• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 9°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 9679.8 0.00
  • Altın: 2487.394 0.15
  • Dolar: 32.4222 0.06
  • Euro: 34.4463 -0.16

Manisa’da Nefes Kesen Gösteri

Manisa’da, 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında yarın gösteri yapacak olan Solo Türk uçağı, Manisa semalarında gerçekleştirdiği provayla yürekleri ağza getirdi. Manisa semalarında öğle...
Manisa’da Nefes Kesen Gösteri

Manisa’da, 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında yarın gösteri yapacak olan Solo Türk uçağı, Manisa semalarında gerçekleştirdiği provayla yürekleri ağza getirdi.

Manisa semalarında öğle saatlerinde prova uçuşu yapan Solo Türk F-16 savaş uçağının gösterisi, bazı vatandaşları korkuttu. Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi Solo Türk 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Salı günü (yarın) saat 19.00’da Cumhuriyet meydanında gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Gösteri uçuşundan önce prova niteliğinde Manisa semalarında uçan Solo Türk uçağı, Manisalıların ilgi odağı olurken, provadan haberi olmayan bazı vatandaşlar korku dolu anlar geçirdi. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalan Manisalılar, uçağın Mesir Festivali nedeniyle prova yaptıklarını duyunca rahat nefes aldı. Prova sırasında yaptığı manevralarla izleyenleri kendisine hayran bırakan Solo Türk, heyecan dolu anlar yaşattı. Yapılan prova sonrası Manisalı vatandaşlar Solo Türk’ün yer ekibiyle fotoğraf çektirdi. Gösteri hakkında açıklama yapan Solo Türk Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Üsteğmen Emrah Bayri, şöyle konuştu: “Yarın akşam saat 19.00’da yine burada Cumhuriyet meydanında Demet Akalın konseri öncesi bir gösteri uçuşumuz olacak. Yerden 30 metre yükseklikte 5 kilometreye dik tırmanacağız. 20 farklı manevramız olacak. Manevra sırasında saatteki hızımız 200 kilometre ile bin 200 kilometre arası değişecek. Bunlar tabii ki F16’nın limitleri değil, sizlerin sadece emniyetli bir şekilde izleyebilmeniz için hava kuvvetlerimizin dünya standartları tarafından konulan kurallara uyması sonucunda elde ettiğimiz veri. Manisa’da ilk defa gösteri yapıyoruz. O yüzden çok mutluyuz. 475’inci Mesir Festivali kapsamında buradayız. Yine 23 Nisan’da Soma’da bir gösteri uçuşumuz olacak. Tüm Manisalılara şimdiden bir armağan olsun. Ben de bir Manisalıyım. O yüzden memleketimde Solo Türk’ü görüyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Solo Türk pilotları oldukça tecrübeli. O yüzden hiç kimsenin korkmasına gerçekten gerek yok. Bu konuda Türk Hava Kuvvetleri’nin 104 yıllık tecrübesinden güç alıyor ve geleceğe güvenle kanatlanıyoruz.”

SOLOTÜRK HAKKINDA

Türk Hava Kuvvetleri’nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağıyla icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16’lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. Solo Türk pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim