• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.714 0.72
  • Dolar: 32.3523 0.27
  • Euro: 34.949 0.01

Listede 4 aşamalı değişim!

Davutoğlu, AK Parti kadroları elde ettiği güç dolayısıyla milletten uzaklaştı diye bir algı oluşmuşsa o algıyı düzeltmek görevimizdir” dedi.
Listede 4 aşamalı değişim!

"Bugün AK Parti dışında toplumun bütün katmanlarını bünyesinde barındıran bir başka parti yok. Türkiye’nin kaderiyle AK Parti’nin dokusu ve kaderi örtüşmüş durumda” dedi.

AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’ne de değinen Davutoğlu, şöyle konuştu:

GÜÇLENEREK ÇIKTIK

"MKYK listesi, bütün bu tecrübeleri yansıtan, belli tecrübeyle yenileşmeyi,tazelenmeyi yansıtan bir liste halinde ortaya çıktı ve birlikte sunuldu. MKYK’da bir kaç anlamda, AK Parti bu kongreden güçlenmiş olarak çıktı.” “Herhangi bir yerde ‘AK Parti kadroları elde ettikleri güç dolayısıyla milletten uzaklaştılar’ diye bir algı oluşmuşsa o algıyı düzeltmek bizim görevimiz, milletin görevi değil” ifadesini kullanan Davutoğlu, AK Parti’nin kuruluşundaki değerlere vurgu yaptı. Davutoğlu, “Kibirden uzaklaşıp tevazuyla, aşkla, karşılıksız bir şekilde, diğerkamlıkla, fedakarlıkla yol yürüdüğümüzde bu makamlara geldik ama bunları terk edersek bu makamlarda duramayız’. Benim görevim bunu hatırlatmak. Başta kendi nefsime hatırlatmak. Makamlar geçici, değerler kalıcı” dedi.

PKK BAŞLATTI

PKK’ya yönelik operasyonların terör eylemleri sebebiyle başladığını anlatan Davutoğlu, “Madem Suriye, Irak dağılıyor, biz Türkiye’yi dağıtalım’ bir anlayışla, ‘Biz de  Türkiye’de böyle bir etnik temelli bir ayrışmayı hızlandıralım’, ‘çözüm ve birleşme yerine bunu hızlandıran adımlar atalım’ düşüncesiyle harekete geçti terör örgütü. Ceylanpınar saldırısı ve Adıyaman saldırısıyla tekrar terörü başlattılar” dedi. Davutoğlu, operasyonlarla terör örgütüne çok büyük bir darbe vurulduğunu anlattı.       

HASMIMIZ ÖRGÜT    

“Bizim hasmımız terör örgütüdür. HDP’nin hasım mı, rakip mi olacağı terör örgütüne vereceği veya vermeyeceği tepkiye bağlıdır” diyen davutoğlu, şöyle devam etti: “HDP siyasi parti olarak davranırsa bizim rakibimizdir, terör örgütünün arkasında durursa o zaman bizim değil, milletin hasmı haline gelir. HDP’ye oy veren  hangi sebeple vermiş olursa olsun bizim için kutsaldır.”

OPERASYON SÜRECEK

 Davutoğlu operasyonlar konusundaki kararlılığı da bir kez daha vurguladı: “Kobani’de ayaklanma çağrısı yapan Demirtaş’tı, 7 Haziran’dan sonra yapan da Figen Yüksekdağ’dı. Nasıl bir iyi niyetten bahsedebiliriz.  Türkiye’de meşru silahlı güçler dışında var olan bütün silahlı gruplar tasviye edilene kadar bu operasyonlar kararlılıkla sürecek.”

Listede 4 aşamalı değişim

1- İllerin benimsemediği adaylar titizlikle gözden geçiriliyor.

2- Liste başı isimler taban desteğine göre değerlendiriliyor.

3- 7 Haziran’daki listelerde yapılan rotasyon bu kez sınırlı.

4- Bazı isimler, oy artışı sağlayabileceği illere gönderilecek.

İTHAL ADAYLAR

AK Parti’deki liste değişikliği, öncelikle 7 Haziran seçimlerinde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerden müracaat etmelerine rağmen, liste sıkışıklığı sebebiyle memleketlerinden aday gösterilen; ancak “ithal aday” denilerek tepki gören bazı isimler için yapılıyor. Gönderildikleri illerde “tutan” isimler yerlerini koruyacak. Ancak seçmenin benimsemediği isimlerle ilgili değişim yapılacak.

YENİDEN OLUŞUM

Üst Kurul, tüm illerde liste başına konulan isimleri gözden geçiriyor. Taban desteğine göre liste yeniden oluşturuluyor. Listede arka sıralara konulan bazı isimler, kamuoyu desteğine bakılarak öne çekiliyor. Bunun bir örneği ise İzmir. 7 Haziran seçimleri öncesinde hemşehrilerinin yoğun olduğu İzmir’den aday olabileceği konuşulan Orhan Miroğlu, memleketi Mardin’den aday gösterilmişti. Miroğlu’nun 1 Kasım’da İzmir’den aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor.

ROTASYON SINIRLI

2011’de yapılan ve oy artışı sağlayan rotasyon, 7 Haziran seçimlerinde başarılı sonuç vermediği için bu sefer sınırlı tutuluyor. Üç dönemlik bazı isimler, oy artışı sağlayabileceği illere gönderilerek liste başı yapılacak.

2011’de Bursa’dan Şanlıurfa’ya gönderilen Faruk Çelik’in, tekrar bu ilden liste başına konulması bekleniyor. Bu çerçevede, Binali Yıldırım’ın da İzmir 2. bölgenin 1. sırasına konulması gündemde. Veysel Eroğlu’nun da yine İzmir’de kalabileceği gibi, memleketi Afyonkarahisar’a da geri gönderilebileceği de konuşuluyor. 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim