• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Kocaeli'de kar yağışı hayatı felç etti

Kocaeli'de başlayan kar yağışı sonrasında bazı bölgelerde kar yağışından oluşan olumsuzluklar, bazı bölgelerde taşkınlar sebebiyle seller meydana geldi.Bu kış gününde elektriklerde kesilince vatandaşlar isyan etti.
Kocaeli'de kar yağışı hayatı felç etti

KOCAELİ FELÇ

Kandıra'da Sel

Kandıra’da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurtyeri Deresi’nde sular yükseldi ve yola taştı. Sel felaketi nedeniyle Kefken­Kaynarca arasındaki yol ulaşıma kapanırken, Kefken Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan yazlık evler de sular altında kaldı. Sağanak yağışın etkisini hala devam ettirmesi nedeniyle su seviyesinin giderek arttığı öğrenildi..

haber-ici(103).jpg

Yapılmakta olan tramvay hattıda sele teslim oldu

İlimizi gece saatlerinden itibaren etkisi altına alan kar yağışı, karla karışık yağmur şeklinde devam ediyor. Birçok bölgeden sel haberi ve su baskını haberleri geliyor. Özellikle Kandıra'da çok fazla sayıda dönüm arazinin sular altında kaldığı, derelerin taştığı ve yolların çöktüğü haberleri gelmekte.. Öte yandan İzmit'te de benzer manzalarla ile karşılaşıldı. Yahya Kaptan Mahallesi'nde tramvay hattının geçtiği güzerhag sular altına kaldı. Çalışmalara ara verildiği öğrenildi. Henüz tramvay çalışması bitmeden böyle bir olayın yaşanması akıllara soru işareti getirdi. Tramvay projesi tamamlandıktan sonra da bu gibi sel durumları yaşanırsa ne gibi önlemler alınacak merak ediliyor..

Kar kütlesi üzerlerine çöktü

Tatil için Kartepe’ye gelen bir grup, bugün dönüş için yola çıktı. Zirveden yaklaşık bir kilometre aşağıya inen araçların üzerine yol kenarında biriken kar kütlesi devrildi. 4 otomobil karların altında kaldı. Olayı gören sürücüler vatandaşların yardımına koştu. Araçların içinde kalan vatandaşlar her hangi bir yaralanma yaşanmadan çıkartıldı. Araçlar ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çıkartıldı. Kartepe yolunda onlarca araç yolda kaldı. Jandarma ekipleri yukarıya araç çıkışını kesti. Bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. 

20161229aw942552_02-(1).jpg

Jandarma ekipleride çığ altında kaldı

Tatil için Kartepe’ye gelen ve dönüş yolunda otomobillerinin üzerine çığ düşen bir guruba yardım için bölgeye giden jandarma ekipleri de çığ altında kaldı. Çığ altında kalan otomobillerden vatandaşların çıkarılmasına yardımcı olan ekiplerin kullandığı aracın da yamaçtan kopup gelen çığ kütlesinin altında kaldığı öğrenildi. Çığ altında kalan jandarma ekipleri, çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarılırken, kayak merkezi istikametine araç girişinin durdurulduğu öğrenildi.

Elektrik kesintileri

Yılın 365 günü bakım adı altında çalışmalar yapan SEDAŞ bu kar yağışında da bizi şaşırtmayarak elektrikleri kesti.Elektrik kesintilerinin il genelinde yaşanması ve sürekli olarak devam etmesi, SEDAŞ'ın bakımlarının geleceğe yönelik değil günü kurtarma maksadıyla yapıldığınıda görmüş olduk.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim