• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Medical Park Gebze' den Çocuklara Armağan

Medical Park Gebze Hastanesi ve Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi & Botanik Parkı, çocuklar için Türkiye’de bir ilke imza attı!
Medical Park Gebze' den Çocuklara Armağan

‘’Sağlığın İçin Doğayı Sev !’’  Sosyal Sorumluluk Projesi adı altında tüm çocukları Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesini ziyaret etmeye  davet ediyor!

 

Çocuk gelişiminde önemli bir rol oynayan hayvan sevgisini doya doya yaşamaları için Medical Park Gebze Hastanesi ve Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Türkiye’de bir ilke imza attı!0 -12 yaş tüm çocuklara hayvanat bahçesini bir yıl boyunca doya doya ziyaret etmeleri için ücretsiz giriş sertifikaları verilmeye başlandı. Sertifikalarını alan çocuklar çok mutlu!

 

Proje hakkında bilgi veren Medical Park Gebze Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erdal İbanoğlu ‘’ Medical Park Gebze Hastanesi olarak biz hastalarımızın sadece tedavi süreçlerini üstlenmiyoruz. Çocukların Aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri ve ruh gelişimini destekleyici faaliyetlerde bulunulmasına sebep olacak projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Beden sağlığımızın en önemli tamamlayıcısı ruh sağlığıdır. Ailesi ile el ele trafiksiz, sadece hayvan seslerinin olduğu doğal bir parkurda hayvanları tanıyarak, onları beslemek gibi faaliyetlerde de bulunarak , keyifli bir zaman dilimi geçirmelerine vesile olmanın haklı sevinci içerisindeyiz. Türkiye’nin  en büyük hayvanat bahçesi bölgemizde bulunuyor ve biz proje kapsamında bu bölgede hayvanat bahçesini ziyaret etmemiş çocuk bırakmak istemiyoruz. Şubat ayı içerisinde hayvan tahnitlerinin (Akbaba, Varan, Lemur tahnitleri, kuş yumurtaları ve tüyleri) içinde bulunduğu dolapları çocuk polikliniğimizde sergilemek  ve hayvan maskelerini boyamak gibi etkinlikler yapıyoruz. Bunu yaparken bir amacımızda Çocuklara hastanelerin korkulacak bir yer olmadığı , aksine keyifli zaman geçire bildikleri alanlar olduklarını hissettirmekti. Sertifikalarımızı alan çocuklarımız, bu sertifikalar ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ne başvurduklarında bir yıllık giriş kartlarını ücretsiz alıyorlar. Sağlığın için, doğayı sev! Diyorum ve emeği geçe herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

 

283 türde 3600 hayvan ile Türkiye’nin en çok türünü barındıran hayvanat bahçesi olan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz proje ile ilgili yapmış olduğu çıklamada; ‘’Hayvanat bahçesinin üç temel görevinden biriside eğitimdir. Özellikle çocukların çevre ve doğa koruma bilincine kavuşması için İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği protokolleri imzalayarak okullarda bu konuda bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Yaşanılabilir bir çevre için mutlaka toplumu oluşturan bireylerin çevre bilince erişmiş olması gerekiyor. Bu nedenle, biz çocuklarımızın doğa ile iç içe dokunarak, görerek eğitim almalarından yanayız. Medical Park Gebze Hastanesi bize bu proje ile geldiklerinde çok heyecanlandık ve bu anlamlı projede yer almak istedik. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim