• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 9°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

"Maliyeciyim, Devlet Nasıl Yönetilir Bilirim"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde sadece bir yıl içerisinde Türkiye’deki öğrenci yurdu sorununu çözeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, partisinin Ada...
Maliyeciyim, Devlet Nasıl Yönetilir Bilirim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde sadece bir yıl içerisinde Türkiye’deki öğrenci yurdu sorununu çözeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Adana’daki Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitingde halka seslendi. Yaklaşık 40 dakika konuşan Kılıçdaroğlu, sıcaklar nedeniyle fenalaşan 4 kişi için kürsüden ambulans çağırdı.

Adana’nın sanayi başkentiyken 13 yılda kan kaybedip işsizliğin başkenti haline geldiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ise 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, yabancıların çalışmasına ilişkin meclise getirilen kanuna tepki göstererek, “Yahu sen 6 milyon 200 bin vatandaşın işsizken, dışarıdan işçi getirip çalıştırmak istiyorsun. Buna müsaade edecek miyiz?” dedi.

Türkiye’nin tarımda da ilerleyemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, 2 Trakya büyüklüğünde toprağın ekilemediğini ifade etti. Hollanda’nın 120 milyar dolar tarım ihracatı yaparken Türkiye’nin sadece 18 milyar dolar ihracat yaptığından yakınan Kılıçdaroğlu, “Eksik olan dürüst siyaset” diye konuştu.

“10 - 20 DEĞİL SADECE 4 YIL YETKİ İSTİYORUM”

2002 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 39’una sahipken, 2014 yılında yüzde 1’lik kesimin, servetin yüzde 54.3’üne sahip olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “17 milyon yoksulumuz var. Sizden onlar gibi 10, 20 yıl değil, sadece 4 yıl yetki istiyorum. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN HESABINA HER AY PARA YATACAK”

İktidara geldiklerinde aile sigortası uygulaması getireceklerini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların hesabına her ay para yatırılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 949 lira olduğunu hatırlatarak, “Bilmiyorlar ya hala bin lira diyorlar. Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağız. Çok büyük bir bedel değil” şeklinde konuştu.

“MALİYECİYİM DEVLET NASIL YÖNETİLİR BİLİRİM”

Vaatlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde çiftçiye de mazotu 1.5 liradan vereceklerini yineledi. Maliyeci olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Devlet nasıl yönetilir, vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır bilirim. Petrol dışarıdan geliyor, üzerine karlar konuluyor doğrudur. Onlar gemiye, yatlara mazotu 1 lira 21 kuruştan veriyorlar, ses çıkardık mı?”

“EMEKLİLERE 2 BAYRAM BİRER MAAŞ İKRAMİYE”

Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere yönelik de vaatlerini sıraladı. İktidar olduktan sonra Kurban ve Ramazan Bayramları’nda emeklilere birer maaş ikramiye vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü” dedi. Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde taşeron işçilerin de tamamının kadroya alacaklarını, atanamayan öğretmenleri atayacaklarını vaat etti.

“SİYASETE KULAK KABARTIN, CHP’Yİ UNUTMAYIN”

Gençlere de seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Madem slogan atıp konuşuyorsunuz, siyasete kulak kabartın; CHP’yi, Mustafa Kemal’in partisini unutmayın. Her 4 gencimizden bir tanesi işsiz. Bu felaket bir tablodur. Gençlerimizin hepsi çalışkan, enerji dolu ama bir köşeye atıyoruz, iş vermiyoruz. Çözeceğiz. Üniversiteye gönderiyoruz gençlerimizi ama yurdu yok. 13 yılda bu ülkede öğrencinin yurt sorununu çözemediler. Söz veriyorum, Kemal Kılıçdaroğlu sözü. Bırakın 13 yılı, 1 yılda Türkiye’de yurt sorununu çözeceğim. Bir köşeye yazın, CHP iktidarında 1 yıl içerisinde yurt sorunu çözülecektir. Anneler, babalar, ‘oğlum-kızım üniversiteyi kazandı ama nerede kalacak’ diye kaygı duymayacaktır.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim