• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2489.898 0.24
  • Dolar: 32.5054 -0.08
  • Euro: 34.714 -0.06

Konca'nın Bütün Yetkileri Alındı!

Kurulan seçim hükümetinde AB Bakanlığı’na getirilen HDP’li Ali Haydar Konca’ya bağlı bulunan bütün birimler İçişleri Bakanlığı’na bağlandı.
Konca'nın Bütün Yetkileri Alındı!

Konca’ya, bakanlık yapacak alan bırakılmadı, yetkileri sıfırlandı.

Kurulan seçim hükümetinde AB Bakanlığı’na getirilen HDP’li Ali Haydar Konca’ya bağlı bulunan bütün birimler İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Konca’ya, bakanlık yapacak alan bırakılmadı, yetkileri sıfırlandı

81 İL VALİLİĞİNE YAZI
Seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanlığı’na HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca getirilmişti. Konca, bakanlık koltuğuna getirilmesinden sonra Ermeni katliamlarını tanıdığını açıklamasıyla bütün şimşekleri üzerine çekmişti. Bu açıklamadan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla 81 il valiliğine “gizli” ibareli bir yazı gönderildiği ortaya çıktı. Yazıda, Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı illerdeki bütün AB müdürlüklerinin ve kadroların “geçici” olarak İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı ortaya çıktı.

YETKİLERİ ALINDI
Konca, bakanlık koltuğuna oturduktan sonra geçici hükümetin Başbakanı Davutoğlu, tarafından bütün yetkileri alındı. Davutoğlu imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen geçici “gizli” yazıda Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı bulunan illerdeki AB müdürlüklerinin ve kadrolarının İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı ortaya çıktı. Konca’ya bakanlık yapacak alan bırakılmadı, yetkileri sıfırlandı.

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANMADI
Konca’nın, Avrupa Birliği müdürlüklerinin bakanlığından alınmasından haberi olup olmadığı bilinmiyor. Çünkü Başbakan imzasıyla 81 il valiliğine “gizli” ibaresiyle gönderilen yazı Resmi Gazete’de de yayınlanmadı. Gizli tutulan bu değişikliğin ortaya çıkmasıyla Konca’nın nasıl bir tepki göstereceği merak ediliyor.

TEPKİSİ NE OLACAK?
Bakanlığına bağlı illerdeki AB müdürlükleri yetkisinden alınan, bakanlık yapacak alan bırakılmayan, yetkileri sıfırlanan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca,  bakanlığına bağlı resmi hiçbir çalışma yapamayacak, kadro atamayacak. Yetkileri sıfırlandırılan Konca’nın tepkisi merak ediliyor.

 

YURT DIŞI İZNE BAĞLI

Öte yandan Bugün Gazetesi’nin haberine göre Cumhurbaşkanlığı ve MİT haricindeki bütün atamaları durduran Başbakanlık’tan yeni bir adım geldi. Geçici Seçim Kabinesi’nin yurtdışına çıkışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iznine bağlandı. Başbakanlık genelgesine göre bakanlar, bürokratlarını geçici görevlendirmeyle yurtdışına gönderemeyecek. Sadece uluslararası anlaşmalar gereği katılımın zorunlu olduğu toplantılara izin almadan gidilebilecek.

KONCA BAŞBAKAN’DAN İZİN ALACAK

İzin şartı, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e bağlı kurumlara uygulanmayacak. Dışişleri Bakanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iznin dışında tutuldu. Aynı görev alanında olmasına rağmen Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakereci HDP’li Ali Haydar Konca’nın görevlendirme yetkisi elinden alındı. Konca, yurtdışına geçici görevlendirme yapabilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan izin alması gerecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim