• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8807.72 1.03
  • Altın: 2238.898 -0.25
  • Dolar: 32.338 0.08
  • Euro: 35.0747 -0.38

Kocaeli’de tüm etkinlikler izne bağlandı

Kocaeli genelinde Zeytin Dalı Operasyonu süresinde tüm etkinlikleri Kocaeli Valiliği iznine bağlandı.
Kocaeli’de tüm etkinlikler izne bağlandı

Kocaeli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Afrin’e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu süresince ilimizde, umuma mahsus açık ve/veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı / toplanma, konser, şenlik, şölen ve bu gibi toplu eylem / etkinlikler yasaklandığı açıklandı. Duyuruda, “Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında, kanunun suç saymadığı etkinliklerle ilgili açık ve kapalı yerlerde basına veya belirli bir topluluğa yapılan açıklamalar, temel hak ve özgürlükler arasında yerini almış bulunmaktadır, Gerçek ve tüzel kişiler tarafından, Anayasanın 25'nci 26’ncı ve 34’ncü maddeleri ile esasları belirlenen düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti basın açıklamaları şeklinde de kullanılmaktadır.

 

GÜVENLİK VE İSTİKRAR İÇİN

İlimiz genelinde çeşitli sivil toplum örgütleri / kuruluşları tarafından basın açıklaması adı altında kitlesel katılımlarla, protesto eylemleri yapılarak, yaya ve araç trafiği akışını engelleyerek, çevrede ses ve gürültü kirliliği ile kamu düzenini bozacak şekilde birtakım kanuna aykırı eylem ve etkinlikler düzenlendiği bilinmektedir.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Ülkemiz sınırlan içinde ve/veya dışında güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla Ülke güvenliğimize tehdit oluşturan ve Suriye’nin Kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde bulunan çeşitli terör örgütü mensubu / unsurlarını etkisiz hale getirmek üzere 20.01.2018 Cumartesi günü saat 17.00’da "Zeytin Dalı Operasyonu” başlatılmıştır.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla; söz konusu "Zeytin Dalı" operasyonunu protesto etmek amacıyla ilimizin muhtelif yerlerinde birtakım eylem/etkinlik yapılacağı yönündeki paylaşımlarla toplanma çağrısında bulunulduğuna dair istihbarı bilgiler elde edilmiştir.

 

İSTİHBARİ BİGİLER ALINDI

Yine, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile görevlerinden ihraç edilen ve işe geri dönme talebi ve tek tip elbise uygulamasını protesto maksadıyla basın açıklaması adı altında etkinlik, açlık grevi, oturma eylemi vb kanuna aykırı olarak düzenlenen eylem/etkinlikler ile ilgili olarak, güvenlik kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik olarak yapılan operasyonlar neticesinde, gözaltı ve/veya tutuklanmaları protesto etmek amacıyla 24 saat esasına göre İlimiz, muhtelif (açık / kapalı ) yerlerinde, umuma açık alanlarında/parklarında açlık grevi, oturma eylemi vb. türünde eylem düzenleneceğine dair istihbarı bilgiler alınmıştır.

 

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI

Bu tür eylemlerin, vatandaşlarımızın umuma açık alanları / parkları istirahat ve dinlenme amacıyla tercih ederek yoğun bir şekilde kullandığı da dikkate alındığında, eylem / etkinliği gerçekleştiren katılımcı grup, şahıslar ile vatandaşlarımız, arasında sözlü ve fiziksel istenmeyen olayların yaşanmasıyla karşı karşıya geldiği de dikkate alındığında, terör örgütleri tarafından katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir.

 

YETKİ EN BÜYÜK MAHALLİ AMİRDE

Bu nedenlerle; İlimiz genelinde park/bahçe, genel yollar, kamu bina önleri ve umuma mahsus açık ve kapalı alanlarda 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren “Zeytin Dalı Operasyonu” süresince, umuma mahsus açık ve/veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı / toplanma, konser, şenlik, şölen ve bu gibi toplu eylem / etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/ C maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17'nci maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11//m maddesi hükümleri doğrultusunda mahallin en büyük mülki idare amiri iznine bağlanmıştır.

 

CEZAİ İŞLEM YAPILACAKTIR

Yukarıda belirtilen emirlere uymayanlar hakkında fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 28’inci maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi ile 25/b maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C ile 66’ncı madde hükümleri,   5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verildi. ​​        

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim