• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2501.23 0.69
  • Dolar: 32.5679 0.11
  • Euro: 34.7715 0.11

Komisyonlar belirlendi

Dilovası Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında komisyonlar belirlendi.
Komisyonlar belirlendi

Dilovası Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Dilovası Belediyesi toplantı salonunda Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantı’da 9 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısı öncesi gündeme dair konuşma yapan Başkan Toltar, “Ülkemiz son zamanlarda önemli bir süreçten geçmektedir. 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ülkemiz yeni bir yola girecektir. İnşallah bu yeni süreçte ülkemiz daha çok kalkınacak ve güçlenecektir. 16 Nisan’ın ülkemize huzur, barış ve kardeşlik getireceğine inanıyorum.

İSTİKRARIN DEVAMI İÇİN

15 Yılda hükümetimizin ülkemize yaptığı devrim niteliğinde ki hizmetlerin devamı için bu referandum çok önemlidir. 15 Yılda tek başına iktidar olmasına karşın sistemde bulunan bazı eksik ve hatalardan dolayı ülkemizin gelişmesinde ve büyümesinde çok ciddi sorunlar yaşanmıştır. Tüm bu sorunların ortadan kaldırılması ve yeni Türkiye’nin önünün açılması için istikrarın devamı için çift başlılığın sona ermesi için AK Parti ve MHP’nin ortak girişimi ile gündeme gelen 18 Maddelik Cumhurbaşkanlığı Sisteminin hayata geçmesi hepimiz için önemlidir.

YATIRIMLAR DAHA HIZLI GELECEK

Bu sistemle birlikte daha da güçlenecek ve daha hızlı yatırımların yapılacağı yeni Türkiye’de bizde Dilovası’nda hizmetlerimizin daha da artacağına inanıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana vaatlerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu güne kadar birçok projemizi hayata geçirdik.

SORUNLAR TEKER TEKER ORTADAN KALDIRILACAK

İlçemiz için önemli bir sorun olan İZAYDAŞ Çöp deponi alanı Allah’ın izniyle bu ay sonuna kadar kaldırılacak. Kömürcüler OSB ile ilgili olarak Bakanımız Fikri Işık’ın çalışmaları doğrultusunda buranın kaldırılması ve yerine Lojistik Merkezi yapılması için görüşmeler devam ediyor. İlçemizin Batı Kavşağı sorunu için proje hazır inşallah kısa sürede yapımına başlanılarak Batı kavşağı sorununu çözmüş olacağız. İlçemizin bir diğer önemli sorunu olan Yavuz Sultan Selim Caddesi’ne İzmit istikametinden girişin verilmesi ve caddemizin daha işlek hale gelmesi için KBB ve Belediyemiz ortak bir çalışma yapıyor. İnşallah bununda yakında çalışması bitecek ve D100’e paralel olan caddemiz daha işlek bir hal alacaktır.

2017 DİLİSKELESİ YILI OLACAK

Bunlarla birlikte ilçemize ilçemizde alt yapıdan üstyapıya, eğitimden sağlığa, kültür sanattan spora, çevre temizliğinden ağaçlandırma çalışmalarına kadar birçok alanda hizmetlerimiz yer aldı. 2017 yılı Diliskelesi Mahallemizin yılı olacak. Diliskelesi Mahallemize yeni spor tesisi, semt konağı çalışmalarımız projelendirilmiş durumda. Yine Diliskelesi Mahallemizde Saygın caddesi ve Adnan Menderes caddelerinin üst yapısını yeniliyor ve yeni bir görüntüye kazandırıyoruz. Diliskelesi Mahallemizde halkımızın önemli bir sorunu olan her yağmur yağdığında halkımızı mağdur eden Diliskelesi alt geçidinin çözümü noktasında yeni bir sistem kurulması için çalışma yapılıyor. 2,6 milyon liraya mal olacak Akıllı Pompa sistemi ile inşallah bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Diliskelesi Mahallemizde vatandaşlarımızın sıkça kullandığı TEM otoyolu üzerine yeni bir üste geçidin yapılması için KBB ile birlikte yeni bir çalışma yapıyoruz.

KAPALI YÜZME HAVUZU PROJESİ HAZIRLANIYOR

İlçemizde Mimar Sinan ve Orhangazi Mahallelerimizde paket çalışma ile üst yapısını yeni baştan yeniliyoruz. İlçemize kapalı yüzme havuzu kazandırmak için son aşamaya geldik. Yer tahsisini tamamladık. İnşallah yakın zamanda projesi hazırlanacaktır. TOKİ 1. Etap binaların satımına başlandı. TOKİ 2. Etap çalışması için çalışma başlattı. Orhangazi Mahallemize yeni semt konağı için inşaat çalışması başlatıldı. Tüm bunların dışında birçok projemiz hayata geçti veya geçmek üzere. Biz bunları yaparken bazı eksikliklerimiz olabilir bu eksikliklerimizi de kısa sürede düzeltmek için çalışıyoruz.”dedi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Başkan Toltar, gündeme dair konuşmasının ardından 9 maddelik gündeme geçti .Gündemde yer alan komisyon seçimlerinde Encümen Komisyonuna; Cafer Avşar, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Halit Ekici, Kahraman Umuç, Cafer Avşar ve Mustafa Ak, Bayındırlık ve İmar Komisyonuna; Recep Laç, Cemil Daşdemir, Kadir Teke, Fatih Meral ve Ferdi Erdoğan, Hukuk Dilekçe   Tetkik ve İsimlendirme Komisyonuna Cafer Avşar, Recep Laç, Cemil Daşdemir ve Yakup Buruş seçildi.

FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Komisyonların seçimi sonrası 2016 yılı faaliyet raporunun onaylanması için Başkan Toltar meclis başkanlığı koltuğunu vekaleten meclis üyesi Fatih Meral’e devretti. Fatih Meral’in başkanlığında gerçekleşen oylamada 2016 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim