• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 8°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.337 0.76
  • Dolar: 32.3593 0.08
  • Euro: 34.9423 -0.33

Kocaeli’deki okullar kamerayla izlenecek

2017- 2018 eğitim ve öğretim yılı açılışı öncesinde Vali Yardımcısı başkanlığında okul güvenliği toplantısı yapıldı
Kocaeli’deki okullar kamerayla izlenecek

2017-2018 öğretim yılı okul güvenliği toplantısı Vali Yardımcısı Dursun Balaban başkanlığında bugün Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Balaban’a İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan eşlik etti. Türkiye’de ilçe ve il merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen toplantıya okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları da katılım sağladı. Toplantıda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılışı öncesinde okul ve okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri anlatıldı.

 

baskanlik.jpg

 

POLİS VE JANDARMA DEVRİYEDE OLACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Dursun Balaban şunları söyledi: “Okul servislerinin güzergahları, şoförleri, çalışan personelleri sıkı ve titiz bir takiple kontrol edilecektir. Servisçiler aralarında kavga ederek sorunlar teşkil etmektedir. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz Yabancı kimse okul önlerinde olmayacak. ‘Ben yakınıyım, ben şuyum, ben buyum’ demek yok. Okuldan öğrenciyi alacak kişilerin idareye bildirmeleri faydalıdır. Okul dışında birilerini gören emniyet güçleri yasal işlemleri başlatacaktır. Eğer biz bunu yapmasak başarılı olamayız. Öğrenci velilerinden desteğe ihtiyacımız var. Polis ve jandarma irtibatta olacak ama yeterli mi? Hayır. Ekipler giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde devriyede olacak. Bu uygulamaları okul başlayınca göreceğiz. En değerli varlıklarımızı oluruna bırakamayız. Servis kişilerinin iyi ve kaliteli olması lazım. Servis içinde hostesin tam bir abla olması lazım.

 

img_3768.jpg

 

METRUK YERLER YIKILACAK

Her okulumuz bundan böyle kameralı sistemlerle gözetlenecek. Bu sistemler 24 saat esasına göre kriz merkezinden izlenecek. Bu sadece Kocaeli için değil, iş içleri bakanımızın talimatıyla tüm Türkiye’de uygulanacak. Gelecek her ihbar bizde değerlendirilecek ve gereken yapılacak. Okul etrafında metruk olan baraka gibi yerler en kısa zamanda yetkililer tarafından kesinlikle yıkılacaktır. Yeter ki el ele verelim bunu yaptığımız takdirde inanıyorum ki ülkemiz daha iyi daha huzurlu olacaktır. İlimizde 368 bini normal 156’sı örgün olmak üzere 416 bin 552 öğrenci var. Bu sene 939 resmi ve özel okulda eğitim ve öğretime başlayacağız."

 

katilim-(2)-006.jpg

 

'OKULLAR BELEDİYELERE BAĞLANMALI' ÖNERİSİ

Bir başkan ve bir veli olarak bu masada oturduğunu ifade eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bundan 15 sene önce milli eğitime ayrılan pay yeterli değildi. Bu bugün aşılmış durumda. Eğitimli ve sağlıklı olursa Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği medeniyet anlayışında var oluruz. Bugün okullara bütçeler ayrılıyor, çok güzel okullar yapılıyor. Eskiden bir tepegöz alır mısın diyorlardı. Şimdi akıllı tahtalar var. Bu anlamda eğitime katkı veren belediyeler arasında bakanlıktan teşekkür aldık. Okullar belediyelere bağlanmadılar. Bunu ben uzun zamandır söylüyorum. Biraz ters gelecek ama Ankara’daki benim 42 Evler'deki okulumu göremez. Onu ancak belediye ve milli eğitim görebilir” şeklinde konuştu. Başkan Doğan, güvenlik için İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

 

İZMİT'TE 4 OKULDA KAMERA YOK

İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu şu ifadelere yer verdi: “Okul kamera sistemlerine baktığımızda İzmit ilçesinden bahsediyorum. 4 tane okulumuzun güvenlik kamerası yok. Ama aynı bahçede oldukları için ilkokul ve ortaokul tek kamera var. Sevindirici haber bunların hepsinin merkezden izlenmesidir. İzmit’teki okulların çevresinde bulunan yabancı 12 şahsa yaklaşık 3 bin TL idari para cezası kesildi. 4 kişiye de üzerinde uyuşturucu madde kullanmaktan dolayı ceza kesildi.”

 

BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY, ZOR OLAN EĞİTİM

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik şunları söyledi: “Buradaki ana konumuz eğitim meselesi. Öğretim bilgiye ulaşmaktır. Öğrenciler çağımızda bilgiye kolay ulaşıyor. Zor olan eğitimdir. Eğer onları iyi eğitirsek, öğretim boyutu zaten gelecek. Sokaklardaki caddeler de ki tüm öğrencilere bizim öğretmenlerimizin el değmiştir. Her okul müdürü bir liderdir. Orkestra şefidir. Bu şefin kadrosunda içinde okul öğretmenleri, aile birlikleri, muhtar ve azalar var. 3 yıldır Kocaeli’de görev yapıyorum. Bu konuda baya mesafe kat ettik. Ufak tefek olaylar dışında büyük olay yaşamadık."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim