• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8979.2 1.96
  • Altın: 2284.428 0.38
  • Dolar: 32.3288 0.23
  • Euro: 35.0498 -0.17

Kuyt Ayrılıyor Mu ?

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt’a, sezon sonu takımdan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin, “Şu anda tek düşüncem şampiyon olmak. Geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zamanım var. Bir kararım olurs...
Kuyt Ayrılıyor Mu ?

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt’a, sezon sonu takımdan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin, “Şu anda tek düşüncem şampiyon olmak. Geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zamanım var. Bir kararım olursa basınla paylaşacağım" dedi.

Sarı-lacivertli takımda bugün sabah saatlerinde yapılan antrenman sonrası Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tecrübeli futbolcu, haftasonu oynanan Galatasaray maçı ile ilgili “Böyle galibiyetleri, diğer galibiyetlerden uzun süre kutlamak normaldir. Derbi galibiyeti bir patlamadır. Ama artık bu maçı unutmak zorundayız. Ligin ilk yarısının geride kalan kısmını da unutmak zorundayız. Sezon, aslında şuan daha yeni başlıyor. Önümüzde 11 final maçı var. Son derece heyecan verici bir dönem olacak. Sanırım Türkiye’de çok uzun zamandır 3 takımın birbirine bu kadar yakın olduğu bir dönem yaşanmadı. Takımımız da çok iyi durumda. Bununla ilgili uzun saatler boyunca konuşabiliriz” açıklamasını yaptı.

“FUTBOLU İZLERKEN GERÇEKTEN KOLAY GÖZÜKÜYOR”

Haftasonu Galatasaray’a karşı alınan galibiyetin ve kendisinin attığı golün hatırlatılması üzerine Hollandalı futbolcu, “Önemli olan birlik ve beraberliği sahada göstermek. Ben her zaman gol atabilme fırsatlarını kovalayan bir futbolcuyum. Ben hiçbir şekilde bencil biri değilim. Golün öncesinde asist olarak Topal’dan çok iyi bir pas geldi bana. Muslera’nın sağ elinin yanından iyi bir şut çıkaracak bir fırsat buldum. Benim için küçük bir alan vardı ama şükürler olsun ki benim için yeterli bir alandı bu alan. Futbol böyle bir oyun zaten. Türkiye gibi duyguların yüksek yaşandığı bir yerde biz futbolcular sahada karar veren kişileriz. Ben her gün futbol izliyorum. Ben futbolu izlerken gerçekten kolay gözüküyor. Ama siz sahadayken ve üzerinizde bu kadar baskı varken çok daha farklı ve zor oluyor” yanıtının verdi.

“FENERBAHÇE İÇİN HER ŞEYİMİ VERMEK İSTİYORUM”

“Ben kendi adıma, takımım adına Fenerbahçe için her şeyimi vermek istiyorum” diyen Dirk Kuyt, “Bu takımı başarılı yapmak için, Fenerbahçe’yi başarılı yapmak için çalışıyoruz. Kimin gol attığı fark etmiyor. Biz hepimiz aynı mutluluğu yaşıyoruz. Musa olsun, Emenike olsun gol atsa da takımımızı düşünüyoruz. Bunu da son birkaç yılda gösterdiğimizi düşünüyorum. Hepimizde Fenerbahçe için son birkaç yılda birçok gol kaydettik sonuçta. Türkiye’de insanlar çok zamanlar çok gol atan futbolculardan bahseder. Burak Yılmaz ya da Demba Ba gibi. Ama siz bu oyunculara da sorarsanız, ‘gol kralı mı olmak istiyorsun, yoksa sezonu şampiyon tamamlamak mı?’ diye, sanırım cevapları da çok basit olacaktır. Bu yüzden benim için de en önemli şey Fenerbahçe’de şampiyon olmaktır” diye konuştu.

“BİRBİRİMİZE HER ZAMAN SAYGILIYDIK”

Galatasaraylı futbolcu, aynı ülke vatandaşı ve de çok yakın arkadaşı olan Wesley Sneijder ile derbi maçı sonrası ne konuştuklarının sorulması üzerine Kuyt, “Geçtiğimiz Pazar günü 90 dakika boyunca birbirine en büyük rakip konumundaydık. Ama maçtan sonra ve önce her zaman konuştuk ve birbirimize her zaman saygılıydık. Ligin ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray, Sneijder’in son dakikada attığı 2 golle kazandığında, ben maçtan sonra onu tebrik ettim. Tabii ki acı çektim ama her zaman saygı göstermek lazım. O çok büyük bir profesyonel. Geçtiğimiz Pazar günü de benim ona yaptığımın aynısını o bana yaptı. Maçtan sonra statta birbirimizi gördük ve tebrik etti. Çocuklarımı da tebrik etti. Bizim sahip olmamız gereken değer budur. Sahada bir kavga var aslında ama sahanın dışında birbirimize saygı göstermek durumundayız. Umarım bu da herkese bir mesaj olabilir” cevabını verdi.

“İNANCIMIZI SÜRDÜRDÜK”

Sezon başından itibaren takımı değerlendirmesi istenilen Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, sezon içinde iyi bir gelişim gösterdiklerini ifade ederek, “Galatasaray’a karşı oynamadan önce deplasmanda bir beraberlik aldık ondan sonra da sahamızda uzun bir aranın ardından mağlup olduk ama biz son derece eminiz kalitemizden ve buna ikna olmuşluğumuzu değiştirmedik. Bu maçlardan sonra da inancımızı sürdürdük. Galatasaray maçında da bu inancımızla ortaya çıkan reaksiyonu gösterdik” dedi.

“KUYT AİLESİ TÜRK MÜZİKLERİNİ DE ÇOK SEVİYOR”

“Türkiye’deki zamanımda büyük keyif alıyorum” diyen Hollandalı futbolcu, “Ailemde aynı şekilde. Buradaki yemekler gerçekten çok güzel. Türk yemeklerinin ne kadar güzel olduğunu daha önce de söyledim. Pazar gününden sonra o görüntülerde de herkesin gördüğünü düşünüyorum. Kuyt ailesi Türk müziklerini de çok seviyor” yorumunda bulundu.

“ASLA PES ETME”

Galatasaray maçında kendi attığı golü ve Burak’ın kaçırdığı golü değerlendiren tecrübeli futbolcu, “Futbolda küçük detaylar büyük şeyler oluşturuyor. Eğer ayağım 5 santim daha büyük olsaydı Emenike’nin arkaya aşırdığı pozisyonu gol yapabilirdim. Belki saha biraz daha geniş olsa Burak’ın aşırtma vuruşu gol olabilirdi ama futbol oyununun güzelliği burada. Benim kendi adıma tek stratejim şu ki; ne kadar pozisyon kaçsa da fark etmez, asla pes etme ve bir sonra gelecek şans için hazır ol. Bu benim mentalitem” ifadelerini kullandı.

“BU MAÇTAN TÜRKLER KORKMASIN”

Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt’a, sezon sonunda sona erecek kontratının hatırlatılması ve herhangi bir takımla görüşüp görüşmediği sorulması üzerine deneyimli futbolcu, “Benim için şu anda en önemlisi lig şampiyonluğunu kazanmak. Şu anda benim tek düşüncem, kulübümünde tek düşüncesi şampiyon olmak. Her şeyi bir kenara bırakıyoruz. Şampiyon olmak için her şeyi kenara bıraktık. Hollanda basınına da aynısını söyledim. Milli takım arasında geleceğimle ilgili karar verebileceğimi ilettim onlara da. Milli takım formasını da giymiyorum ve bu maçtan Türkler korkmasın. Şaka bir yana geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zamanım var. Bir kararım olursa basınla paylaşacağım. Önümüzde bizi bekleyen 11 final karşılaşması var. Benim ve kulübümün rüyası sezon sonunda 4. yıldızı takımımıza kazandırmak” açıklamalarında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim