• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9068.33 -0.13
  • Altın: 2324.893 0.79
  • Dolar: 32.3725 0.13
  • Euro: 34.9755 -0.33

Melih Gökçek'ten fuhuş kartvizitleri hamlesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı bazı ahlaksızlar tarafından Ankara'nın cadde ve sokaklarına atılan fuhuş kartvizitlerine yönelik belediye ve emniyet iş birliğiyle etkili bir mücadele başlatacaklarını söyledi.
Melih Gökçek'ten fuhuş kartvizitleri hamlesi

Ankaralılar, özellikle yoğunluk olan bölgelerde karşılaşılan fuhuş  kartvizitleri konusunda caydırıcı yasal düzenlemenin yapılmasını talep etti.
 
Konuya ilişkin AA muhabirlerine açıklamada bulunan Gökçek, "Bunu  yapanlara maddi ceza vermenin haricinde herhangi bir yaptırım yok. Kanunlarda bu  konuda çok ciddi anlamda değişiklik yapılmasını bekliyoruz. Arzumuz o ki biz de  bunun karşılığında caydırıcı olabilelim. Yakalayıp da vereceğiniz para cezaları  onları bu işten caydırmıyor." dedi.
 
Bu konuda ciddi anlamda yasal düzenleme yapılması gerektiğini  vurgulayan Melih Gökçek, başta Kızılay ve Ulus bölgesi olmak üzere Başkent  sokaklarına atılan kartvizitler hakkında vatandaşlardan çok sayıda şikayet  aldıklarını dile getirdi.
 
"ARTIK MOBESE KAMERALARI DA DEVREYE GİRECEK"

 
Uzun zamandır sokaklara cinsel içerikli kartvizitleri atanlarla  mücadele ettiklerini vurgulayan Gökçek,  suçluların tespitinde de zorluklar  yaşandığına dikkat çekti.
 
Melih Gökçek, "Kartları atarken suçüstü yapacaksınız, başka bir şekli  yok, ama öyle zannediyorum artık MOBESE kameraları da devreye girecek. Polisle  birlikte bu konuda daha ciddi bir mücadele yapma durumu olacak." ifadesini  kullandı.
 
 Ankara Valisi Ercan Topaca'nın da bu konuda hassas olduğunu belirten  Gökçek, şöyle devam etti:
 
"Bundan sonra belediye ve emniyet görevlileri bunlara karşı eskiden  olduğundan çok daha fazla mücadele edecek. Önümüzdeki günler içerisinde bu yoğun  mücadeleyi göreceksiniz. Temenni ederim ki vazgeçirelim. Tabi her işte  caydırıcılık, ceza ile olur. Yani trafik cezalarınız düşükse kimse trafik suçu  işlemekten korkmaz ama trafik cezanız yüksekse herkes o suçtan vazgeçer."
 
"CEZANIN KATLANARAK GİTMESİ LAZIM"
 
Melih Gökçek, cezaların caydırıcılık taşımasının, söz konusu suçu  önlemekte önemli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
 
"Geçmişte Ankara'nın her tarafına kaçak hafriyat dökülüyordu. Yetki  belediyede değildi. Yakalandığı zaman cezası düşük olduğu, Kabahatlar Kanunu'na  göre ceza verildiği için hiçbir caydırıcılığı yoktu. Kişi yakalanıyor, cezasını  verip geçiyordu. Çünkü aldığı paranın yanında verdiği ceza çok küçük kalıyordu.  Ama şimdi biz özellikle çevre cezalarını ağırlaştırdığımız, 5 bin liradan 48 bin  liraya kadar cezalar yazmaya başladığımız için 'bıçakla kesilir gibi' kesildi bu  olay. Yani çok ağır cezalar olması lazım. Para cezası verilecekse, her  yakalandığında cezanın katlanarak gitmesi lazım. 10 bin, 20 bin, 30 bin, 50 bin  gibi. Caydırıcı olması lazım. O ticareti yapan kişinin o işten aldığı parayla,  bizim yazdığımız cezayı mukayese ettiğiniz zaman hiç kıymeti harbiyesi yok."
 
VATANDAŞ FUHUŞ KARTLARINDAN RAHATSIZ
 
Duyarlı vatandaşlar, sosyal medyada gençlerin "Ankara'nın doğal bitki  örtüsü" şeklinde esprilerine konu olan cinsel içerikli "fuhuş kartvizitleri"nden  duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
 
Kartların hem çevre kirliliğine hem de ahlaki yozlaşmaya sebep  olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden soruna en kısa zamanda çözüm bulmalarını istedi.
 
"MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDEYİZ, YAKIŞMIYOR"
 
Ümmü Gülsüm Karadoğan isimli vatandaş, kartvizitlerin özellikle  öğrencilere kötü örnek olduğunu söyledi.
 
Bunları dağıtanlara, sokaklara, kaldırımlara atanlara ceza kesilmesini  isteyen Karadoğan, "Bu telefon numaralarından bir şekilde oralara ulaşılabilir.  Ankara'da bir sürü üniversite var. Dışarıdan gelen birçok erkek ve kız öğrenci  var. Gençleri korumak gerekir. Müslüman bir ülkedeyiz, yakışmıyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim