• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9530.47 0.00
  • Altın: 2483.763 0.49
  • Dolar: 32.4961 0.18
  • Euro: 34.8541 0.44

Kocaeli’de artık engel yok

Braille Alfabesi Eğitimi ve Braille Alfabesi ile Kuran-ı Kerim Okuma eğitimlerine katılan usta öğreticiler sertifikalarını aldı
Kocaeli’de artık engel yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü Braille Alfabesi Eğitimi ve Braille Alfabesi ile Kuran-ı Kerim Okuma eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazananlar, sertifikalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Dilek Karaca, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir’in yanı sıra engelli sivil toplum kuruluşları ve kursiyerler katıldı.

17 USTA ÖĞRETİCİ SERTİFİKA ALDI

1821 yılında Louis Braille tarafından görme engelli insanlar için geliştirilen Braille Alfabesi kullanılarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kabartmalı Kur’an-ı Kerim’ler ile görme engelli vatandaşlarımızı buluşturan Büyükşehir Belediyesi, örnek bir proje gerçekleştirdi.  “Görme Engellilere Yönelik Kur’an Okuma Eğitimi” projesi sayesinde geçtiğimiz dönem birçok görme engelli vatandaşımız, engelleri aşıp Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Projeyi daha da geliştirerek 12 ilçeye yaymak isteyen Büyükşehir, Başkan Danışmanı Karaca öncülüğünde KO-MEK Kuran-ı Kerim Okuma usta öğreticilerine Braille Alfabesi ile Kuran-ı Kerim okuma dersi verildi. Yaz döneminde verilen kurslar sonrasında KO-MEK’te görev yapan 17 usta öğreticinin sertifika almaya hak kazandığı proje sonrasında Kocaeli genelinde 12 ilçede yeterli başvuruya ulaşıldığı zaman kurslar açılabilecek. 

img_7562.jpg

ENGELLİLERE ÖNEMLİ HİZMET

Programda konuşan Karaca, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün kurulmasından sonra Kocaeli genelinde yaşlılara ve engellilere birçok hizmet sunulduğunu ifade ederek, KO-MEK ile birlikte yapılan yeni çalışmalarda her ilçede bir usta öğretici olsun diye Braille alfabesini isteyen tüm usta öğreticilere öğrettiklerini belirtti. 

img_7579.jpg

SERTİFİKALARI BAŞKAN VERDİ

Kabartma Kur’an öğrenen kursiyerlerin çok özverili bir çalışma göstererek bu aşamaya geldiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Braille alfabesi ile artık engelli kardeşlerimiz daha kolay Kuran-ı Kerim okumasını öğrenecek, artık Kocaeli’nde engel yok’’ diyerek konuşmasını tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasından sonra kursa katılıp da sertifika almaya hak kazanan usta öğreticilere sertifikaları verildi.

img_7617.jpg

“İŞTE BİZ DE VARIZ”

Engelli vatandaşlarımızın istihdamını arttırmaya yönelik “İşte Biz de Varız” projesiyle sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, engelli vatandaşlarımızın eğitim ve kültür faaliyetleriyle sosyal hayata ve iş hayatına kazandırılması planlanıyor. Görme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak bilgisayar kullanımı eğitimi, Braille alfabesi eğitimi ve Braille alfabesi ile Kuran-ı Kerim okuma eğitimlerini daha da genişletmek için çalışmalar tamamlandı. Tüm bunların yanında engelli vatandaşlarımıza eğitim verecek düzeye sahip eğiticilerin artmasına katkı sağlamak amacıyla, eğiticilerin eğitimi projeleri gerçekleşiyor. Bunlardan biri işaret dili eğitimi diğeri ise Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim okuma eğitimleridir. Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim okuma eğitici eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17 usta öğretici sertifika almaya hak kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim