• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kocaeli'li genç kızdan muhteşem buluş

Kısa sürede böyle önemli başarılara imza atan Canan Dağdeviren, başarılı çalışmalarıyla adını duyurmaya devam ediyor.
Kocaeli'li genç kızdan muhteşem buluş

KENDİ İMKANLARIYLA YAPTI
Kısa sürede böyle önemli başarılara imza atan Canan Dağdeviren, başarılı çalışmalarıyla adını duyurmaya devam ediyor. Küçük yaşlardan beri kararlı bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Canan Dağdeviren hayallerini belirledi ve gerçekleştirmek için kendi imkanlarını oluşturdu. Üniversiteyi burslu okuyan Dağdeviren, çok prestijli bir burs olan ‘Fulbright Doktora Bursu’nu ilk sırada kazanarak, kendisine Amerika yolunu açtı. Azimli çalışmalarını burada da sürdüren Dağdeviren’e ‘Illinois Üniversitesi’ ve doktora hocası John Rogers çalışmalarını sürdürmesi için sponsor oldu.
 
PİLSİZ ÇALIŞAN KALP PİLİ
17 Ağustos 1999 Depremi’ne kadar Kocaeli’de yaşayan ve lise öğrenimini Körfez Oruç Reis Anadolu Lisesi’nde okuyan Canan Dağdeviren, şimdilerde bilim dünyasının önemli isimlerinden biri. 28 yaşında vefat eden dedesinin kalp yetmezliğinden öldüğünü öğrendiğinde Canan Dağdeviren henüz 5 yaşındaydı. O küçük yaşta kendine hedef koyan Dağdeviren, 28 yaşına gelene kadar kalp sorunları yaşayan hastalar için bir şeyler yapma kararı alarak, çalışmalarına başladı. 28 yaşına geldiğinde hayallerini hayata geçiren Canan Dağdeviren ‘pilsiz çalışan kalp çipi’ni geliştirdi.
 
VÜCUT ENERJİ ÜRETİYOR
Günümüz koşullarında kalp hastalarının kullandığı piller 5 ile 7 yıl sonra işlevini kaybetmekte ve ömrü biten pili değiştirmek için riskli bir ameliyat gerekmektedir. Yani kalp hastaları kalp pillerini maksimum 7 sene kullandıktan sonra riskli bir ameliyatla değiştirmek zorunda kalıyor. Ancak bilim dünyasının önemli isimlerinin arasına girmeyi başaran Dağdeviren’in tasarladığı aletle hastaların kalbi, akciğeri ya da diyaframı kalp pili için gereken enerjiyi kendisi üretmekte. Üretilen çip pilsiz olmakla birlikte, giyilebilir özelliğiyle alışılmışın dışında bir tasarım. Yani herhangi bir ameliyata gereksinim duyulmayacak.
 
CİLT KANSERİ İÇİN
Canan Dağdeviren, daha sonra cilt kanserlerine karşı bir ürün geliştirmek için harekete geçti. Deri hastalıklarına yakalanma riski yüksek olanları da memnun edecek bir alet tasarlayan Dağdeviren’in tasarlamış olduğu aletin klinik deneyleri Arizona’da deri kanseri taşıyan hastalar üzerinde yapıldı ve mükemmel sonuçlar alındı. Alınan sonuçlar sonrasında Dağdeviren’in çalışması ‘Nature Meterials Dergisi’nde yayınlandı. Böylelikle Dağdeviren’in çalışması tüm dünyaya ulaşmış oldu.
 
ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Şuan parkinson ve farklı beyin hastalarına yardımcı olabilmesi için iğne şeklinde bir pil üretmek için çalışan Canan Dağdeviren, maymunlar üzerindeki denemelerin başarılı olduğunu söyledi. Ağız yoluyla alınan ilaçların vücudun her yerine gereksiz zarar verdiğini söyleyen Dağdeviren yapmış olduğu çalışma için, “Beynin kırılmış çalışmayan devreleri üzerine ilacı direk gönderebileceğiz. Beyin ameliyatlarında hastanın kafasını delip saç kalınlığındaki küçük aleti beynin en ücra köşesine indireceğiz ve böylece vücudun diğer fonksiyonları ilacın yan etkilerinden etkilenmeyecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim