• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9456.73 -0.71
  • Altın: 2494.162 0.41
  • Dolar: 32.5942 0.13
  • Euro: 34.7949 0.09

Komşusuna Böbreğini Verdi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde 2 yıldır diyaliz tedavisi gören 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, 61 yaşındaki komşusu Arif Kocabalkan’ın verdiği böbrekle hayata tutundu.Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan...
Komşusuna Böbreğini Verdi

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde 2 yıldır diyaliz tedavisi gören 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, 61 yaşındaki komşusu Arif Kocabalkan’ın verdiği böbrekle hayata tutundu.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan Tarakçı ailesinin 24 yaşındaki oğullarına 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Hayatını diyaliz cihazına bağlı bir şekilde sürdüren Gökhan Tarakçı’nın yardımına 61 yaşındaki komşusu Arif Kocabalkan yetişti. Kocabalkan’ın böbreği İstanbul’da yapılan başarılı bir operasyonla Tarakçı’ya nakledildi.

Baba İsmail Tarakçı oğlu Gökhan’ın durumunu göz gözyaşları ile anlatarak, “Oğlum aşağı yukarı iki ay oldu ameliyat olalı. Kendisi Gazi Osmanpaşa Hastanesinde yatıyordu. Arkadaşımız komşumuz Arif Kocabalkan oğluma bir böbreğini verdi. Allah bin kere razı olsun oğlumun hayatını kurtardı. Bu süreçte sayın kaymakamımız bizlere yardımcı oldu. Arif Kocabalkan olayı bir zaman kahvede oturuyorduk. Kahvede oturduğumuz zaman kendiside yanımdaydı. Benim teyzemin oğlu böbreğini verecekti. Fakat kendisinde kalp çıktı. Kalp çıkınca doktorlar onun böbreğini almadılar. Kahvede oturduğumuz zaman Arif Kocabalkan ben bu Gökhan’a böbreğimi seve seve hiçbir karşılık olmadan Allah rızası için veririm dedi. Bende aldım hastaneye getirdim kan tahlili yaptırdık. Gazi Osmanpaşa Hastanesine telefon açtık saat 6’da hastanede olun dediler. Bindik gittik orada da sonuçta ameliyatı yaptılar. Ameliyattan geldiğimiz zaman oğluma söyledim ben yerim müsait değil o yüzde enfeksiyon kapabilir. Büyüklerimize bunu duyurdum fakat hiçbir sonuç alamadım” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA YAŞASAM NE OLUR YAŞAMASAM NE”

Böbreğini veren Arif Kocabalkan, Gökhan’ın henüz genç olduğunu, daha yaşacağı çok şey olduğunu söyleyerek, “Komşumuz Gökhan genç 2 yıldan beri diyalize giriyor. Genç olduğu için üzüldüm. Benim yaşım olmuş 61 bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne. Bir hayat kurtaralım dedik hiçbir karşılık beklemeden Allah rızası için böbreğimi seve seve verdim. Gittik uyuştu kan tahlillerimiz ikimizde girdik ameliyata çok da başarılı geçti. Çok mutluyum bir can kurtardım bir genci kurtardım” dedi.

“ALLAH ARİF ABİDEN RAZI OLSUN”

Gökhan Tarakçı ise, “Allah Arif abiden razı olsun onun sayesinde hayatım kurtuldu. Bana bu kadar iyilik kimse yapmadı. O yaptı bana Allah ondan bin kez razı olsun. Hakkını helal etti. Ben de ona hakkımı helal ediyorum. Ama maddi durumum olsaydı ağabeyime destek verecektim. O da tek yaşıyor sayılır. Maddi durumum olmadığı için evimin de müsait olmadığı için ağabeyime bile bakamıyorum. Çünkü kendime bakamıyorum. Ağabeyime nasıl bakayım devletimizde yardım bekliyorum. Maddi durum olsaydı bende ağabeyime destek çıkardım bu yardımın arkasında kalmayayım” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim