• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

"Masa Başında Ben Belirleyeceksem..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, dün yapılan ön seçimlerle ilgili “Masa başında ben milletvekili adaylarını belirleyeceksem onun adına demokrasi denmez. Neye göre ben masa başında belirleyeceğim”...
Masa Başında Ben Belirleyeceksem...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, dün yapılan ön seçimlerle ilgili “Masa başında ben milletvekili adaylarını belirleyeceksem onun adına demokrasi denmez. Neye göre ben masa başında belirleyeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, organize sanayi bölge başkanlarıyla biraraya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Yemen ile ilgili İran’dan Türkiye’ye nota verildiğine ilişkin iddialarla ilgili soruya Kılıçdaroğlu, “Dış politika konusunda Türkiye’nin sınıfta kaldığını bütün dünya biliyor. Bütün komşularımızla kavgalıyız. İran ile ilişkilerimiz biraz ortadaydı. Şimdi onlarla da kavga etmeye başladık. Eskiden Ortadoğu’da bir olay olduğunda herkesin gözü hakem olarak Türkiye’ye dikilirdi. Türkiye danışılan durumdaydı. Bugün Türkiye tecrit edilmiş bir durumda. Ortadoğu’da da kan kaybediyor Türkiye. Sadece siyasal olarak değil, ekonomik olarak da kan kaybediyor. Dış politika konusunda eğer bir şey söylenecekse bunu öncelikle Dışişleri Bakanının dillendirmesi gerekir. Dış politikanın milli olması lazım. Yani muhalefetin de dış politikaya destek vermesi lazım. Çünkü dış politika ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. O çıkarların dengeli olması gerekir. Siz mezhep endeksli bir dış politika güderseniz Ortadoğu bataklığının bir parçası olursunuz. Geldiğimiz nokta bu” şeklinde konuştu.

“EĞER MASA BAŞINDA BEN MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BELİRLEYECEKSEM ONUN ADINA DEMOKRASİ DENMEZ”

CHP’de dün yapılan ön seçimlerle ilgili değerlendirmesini soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, “Milletin vekilini milletin kendisi seçsin. İşin özeti budur. CHP bu konuda çok önemli bir adım attı. Demokrasi açısından çok önemli bir adım attı. Ben genel başkan olarak şunu önerdim bütün partili arkadaşlarıma; gençlere ve kadınlara önem verin. Madem ki bu ülkenin nüfusunun yüzde 50’si genç onlara siyasetle imkan sağlayalım. Listeler bu çerçevede büyük ölçüde oluştu. Memnunum. Siyasette yeni bir atmosfer, yeni bir huzur, yeni insanlar olmalı. Demokrasi şöleni oldu gerçekten. Elazığ’a gittim. Bütün billboardlarda iktidar partisinin milletvekili adaylarının fotoğrafları vardı. Dedim ki burada ön seçim mi var. Hayır dediler. Eğer masa başında ben milletvekili adaylarını belirleyeceksem onun adına demokrasi denmez. Neye göre ben masa başında belirleyeceğim. Arkadaşım olacak, dayım olacak, yeğenim olacak, bazı ilişkiler olacak. Onun dışına çıktık bütün üyelerin katılımıyla, delegelerin değil güzel bir ön seçim yaptık. Demokrasi şölenidir. Hayırlı olsun Türkiye’ye” karşılığını verdi.

Seçime katılımın yüzde 50’liler civarında olduğuyla ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, “31 Aralık 2014 tarihi itibariyle partiye üye olanlar oy kullandılar. Yılbaşından bu yana partiye üye olanlar özellikle internet ortamında üye olanlar oy kullanmadılar. Katılım yüzde 60 civarında. Küçük bir rakam değil. Önemli bir rakamdır. Neden daha yüksek bir katılım olmadı onu bizim araştırmamız lazım. ona bakacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim