• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.336 0.04
  • Dolar: 32.3297 0.06
  • Euro: 35.1889 -0.02

Köylüler Milletvekili Adaylarına Taahhütname İmzalattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Armutlucumalılar Derneği, Ereğli-Devrek yolunun yapımı için milletvekili adaylarına taahhütname imzalattı. Kdz. Ereğli Armutlucuma ve Civar Köyleri Yard...
Köylüler Milletvekili Adaylarına Taahhütname İmzalattı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Armutlucumalılar Derneği, Ereğli-Devrek yolunun yapımı için milletvekili adaylarına taahhütname imzalattı.

Kdz. Ereğli Armutlucuma ve Civar Köyleri Yardımlaşma Derneği tarafından Aydınlar Köyü’nde halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya civar köylerdeki vatandaşların yanı sıra ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ile CHP’den milletvekili adayları Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş, MHP’den milletvekili adayları Zeki Çakan, Yavuz Erkmen ile Ahmet Emre Bayramoğlu katıldı. Ereğli-Devrek Karayolunun Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda kervan yolu olarak kullanıldığı, daha sonra öküz arabalarının gidebileceği şekilde genişletildiği, 1970’de araçların kullanımına göre dizayn edildiği ancak o tarihten sonra yolun tamirler yapılarak ulaşıma açık halde tutulduğu belirtildi. 2003 yılına programa alınan 56 kilometrelik yolun şu ana kadar sadece 8 kilometrelik kısmının yapıldığını dile getiren köylüler, her seçim döneminde verilen sözlerin seçim sonrasında unutulmasına tepki gösterdi.

Armutçu Cuma ve Civar köyleri yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Şenol Akyol, tek amaçlarının Ereğli Devrek karayolunun yapımı sağlamak olduğunu söyledi. Ereğli-Devrek yolunun yapılmamasından dolayı köylerde mezar kazacak, tabut tutacak genç kalmadığını ve 13 köydeki okulun kapatılarak tek merkezde toplandığını ifade eden Akyol, insanların hastaneye ulaşırken yolda can verdiğini vurguladı. Akyol’un ardından kürsüye gelen derneğin Onursal Başkanı Şenol Çevik ise milletvekili adaylarından artık söz değil taahhütname imzalamalarını istedi. Çevik, Zonguldak’tan 5 milletvekili çıktığını, vekillerin tamamının bir birileri ile kavga etmeden Ereğli-Devrek Karayolu’nun yapımı için bir araya gelmelerini istedi.

Dernek yöneticilerinin ardından kürsüye gelen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş, MHP Milletvekili Adayı Yavuz Erkmen taahhütnameyi imzalarken, MHP Zonguldak 1. Sıra milletvekili Adayı Zeki Çakan taahhütnameyi imzalamadı.

SÖZ SIRASI TARTIŞMASI

Yapılan konuşmalar sırasında CHP Zonguldak 1. Sıra milletvekili adayı Şerafettin Turpçu’nun dernek yöneticilerine protokol kuralları gereği kendisine en son söz verilmesi gerektiğini söyleyerek sitem etmesine, MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan “Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi değil. Burası halk meclisi. Burada kıdem konuşur” diyerek yanıt verdi. Çakan konuşmasında iktidara gelmeleri durumunda Ereğli-Devrek karayolunun ödeneğinin tamamını iki ay içerisinde çıkartacağını ve yolun yapımını 2-3 yıl içerisinde bitireceği sözünü verdi.

Toplantının sona ermesiyle birlikte köylüler arasında söz verme polemiği yaşandı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesini araya giren jandarma ekipleri önledi. Toplantıya AK Parti milletvekili adayları ise katılmadı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim