• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Kocaeli'de dev paralel yapı operasyonu

Kocaeli'de paralel yapıya yönelik büyük bir operasyon yapıldı.
Kocaeli'de dev paralel yapı operasyonu

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli merkezli 7 ilde başlatılan paralel yapı operasyonunda 88 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Gerçekleştirilen operasyonda 88 kişinin tamamı gözaltına alındı.

İŞ ADAMLARI, POLİS MEMURLARI, DERSHANE ÇALIŞANLARI...

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında iş adamlarının ve çok sayıda polis memurunun da olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen dershanelerin yetkilileri de var. Gözaltına alınanlardan birisinin Mustafa Şeker isimli şahıs olduğu öğrenildi. Ev ve iş yerlerine yapılan operasyonlarda bazı evraklara da el konuldu.

MEHMET ALİ SARI GÖZALTINA ALINDI

Paralel yapı operasyonu kapsamında örgüt üyesi olduğu öne sürülen işadamları gözaltına alındı. Ev ve iş yerleri basılarak gözaltına alınan isimler arasında ÖZSAR ve Alaçatı Muhallebicisi'nin sahibi Mehmet Ali Sarı da var. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan paralel operasyonu kapsamında şok bir gelişme yaşandı. Kentimizin önemli markalarından olan ÖZSAR ve Alaçatı Muhallebicisi'nin sahibi Mehmet Ali Sarı gözaltına alındı. ÖZSAR Restoranları'nın kuruluşunda ve iş hayatında cemaat mensubu olduğu sürekli dillendirilen Mehmet Ali Sarı’nın işlemlerinin tamamlanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

KOTO MECLİS BAŞKANI BÜLENT KARAGÖZ GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Ticaret Odası’nda meclis başkanı olarak görev yapan Bülent Karagöz de paralel operasyonu kapsamında gözaltına alındı. META Elektrik firmasının da sahibi olan Karagöz’ün Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu ve sık sık Afrika ülkeleri için yardım topladığı biliniyordu. Cemaatçi kimliğiyle ön planda olan Karagöz sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

MURAT ÖZDAĞ ARANIYOR

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fetullah Gülen Cemaati üyelerine yönelik operasyon kapsamında hazırlanan gözaltı listesine girdi. Paralel yapı olarak adlandırılan yasadışı örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen Murat Özdağ hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Önceki gün yurtdışına çıktığı öğrenilen Murat Özdağ’ın ismi şu anda Kocaeli ve çevre illerin emniyet müdürlüklerine gönderilen arananlar listesinde yer alıyor. Murat Özdağ'ın Kazakistan'da olduğu öğrenildi. Özdağ'ın gözaltı süresinin bitimine 1 gün kala ülkeye dönerek teslim olacağı gelen bilgiler arasında.

ÇAKMAK MARKET’İN SAHİBİ GÖZALTINDA

Kocaeli'nin en büyük marketlerinden biri olan Çakmak Market’te Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın paralel listesine girdi. Cemaate yakınlığı herkes tarafından bilinen Çakmak Market’in sahibi Murat Çakmak sabah saatlerinde paralel yapı operasyonu kapsamında ikametinde gözaltına alındı. Polis sabah saatlerinde Çakmak ailesinin evine ve iş yerlerine giderek aramalarda bulundu.

KUPON MAĞAZASI’NIN SAHİBİ GÖZALTINDA

İzmit Fethiye Caddesi’nde uzun yılladır faaliyet gösteren Kupon Mağazası’nın sahibi Fatih Bingül gözaltına alınan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Paralel olarak adlandırılan örgüte üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Kupon Mağazası’nın sahibi Fatih Bingül’ün Fetullah Gülen Cemaati’yle yakın olduğu ve cemaat mensubu olarak adlandırıldığı biliniyordu.

ÜNLÜ KUYUMCU KADIÇEŞMELER DE GÖZALTINDA!

Kocaeli’de özellikle İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan, kuyumcu İslam Kadıçeşme Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Yasadışı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte maddi destek sağlamak suçlamasıyla gözaltına alınan Kadıçeşme kardeşler Fethiye Caddesi’nde bulunan Çarşı İşhanı’nda Altınbahar isimli kuyumcunun sahibiydi. Kadıçeşme kardeşler bir süre önce 3 kuyumcu dükkanını kapatarak kayıplara karışmış, piyasaya olan borçlarıyla ilgili ise “100 kadar müşterimize toplam 1.5 milyon; 28 büyük müşterimize 6.5 milyon, toplam 8 milyon TL borcumuz var. Bir sarmala girdik, toparlayamadık” açıklamasında bulunmuştu.

MOBESKO BAŞKANI RAMAZAN BAŞTÜRK GÖZALTINDA

Kocaeli merkezli 7 ilde gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunda MOBESKO Başkanı Ramazan Baştürk de gözaltına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Baştürk’ün ifadesinin alınmasına başlandı. Baştürk’ün 'FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak, terör örgütüne finansman sağlamak'la suçlandığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim