• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 7°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8806.72 0.00
  • Altın: 2280.574 0.20
  • Dolar: 32.3056 0.17
  • Euro: 35.1418 0.14

’’Kürt Sorununu Böyle Çözeceğiz’’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz Çerkez ile Gürcü ile Boşnak ile Arap ile Ermeni ile Türk ile Türkmen ile el ele vereceğiz. Kürt sorununu böyle çözeceğiz bu ülkenin birliği beraberliği i...
’’Kürt Sorununu Böyle Çözeceğiz’’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz Çerkez ile Gürcü ile Boşnak ile Arap ile Ermeni ile Türk ile Türkmen ile el ele vereceğiz. Kürt sorununu böyle çözeceğiz bu ülkenin birliği beraberliği içerisinde kardeşçe adil eşit bir yaşam inşa ederek çözeceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Genel Merkezi’nde partisinin ‘Karadeniz İl Örgütleri’ ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirtaş, “Mezhep ve kimlik gerilimi ve AK Parti’nin yarattığı kutuplaşma. Dikkat edin kullandıkları söylemlerde özellikle bazı kimlikler ve mezheplerle ilgili özel bir algı yaratıp düşmanlık hukukunu orada da yaratmaya çalışıyorlar. Aslında belki İslamiyet’i kullanarak bunu yapıyorlar. Fakat sadece araç olarak kullandılar bugüne kadar. Asla doğru İslami bir söylemde tutturmadılar. En büyük sahte hoca zaten kendilerinin başı. Geri kalan sahte hocalardan oluşan bir fetva ekibi de kurdular. Onlar gibi inanmayanların tamamı dinden çıkmıştır onlara göre. Zaten Sünni Müslüman değilseniz aynı zamanda da AK Parti’ye oy veren Sünni Müslüman değilseniz sizin bu topraklarda yaşama şansınız bile yok. Hele Alevi iseniz, hele Süryani Ezidi iseniz, hele Hıristiyan, Musevi iseniz şu topraklarda AK Partililer kadar konforunuz olamaz asla buna izin vermezler” diye konuştu.

“BİZ ÇERKEZ İLE GÜRCÜ İLE BOŞNAK İLE ARAP İLE ERMENİ İLE TÜRK İLE TÜRKMEN İLE EL ELE VERECEĞİZ. KÜRT SORUNUNU BÖYLE ÇÖZECEĞİZ”

“Kürt iseniz, Çerkez, Boşnak, Ermeni, Arap’sanız sadece kardeşlik söylemi dillerindedir” diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

“İşte diyor ya ‘Sizin neyiniz eksik’ söylemde bile ayrımcılık var. Siz biz. Bize Türk olmayanlara siz diyor. Oysaki biz bu ülkenin hep birlikte sahipleriyiz. Anavatanımızda yaşayan halklarız bizler. Sen bu ülkenin temel halklarına kültürlerine nasıl siz diye hitap edersin. Hangi kimlikle bunu yapıyorsun. Hangi egemen anlayışla. Ülkeyi kendi malları, mülkleri gibi görüyorlar. Biz ülkenin sahibiyiz diyorlar. Sizin daha neyiniz eksik. Biz maraba köleyiz ya. Ben söyleyeyim çok şükür hiçbir eksikliğimiz yok. Çok şükür ki senden yana hiçbir beklentimiz yok. Senden fazlamız var eksiğimiz yok. Vicdan olarak senden daha fazlamız var. İnsani değerlere bağlılık olarak senden daha fazlamız var eksiğimiz yok çok şükür. Bu ülkenin bu toprakların ezilen hiçbir kimliğinin senden eksiği yok doğru. Senin fazlan var. Nedir senin fazlan; mesela paraların bizden fazla. Para sayma makineleriniz bizden fazla mesela. Neyiniz eksik diyorsun ya bunlar sende fazla ama bizde de ihtiyaç değil bunlar. Hiçbir beklenti içinde değiliz senden yana. Sorunumuzu çözeceksek biz kendimiz çözeceğiz merak etme biz bunu başaracağız. Biz Çerkez ile Gürcü ile Boşnak ile Arap ile Ermeni ile Türk ile Türkmen ile el ele vereceğiz. Kürt sorununu böyle çözeceğiz bu ülkenin birliği beraberliği içerisinde kardeşçe adil eşit bir yaşam inşa ederek çözeceğiz. Senden hiçbir beklentimiz yok. Sen bu ülkenin kimliklerinin, inançlarının sorunlarını çözmedin, çözemezsin sorunu büyüttün sadece. Geldiğin günden bu yana sorunu sadece büyüttün derinleştirdin. O nedenle doğru senden bir eksiğimiz yok.”

“DÜNYANIN FINDIĞINI DOĞU KARADENİZ ÜRETİR AMA FINDIĞA DESTEK VERİLMEZ”

Karadeniz’in Türkiye ilerici devrim hareketinin öncüsü olduğunu ifade eden Demirtaş, “Şimdi ayakları üstünde durmanın bu yaralı aslanın ayağa kalkma zamanı geldi. Eğer Türkiye’nin en yoksul bölgesi bugün Doğu Karadeniz ise en çok göç veren bölgesi bütün milli gelirden en az pay alan, yatırımlar itibariyle Türkiye’nin en az yatırım yapan bölgesi Doğu Karadeniz. Bu konularda birinci yani geri kalmışlıkta birinci. Neredeyse insansızlaştıracak hale getirdiler. Ucuz işçi kapıda sırada bekleyen işsiz haline gelsin istiyorlar. Dayattıkları bu işte o yüzden yatırım yapmazlar. Asla çay üretimini desteklemezler. Mümkünse bitsin isterler. Dünyanın fındığını Doğu Karadeniz üretir ama fındığa destek verilmez. Çünkü mümkünse fındığı da bırakıp metropole ucuz işçi olarak gitsinler. Asgari ücretle fabrikaların büyük patronların kapısında sıraya girsin isterler. Onlara işsiz ordusu lazım çünkü ne kadar işsiz ordusu olursa işçi ücretleri o kadar düşer. Maliyet düşer, maliyet düşerse uluslar arası sermaye Arap sermayesi rahatlıkla ülkeye gelir. Çünkü burada işçi sudan ucuz derler. Karadeniz’in başına gelen budur” ifadelerini kullandı.

“DİYORLAR YA ‘PKK TERÖRÜ ÇIKTI DA, YATIRIM OLMADI DA’ BIRAKIN BU YALANLARI…”

Doğuda kalanın tamamının yoksul olduğunu ve bunun bir kader olup olmadığını soran Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diyorlar ya ‘PKK terörü çıktı da, yatırım olmadı da’ bırakın bu yalanları, hikayeleri. 1925’te de bu böyleydi, 27’de de, 30’da da, 40’ta da, 50’de de, 80’de, 90’da, 2015’e geldik. Halen bu böyle her yerde mi PKK vardı. Niye Doğu Karadeniz’e yatırım yapmadınız? 60 küsur hükümet kuruldu. Bırakın yatırım yapmayı Tokat’ta Zile’de yaşanan HES rezaletini görüyorsunuz. İnsansızlaştırmanın bir aracıdır bunlar. Orada yapılacak HES’in ülke enerji üretimine hiçbir katkısı yok aslında. Olsa ne olur, olmasa ne olur ama orada 22 köyü boşaltıp insansızlaştırmak köyün yarattığı o sinerji hinterlandın belini kırmaktır. Bunların derdi bu politikaları bu. Bunun tek çözümü emekten yana, işçiden köylüden, ezilenden yana sol bir ekonomik program ve politikayla siyasete müdahale etmektir. Başka türlü düzeltemeyiz. Biz suya yazı yazamayız. Kalıcı politikalarla, kalıcı çözüm önerileriyle Türkiye’nin gidişatına müdahale edeceğiz. HDP bu yüzden umuttur işte. Açlığın Kürt’ü de Türk’ü de yoktur ya Çerkez’i Laz’ı Alevi’si yoktur ya. Biz hep birlikte eziliyorsak hep birlikte mücadele etmenin zamanı geldi geçti bile. AK Parti bizim dağınıklığımızın rahatını ve huzurunu sürüyor yıllardır. Biz ezilenler dağınık olup ayrı ayrı yerlerde durup mücadele ettiğimiz için bunlar kendilerine Saraylar yapıp, saltanatlar, hilafetler çeviriyorlar. Şimdi 7 Haziran bunun gidişatının son günü olacak. HDP’nin başarısı bunun teminatıdır. AK Parti artık bu ülkede tek başına hükümet kurma gücünü elinden yitirecek ve biz AK Parti’nin gidişinin başlangıcını 7 Haziran’da startını alacağımız sonuçla vermiş olacağız.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim