• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kocaeli Valisi Hakkında Suç Duyurusu

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çolak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten bir basın açıklaması yaptı.Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yetkilileri, görevi kötüye kullanmak iddiasıyla Kocaeli Valisi Has
Kocaeli Valisi Hakkında Suç Duyurusu

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yetkilileri, görevi kötüye kullanmak iddiasıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çolak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten bir basın açıklaması yaptı.Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yetkilileri, görevi kötüye kullanmak iddiasıyla Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çolak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten bir basın açıklaması yaptı.

Adliye binasının önünde yapılan basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu şube başkanı Yaşar Şanlı, 2 Nolu şube başkanı Mustafa Kılıç ile durumdan mağdur olan kurum yöneticileri katıldı. Açıklamayı Türk Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kılıç yaptı. Açıklamanın ardından ise hem sendika hem de bireysel olarak suç duyurusunda bulunmak üzere adliye binasına geçtiler.
 
‘’Türkiye’nin büyük bir toplumsal özgürlüğe ihtiyacı var.‘’ diyen Mustafa Kılıç, mahkeme kararlarının yerine getirilmemesinin ise bu özgürlükleri gölgelediğini, gereğinin yapılmasını valiye ve il milli eğitim müdürüne ilettiklerini belirtti. Kılıç, ‘’Davul kendilerinin sırtında, tokmağı başkalarına vermesinler.’’ dedi.Mustafa Kılıç konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirilmesine ilişkin yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 2014/1151 Y.D itiraz nolu ve 18.02.2015 tarihli kararı ile eksik düzenleme yönünden itirazın kabulüne karar vermişti. Lakin yargı kararlarının davalı idareye tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde uygulanma zorunluluğu olmasına rağmen ve hukuka aykırılığı yargı kararlarıyla da sabit olan görevden alma işleminin iptali ile mağdur edilen tüm eğitim kurumu müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının haklarının iade edilmeleri hususunda Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından tüm valilikler uyarılmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bu durum hukuken ayrı bir suç teşkil etmektedir. Zira mahkeme, kararları hiçbir surette değiştiremez ve bunların yerine getirilmesi geciktirilemez.

’’ŞÜPHELİ POZİSYONA DÜŞMEKTELER
 
Yargıda paralel avı yapanlar ve yargı bağımsızlığını dillerine pelesenk edenler yargı kararını kasten gereğince uygulamayarak ‘şüpheli’ pozisyonuna düşmektedirler. Mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi, bir hukuk devletinde kanuna aykırı davranıştan daha ağır bir kusur kabul edilmektedir. Bugün bu kararları uygulamayan idari görevler hakkına suç duyuruları yapmak üzere buradayız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim