düşünmüyorsunuz? Afrin’de ya da herhangi bir yerde PKK ile çatışacağımızı düşünen birisi var mı aranızda? Ben düşünmüyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim