• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9093.41 0.15
  • Altın: 2325.364 0.81
  • Dolar: 32.3709 0.13
  • Euro: 35.0299 -0.08

Makedonya Cumhurbaşkanı, Nevşehir’de Şiir Şöleni’ne Katıldı

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Nevşehir’de düzenlenen Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı. Konuk Cumhurbaşkanı, ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan’ın şiirlerini dinledi. Nevşehir’de yerel bir radyo ist...
Makedonya Cumhurbaşkanı, Nevşehir’de Şiir Şöleni’ne Katıldı

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Nevşehir’de düzenlenen Kapadokya Şiir Şöleni’ne katıldı. Konuk Cumhurbaşkanı, ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan’ın şiirlerini dinledi.

Nevşehir’de yerel bir radyo istasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, KKTC ve Makedonya’dan çok sayıda şairin yer aldığı Kapadokya Şiir Şöleni Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şölene Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’un yanı sıra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançefska Milevska, Makedonya Dış Yatırımlardan sorumlu Türk Devlet Bakanı Furkan Çako, Makedonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Boris Josifovski, Azerbaycan ve KKTC’den milletvekilleri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Makedonya ve Türk milli marşlarının okunması ile başlayan şiir şöleninde konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Kapadokya; yüzyıllar boyunca bir çok medeniyetin dil, din, ırk demeden gelip yerleştiği barış içerisinde yaşadığı, Türk misafirperverliğinin derinden hissedildiği bir turizm cenneti olmayı başlarmış bu eşsiz topraklar ülkemizin önemini gözler önüne sererken yerli ve yabancı tüm insanların tutkusu haline gelmeyi hak etmiş bir vatan toprağıdır. Değerli cumhurbaşkanımızı bu güzel vatan toprağında ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ise, dünyada sevki eken bir kimsenin karşılığında yine sevgi ve iyilik biçeceğini ve bununda en güzel yollarından birinin şiir olduğunu söyledi. İvanov, “Büyük Ozan Yunus Emre ‘Güzellik sınır tanımaz’ demiş. Sanat aracılığıyla ifade edilen güzellik ise insanları, halkları, kültürleri ve medeniyetleri birbirine ulaştıran açık bir kapı gibidir. Makedonya’dan biz bu kapıya ‘komşu kapıcık’ diyoruz. Geçmişte evler birbirinden duvarlar ile ayrıldıklarında aralarında mutlaka küçük bir kapıcık bırakılırdı. Esas önemli olan husus ise; çoğu zaman bu kapıların farklı dinden olan komşular arasında bile hep açık olduğu gerçeğidir. İster Hristiyan ister Müslüman ister Musevi olsun giriş kapılarının kapalı olduğu dönemlerde bile bu kapıcıklar diyalog, alışveriş ve yardım için hep açık kalmıştır. İnişli çıkışlı 20. Yüzyılda maalesef bir çok kapı kapanmış oldu. Fakat sadece ortak yaşam, karşılıklı anlayış, yardım, saygı ve farklılıkları kucaklama kapısı kapanmadı. Bir zamanlar komşular arasında nasıl komşu kapıcıkları varsa bugün şiirler sayesinde duygu dolu manevi bir komşu kapısını daha açıyoruz” diye konuştu.

İvanov’a konuşmasının ardından Vali Mehmet Ceylan tarafından çeşitli hediyeler hediye edildi.

Şiir şöleninde daha sonra Ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı. Seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerle şölene katılanlara unutulmaz bir gece yaşatan İlkan’ın seslendirdiği şarkılara zaman zaman Cumhurbaşkanı İvanov alkışlarla eşlik etti. Gecede daha sonra Türk ve Makedon şairler çeşitli şiirler okudu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim