• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9117.17 0.41
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Kosova’da Türkçe Yayın Ve Basın Ele Alındı

Kosova’da 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları kapsamında, Priştine’de düzenlenen “Kosova’da Türkçe yayın ve Basın” konulu yuvarlak masa toplantısında görsel, işitsel, yazılı ile interne...
Kosova’da Türkçe Yayın Ve Basın Ele Alındı

Kosova’da 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları kapsamında, Priştine’de düzenlenen “Kosova’da Türkçe yayın ve Basın” konulu yuvarlak masa toplantısında görsel, işitsel, yazılı ile internet medyası ele alındı.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, ülkedeki görsel, işitsel, yazılı ile internet medyasının içinde bulunduğu durum ayrıntılarıyla ele alındı. Priştine Gerçek Türk Kültür Sanat Derneği’nde yapılan “Kosova’da Türkçe Yayın ve Basın” konulu yuvarlak masa toplantısına, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekilleri Müfera Şinilk ile Fikrim Damka ve Kosovalı Türk gazeteciler katıldı. Katılımcılar tarafından medya üzerine yuvarlak masa toplantısının yapılmasının önemine vurgu yapılarak, Kosova kurumlarında Türk halkını temsil eden yetkili ile mevki sahiplerinin, ilerleme yerine gerileme gösteren Türkçe medyanın hak ettiği konuma gelmesi için ciddi ve etkili çalışma yapmaları talep edildi.

Yuvarlak masa toplantısına katılanları 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Kurulu adına selamlayan KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, taşıdığı önem sebebiyle 23 Nisan kutlamaları programında, Türkçe medya üzerinde durulacağı bir toplantının yer almasını uygun bulduklarını ifade etti. Medyanın önemi, içinde bulunduğu durum, geleceği, sorunlara çözümler gibi konuların ele alınmasının, gelecekte bu yönde atılması gereken adımların belirleyici etkide olacağını kaydeden Bakan Yağcılar, “Burada ortaya atılacak konuları baz alarak gelecekte medya alanında atacağımız adımlar açısından son derece önemli olacaktır” dedi.

Kosova Radyosu editörlerinden ve Kosovahaber Genel Yayın Yönetmeni Raif Kırkul’un moderatörlüğünde yapılan yuvarlak masa toplantısının konuşmacıları, Kosova Televizyonu Türkçe Yayınlar Editörü Feride Zeynullah, Kosova Radyosu Türkçe Yayınları Sorumlusu Güner Şaban, televizyon ile radyoda yayın hacmi ile kadro sıkıntılarına değinirken, RTK Yönetim Kurulu’nun Türk üyesi Elif Tokmak, Kosova’nın RTK Yönetim Kurulu olarak karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulmasında atması gereken adımlardan konuştu.

Kamu ile özel sektördeki Türkçe medyada yaşanan gelişmelere değinildiği yuvarlak masa toplantısında söz alan medya mensupları, Türkçe medya konusunda karamsar tablo çizdiler. Türkçe kamu medyasında, yayın hacmi, kadro eksiliği ile teknik donanımdan yararlanmanın düşündürücü boyutta olduğuna işaret edilirken, özel sektörde faaliyet gösteren dergiler ve internet ortamında yayın yapan haber sitelerinin sermaye sıkıntısı yaşadıkları ve bu medyaların kalıcılığının belirsiz olduğunun altı çizildi. Kosova’nın özgürlüğe kavuşmasından 16 yıl sonra Kosovalı Türklerin tek bir gazeteye sahip olamamasının medyadaki durumu en iyi şekilde yansıttığına dikkat çeken Türk gazeteciler, duruma el atılması gereği üzerinde durdular. Kosova’da Türk halkının haber alma hakkının yeterli ölçüde gerçekleşmediği kaydedilen konuşmalarda, durumun düzelmesi için sorunların tek tek tespit edileceği, Türk toplumunu temsil edenlerin acilen medya temsilcileri ile bir araya gelmesi, ardından da sorunların ilgili kurumlara taşınması ve çözüm bulunması talebine ağırlık verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim