• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.233 0.76
  • Dolar: 32.3553 0.08
  • Euro: 34.9392 -0.37

Küçük Başkan İlk Talimatını Verirken Gözyaşlarına Boğuldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın koltuğuna geçen 4’üncü sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler, ilk talimatını verirken gözya...
Küçük Başkan İlk Talimatını Verirken Gözyaşlarına Boğuldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın koltuğuna geçen 4’üncü sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler, ilk talimatını verirken gözyaşlarını tutamadı. Halası engelli olduğu için ilk talimatını gözyaşları içinde engellilerle ilgili veren küçük başkanı, Kadir Topbaş teselli etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir günlüğüne koltuğunu devretti. 10 öğrenciyi makamında ağırlayan Kadir Topbaş, çocuklarla yakından ilgilendi. Topbaş, kendisine çiçek veren çocuklara “Sizler çiçeksiniz” dedi. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Topbaş, Fatih Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler’e koltuğunu bıraktı.

ENGELLİ HALASI İÇİN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İlk talimatını veren temsili başkan gözyaşlarına hakim olamadı. Halası engelli olduğu için ilk talimatını Özel Kalem Müdürlüğü’ne engellilere yönelik çalışmalarla ilgili veren minik başkan duygusal anlar yaşadı. Bu sırada Kadir Topbaş, ağlayan çocuğu teselli ederek, öptü.

Belediye başkan koltuğuna oturan minik başkan “Akıl yaşta değil, baştadır” diyerek yapmak istediği çalışmaları anlattı.

Hamza Emirhan Küçükler, “Çok güzel bir şey İstanbul’u yönetmek. Belki küçüğüm ama akıl yaşta değil baştadır bence. Ben başkan olsaydım dünyada yapılan kültürel, sanatsal faaliyetlerin hepsinin İstanbul’da da yapılmasını sağlayarak, gelenlere ev sahipliği yaparak turist sayısını arttırmaya çalışırdım. Çocuklar için bisiklet yolu ve engelli vatandaşlarımız için de rahat yürüyebilmeleri için yollar yapardım. Ekonomik durumu iyi olmayan zeki çocuklara burs verirdim. Yeşil alan ve çocuk parklarının sayısını çoğaltırdım. Kaçak yapılaşmayı önler, binaların dış estetik, tarihi binaları da restore ederdim” dedi.

Bu sırada minik başkana neden engellilere öncelik vermek istediğinin sorulması üzerine Küçükler, “Benim halam felç” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

“BAŞKANLIK ÇOK KOLAY DEĞİL”

Başkan Topbaş, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "En yakın arkadaşlarınız kitaplarınız olsun" diye konuştu. Topbaş, görevi süresince koltuğunu devrettiği çocuklarla bir araya gelmek istediğini söyledi.

Minik başkana koltuğunu devreden Kadir Topbaş, “Yaşıt olan öğrenciler adına burada biraz sonra belediye başkanı olacaksın. Ama şunu söyleyeyim çok kolay değil. Birçok işi biz güzel yaptık. İstanbullularla birlikte el ele gönül gönüle güzel İstanbul’u oluşturduk” dedi.

Çocuklara tatlı ikramının yapıldığı buluşmada, Başkan Kadir Topbaş, çocuklara tatlı yerken yardım etti. 23 Nisan buluşması kapsamında çocuklara Başkan Topbaş, çeşitli hediyeler verirken, bir öğretmene de üzerinde İstiklal Marşı’nın yazılı olduğu bir kutuda Türk bayrağı verdi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim