• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 28°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 31°C Ankara
    • 29°C Rize
  • BIST: 9685.43 0.42
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Kocaeli'de skandal! Kanser olduğunu söylemeyi unuttular

Türkiye’nin en büyük özel hastane zincirlerinden birinde skandal bir olay yaşandı.
Kocaeli'de skandal! Kanser olduğunu söylemeyi unuttular

 İzmit'te yer alan hastanede benlerini aldıran ve inceleme yapılmasını talep eden Banu K. isimli hastanın kanser olduğunu tespit eden hastane bunu söylemeyi unuttu. Hastanın tedavisi bu sebeple tam 2.5 ay gecikti.Kocaeli’nin İzmit ilçesinde özel bir hastaneye başvuran Banu K., vücudundaki benlerin alınmasını ve ilgili kontrollerin yapılmasını talep etti. Yapılan müdahale sonucunda benler alındı ve patolojik incelemeye gönderildi. 2017 yılı mart ayında gerçekleşen operasyon sonrası alınan örneklerinde Malign Melanom yani deri kanseri olduğu tespit edilen hastaya, yapılan pansumanlarında bildirim yapılmadı, kanserli durumu özel hastane tarafından tam iki buçuk ay sonra bildirilen K., konuyu mahkemeye taşıdı.

ÜNİVERSİTE: ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nden konuyla ilgili bir rapor alındı. Söz konusu raporda “Malign Melanom kanser türünün diğer cilt kanserlerine göre nadir görüldüğü, erken evrede yakalanmazsa yayılma eğiliminde olan ciddi seyirli bir tümör olduğu ancak erken evrelerde tedavi ile şifa bulunabileceği” ifade edildi. “En fazla ölüme neden olan cilt kanseri türü olduğu” belirtilen raporda şu ifadeler yer aldı; “1. evrede teşhis ve tedavisi halinde beş yıllık sağ kalım oranı yüzde 95 iken, 3. evrede teşhis ve tedavi halinde bu oranın yüzde 35’in altına düşmektedir. Ömür boyu kontrol ve tedaviyi gerektiren bir kanser türüdür.

ADLİ TIP: ERKEN TEŞHİS ETKİSİZ 

Bu tür kanserlere ne kadar hızlı tanı konulup tedavi başlanırsa hastalığın yayılma ihtimali azalır ve hastalığın tedavi edilme şansının artar. Malign Melanoma adlı kanser türünün özellikleri ve çıkarılan benin cerrahi sınırlarda olması dikkate alındığında geçen 2,5 aylık sürede hastalığın ilerlemediğinin söylenmesi tıbben mümkün olmadığından, hastalığın tedavisindeki gecikmenin hastalığın seyrine olumsuz etkisinin bulunduğu kabul edilmelidir.” Dava sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan da rapor istendi kurum skandal bir rapora imza atarak kanserde erken teşhisin etkisiz olduğunu savundu.

DAVA DEVAM EDİYOR 

27 hekimin kurul halinde düzenlediği ATK, raporunda, “27.03.2013 tarihinde A. Hastanesi’nde yapılan nevüs eksizyonuna ait patoloji raporundan 2,5 a sonra haberdar edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu bildirilen hastanın tedaviye başlamasından gecikme olduğu, ancak tespit edilen tümörün patolojik olarak yüzeysel yayılan tipte olduğu ve tespit anındaki evresi birlikte değerlendirildiğinde, söz konusu gecikmenin hastalığın seyrini anlamlı şekilde değiştirmesinin tıbben beklenmediği oy birliğiyle mütalaa olunur” denildi. ATK bu raporu ile ‘erken teşhis hayat kurtarır’ sloganını çürütmüş oldu. Kocaeli 2. Tüketici Mahkemesi’nde söz konusu dava süreci devam ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim