• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kocaelili Gazeteciler Edirne'de

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, kültür gezileri kapsamında Darıca Belediyesi’nin katkılarıyla Darıca, Gebze, Dilovası ve Çayırova ilçelerindeki meslektaşlarımızla birlikte Edirne’yi gezdi.
Kocaelili Gazeteciler Edirne'de

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, yurdun çeşitli yerlerine yapılan kültür gezileri kapsamında Konya’nın ardından önceki günde Edirne’ye bir gezi tertipledi.  Darıca Belediyesi’nin katkılarıyla Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’dan 33 kişilik gazeteci kafilesi şehrin tarihi yerlerini gezerken, gezinin öğlen yemeği ise Edirne’nin tarihi lezzeti olan Tava Ciğer oldu. Tarihi Ciğerci Bahri Bey’de bir araya gelen gazeteciler, Edirne’de görev yapan meslektaşlarıyla da buluştu. Edirne’de bizleri uzun yıllar Anadolu Ajansı Kocaeli Bürosunda görev yapan meslektaşımız Rahmi Cinokur ve kokartlı rehber Nihan Arıcı tarafından tarihe yolculuk yaptık.

 

2 YIL ALACAKLIYIZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, düzenli olarak kültür gezileri yaptıklarını kaydederek, Darıca Belediyesi’nin katkılarıyla Edirne’de bulunduklarını dile getirerek, “Sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızı yoğun iş temposundan biran olsun uzaklaştırmak ve dinlendirmek adına Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan bugün Edirne’deyiz. Biz meslektaşlar arasında bu kardeşlik köprüsünü artırıp buluşturmak hedefindeyiz. Mesleğin sorunlarını biliyoruz. 212 sayılı yasada bizim 5 yıllık yıpranma hakkımız maalesef geçmişte elimizden alındı. Sonra 3 yılı iade edildi. Ama bizim 2 yıl daha alacağımız var” dedi.

 

YIPRANMA HAKKIMIZ

Gürol konuşmasının devamında, “ Yeni kabine kurulunca bu konuda da başta Bakanımız Fikri Işık olmak üzere bölgemiz milletvekillerinin desteğiyle bizler için çok önemli sorunun çözümünü isteyeceğiz. Ayrıca sarı basın kartı olmayan basın mensuplarının yıpranma hakkından faydalanmamaları gibi haksız bir uygulama var. Bu uygulamanın düzeltilmesi için de çalışma içinde olacağız. Son dönemlerde RTÜK ve YSK tarafından yayıncı kuruluşlarımıza verilen cezalarında basın özgürlüğüne bir darbe olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Cemiyetimizin 359 üyesi bulunmakta. Türkiye’nin en gelişmiş yerel medyasına sahip kentlerden biriyiz. Şuan 33 arkadaşımızla bu geziyi gerçekleştiriyoruz. Kent merkezinde 7 il gazetesi var, il genelinde 70’in üzerinde gazete var. Biz yüzde 10’luk bir kesimle Edirne’ye geldik” ifadelerini kullandı. Gürol, Edirne’de bir araya geldiği gazetecilere ve Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan’a teşekkürlerini iletti.

 

TARİHE YOLCULUK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu ile gerçekleşen gezi de ilk durak Edirne’nin en yüksek tepesinde bulunan Edirne savunmasının yılmaz bekçisi Mehmed Şükrü Paşa’nın anıt mezarı ve gözetleme siperleri gezildi. Ardından Saray içi er meydanı ve 1912-1913 Balkan Savaşı esnasında düşmanın Karaağaç bölgesinden yaptığı ilerlemeyi durdurmak için şehit olan 9 Türk askeri ve tüm Balkan Şehitleri için yapılmış, Balkan Şehitliği gezildi. Özellikle Sarayiçinde heykeli bulunan Tarihi Kırkpınar Güreşleri Baş Pehlivanı Ahmet Taşçı’nın anıtı önünde bol bol fotoğraf çektirildi. Edirne merkez Yeniimaret semtinde bulunan Trakya Üniversitesi’nin, kültürel miras ve korumacılık alanında gerçekleştirdiği en büyük projelerden biri olan Sultan II.Bayezid Külliyesi Darüşşifası Müzesi gezildi. Edirne’nin simgesi ve Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan Selimiye Cami ve sonrasında Lozan Antlaşması sonrasında Yunanistan’dan aldığımız savaş tazminatı olan kara parçası Karaağaç bölgesinde incelemelerin ardından Edirne’ye veda ettik.

DARICA’DA FİNAL

Edirne tarihi turistik gezisinin ardından Darıca Sahilde Belediye sosyal tesislerinde Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın meslektaşlarımızın onuruna verdiği yemekte bir araya geldik. Başkan Çetin Gürol burada yaptığı konuşma da, “Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak tek hedefimiz mesleğimizin gelişimine katkı sağlamaktır. Kesinlikle görev süremiz içersinde kişisel değil, toplumsal hizmet ettiğimiz kesim olan meslektaşlarımız için çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu bizim kırmızı çizgimiz. Bunu başardığımız için Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Türkiye genelinde konuşulmaktadır.  Bu manada 

Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’ın kapısını ne zaman çalsak bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Bugünde çok güzel bir geziye birlikte imza attık. Kendisine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedikten sonra teşekkür plaketi Başkan Karabacak’a sunuldu. Başkan Karabacak’ta her zaman basın mensuplarının yanında olduğunu ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin her organizasyonunda imkanlar ölçüsünde katkı vereceğini belirtti.

KİMLER KATILDI

TGF Yönetim Kurulu üyesi ve KOGACE Başkanı Çetin Gürol, Başkan vekili Levent Altun, Başkan Yardımcısı Nebiye Azak, Muhasip Sercan Özden, Darıca Basın Yayın Müdürü Bülent Anar, Bizimyaka Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hayrullah Demiray, Yeni Haber Gazetesinden Meral Erdoğan, Demokrat Gebze Gazetesinden Osman Yürekli, Marmara Gazetesinden Erhan Durak, Mervegül Türkoğlu, Yenigün Gazetesinden Fadime Kılınç, Nefes Gazetesinden Özden Demirci, Murat Gökkaya, Darıca Gazetesinden Emre Polat ve Emir Polat, Ulus Gazetesinden Yılmaz Işık, Sanayi Gazetesinden Ali Şahin, Dilovası Güven Gazetesinden Cihan Teker, Dilovası DHA Temsilcisi Murat Özgöl, Dilovası’nın Sesi İnternet Sitesinden Emrah Dursun, Dilovası Basın Yayın Görevlisi Sabahattin Gültekin, Gebze AA Muhabiri Fatih Gürbüz, Darıca AA Muhabiri İsa Turhan, Çayırova Bölge-TRT Temsilcisi Ümit Ülker, Gebze DHA Muhabiri Büşra Kaya, Darıca Kanal 5N Muhabiri Gökhan Şahin, Batı Yakası TV Muhabiri Nur Arıcan ve Meryem Hayta.

2-150.jpg3-151.jpg4-108.jpg5-063.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim