• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306.679 1.35
  • Dolar: 32.3389 0.29
  • Euro: 35.0963 -0.01

Korku Ve Heyecanı Bir Arada Yaşadılar

Bitlis’in Ahlat İlçesine bağlı Ovakışla beldesinde bulunan ve tamamen donan Nazik Gölü, fotoğrafçıların ilgi odağı oldu. Donan göl üzerinde yürüyen fotoğrafçılar korku ve heyecanı bir arada yaşadı. İl...
Korku Ve Heyecanı Bir Arada Yaşadılar

Bitlis’in Ahlat İlçesine bağlı Ovakışla beldesinde bulunan ve tamamen donan Nazik Gölü, fotoğrafçıların ilgi odağı oldu. Donan göl üzerinde yürüyen fotoğrafçılar korku ve heyecanı bir arada yaşadı.

İlçeye gelen yaklaşık 30 fotoğrafçı, donan göl üzerinde hem yürümenin hem de fotoğraf çekmenin mutluluğunu yaşarken, bazı fotoğrafçılar ise göl üzerinde yürümeye cesaret edemeyerek kıyıdan çekimlerine devam etti. İlçeye ilk defa gelen bazı fotoğrafçılar, Ahlat’ta böyle bir göl olduğunu yeni öğrenirken, donan göl üzerinde balık avını fotoğraflamak için tekrar geleceklerini belirtti.

Ahlat’ta faaliyet gösteren Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD) ile Bitlis Eren Üniversitesi’nin (BEÜ) düzenlediği etkinlik kapsamında ilçeye gelen fotoğrafçılar, donan Nazik Gölü üzerinde fotoğraf çekti. Trabzon Vakfı Fotoğrafçılık Kulübü’nden etkinlik kapsamında ilçeye gelen Ufuk Demirta, ilk defa donmuş bir göl üzerinde yürüdüğünü belirterek, “Burada yürümek biraz korkutsa da mutlu oldum. Ayrıca doğu bölgesine ilk defa geldim ve çok beğendim. Buralara tekrar gelmeyi istiyorum” dedi.

Ankara’dan gelen diğer bir fotoğraf sanatçısı Nesrin Ateş de, donan Nazik Gölü üzerinde yürümenin korkuyla birlikte güzel bir heyecan yaşattığını söyleyerek, “Daha önce Çıldır Gölü’ne gitmiştim. Buraya ilk defa geliyorum. Oldukça güzel ve keyifli bir gezi oldu. Ayrıca, yöre insanının sıcakkanlılığı ve misafirperverliği bizleri oldukça etkiledi. Buraya tekrar gelmek istiyoruz” diye konuştu.

BİDFOD Başkanı Samet Adıyaman ise, bu güzel olayı fotoğraflamak için buz üzerinde kilometrelerce yürüdüklerini ifade ederek şunları söyledi: "Buzun üzerinde yürümek değişik bir duygu. Yaz mevsiminde gördüğümüz gölün üzerinde şu an yürüyoruz. Etkinliğimiz kapsamında buraya gelen yaklaşık 30 fotoğrafçının hepsi buradan oldukça etkilendi. Oldukça güzel bir etkinlik oldu. Havaların yavaş yavaş ısınması nedeniyle göl üzerinde balık avı tehlikeli olduğu için fotoğraflayamadık. İnşallah bir daha ki sefere Nazik Gölü’ne fotoğrafçı arkadaşlarla tekrar geleceğiz.”

NAZİK GÖLÜ

Ahlat’ın 16 kilometre kuzeybatısında yer alan Nazik Gölü, 44.5 kilometrekarelik bir yüz ölçüme sahiptir. Gölün deniz seviyesinden yüksekliği 1816, Van Gölü’nden ise 170 metredir. Suları tatlı olan göl, akarsu kaynakları, ilkbaharda eriyen kar suları ve yağmur sularıyla beslenmektedir. Gölün en önemli özelliklerinden biri kış mevsiminde üzerinden araç geçecek şekilde donmasıdır. Kışın, ulaşım donan göl üzerinden sağlanmaktadır. Gölün fazla suları güneydoğu ucundan Karmış Çayı’na doğru akmaktadır. Bu akıntı üzerine yerleştirilen bir regülatörle fazla sular kontrole alınmış olup, Ahlat Ovası ile yakın ilçenin Adabağ ve Sarıkum köyleri arazisinin sulamasında kullanılmaktadır. Göl üzerinde Dilburnu tarafında kıyıya yakın bir de ada bulunmaktadır. Göl sularının tatlı olması, besin bakımından zengin oluşu nedeniyle bol miktarda aynalı sazan balığı üretimi yapılmaktadır. Bu balık türünün dışında yöresel olarak ‘gocut’ olarak adlandırılan bir balık türü de avlanmaktadır. Av kuşları bakımından çeşitlilik de dikkate alındığında Nazik Gölü av turizmi açısından önemli bir potansiyel olarak gözüküyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim