• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.97 2.85
  • Altın: 2293.771 0.79
  • Dolar: 32.3117 0.21
  • Euro: 35.128 0.09

Kocaeli Teröre Karşı Bir Araya Geldi

Terörle Mücadele Komitesi destekçisi olan, aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin de bulunduğu 420 kuruluş KOTO’da düzenlenen toplantıda birlik mesajı verdi. Siyasi parti temsilcileri yan yana olmaktan kaçınmadı.
Kocaeli Teröre Karşı Bir Araya Geldi

Terörle Mücadele Komitesi destekçileri, KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda bir araya gelerek teröre karşı birlik beraberlik mesajı verdi. Programa AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, MHP İl Sekreteri İzzet Ekrem, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yaşar Şanlı, Türk-İş İl Temsilcisi Adnan Uyar, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Kemal Kaya, TÜMSİAD İl Temsilcisi Erdoğan Yılmaz, Kocaeli Barosu Başkan Vekili Nuri Yılmaz‘ın yanı sıra; Kocaeli’de faaliyet gösteren 22 sendika, 36 milli kuruluşlar derneği, 50 gönüllü kültür teşekkürleri platformu, 49 esnaf ve sanatkarlar odası birliği üyesi oda, Başiskele’de bulunan 50 sosyal yardımlaşma derneği, 161 hemşeri derneği ve 49 dernek olmak üzere toplamda 420 destekçi katılım gösterdi.

“BU BİRLİK TÜRKİYE’YE MESAJ OLACAK”

Komite adına programın açılış konuşmasını yapan platformun öncüsü Adnan Uyar, “Amacımız ortak bir ses oluşturmak. Mesele ülke olunca farklılıkları bir kenara koyup, nasıl bir araya gelip birlik olabileceğimizi göstermek için böyle bir çalışma başlattık. Amacımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Hissiyatımızla kimse alay edemez. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu salondaki herkesin buradan Türkiye’ye bir mesajı olacaktır. Bizi PKK’ya, bu ülkeye göz koyanlara, kardeşliği yıkmaya çalışanlara çok cevaplar verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi. Uyar, sözlerini “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganıyla sonlandırdı.

TERÖR BİR ANDA TIRMANDIRILDI

Uyar’ın ardından konuşan Av. Nuri Yılmaz, “Siyasi değişimlerin yaşandığı bu günlerde ülke için böyle bir organizasyonda bir araya gelen parti temsilcilerimize özellikle teşekkür ediyorum. 7 Haziran Milletvekili seçimlerinin hemen sonrasında, bir terör eylemi bahane edilerek terörün bir anda tırmandırılması, şimdiye kadar olduğu gibi bugün de bazı kirli ellerin ülkemizdeki birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamına kastettiklerini göstermektedir. Gelinen noktada ülkemiz birden fazla terör örgütü ile mücadele eder hale getirilmiştir. Günümüz siyasi konjonktürü ve artan terör olayları, ülkemizin iç ve dış politikalarını gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koymakta” ifadelerini kullandı.

DEVLET TÜM VATANDAŞLARI KUCAKLAMALI

Yılmaz, “Devlet tüm vatandaşlarını, vatandaşlar da devletini kucaklamalıdır. Gerek vatandaşlarımız, gerekse devlet yöneticilerimiz bu bilinç ile hareket etmeli, terörün etnik kökeni, dini ve mezhebinin olmadığını, terör örgütlerinin belli bir etnik kimlik, mezhep ve dini temsil etmedikleri bu nedenle halkımızın hiçbir kesiminin terör ile anılmaması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu vesile ile herkesi birbirlerine sevgi ile yaklaşmak, ötekileştirmemek, birlik içinde hareket ederek terör örgütlerinin amacı olan kin, nefret ayrışma ve kaosa neden olacak tutum ve davranışlarından kaçınmak konusunda her zamankinden daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim