• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 13°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Kocaeli Barosu'ndan Kınama!

Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu, artan terör olayları ve şehit haberleri üzerine bir basın açıklaması yayınladı.
Kocaeli Barosu'ndan Kınama!

Artan terör olayları üzerine Kocaeli Barosu yönetim Kurulu’ndan bir basın açıklaması yayınlandı. Şehit ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin 30 yılı aşkın süredir mücadele ettiği terör olayları yaklaşık 3 yıldır neredeyse durma noktasına gelmiş iken, 20 Temmuz 2015 günü Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen, 32 vatandaşımızın öldüğü, 100’den fazla vatandaşımızın da yaralandığı bombalı terör saldırısı sonrası yeniden alevlenmiş, artan terör olaylarında ülkemizin dört bir yanında çok sayıda vatandaşımız ölmüş, çok sayıda güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve yine birçok güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız ise yaralanmıştır.

KİRLİ ELLER

Son olarak 18 Ağustos  günü Diyarbakır ili Lice ilçesinde 4 askerimiz, 19 Ağustos 2015 günü Siirt İli Şirvan İlçesi’nde de Kocaelili Emre Kaan Arlı kardeşimizin de aralarında bulunduğu 8 askerimiz şehit olmuştur. Terör olaylarının, ülkemizin farklı kesimlerinin TBMM’de daha yüksek oranda temsili sonucunu doğuran 7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimleri’nin hemen sonrasında bir başka terörist eylem bahane edilerek bir anda tırmandırılması, şimdiye kadar olduğu gibi bazı kirli ellerin ülkemizdeki birlik, beraberlik, barış ve huzur ortamına yeniden kastettiklerini göstermektedir.

TÜRKİYE HERKESİN DEVLETİ

Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendisine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin devletidir. Devlet tüm vatandaşlarını, vatandaşlar da devletini kucaklamalıdır. Gerek vatandaşlarımız ve gerekse devlet yöneticileri bu bilinçle hareket etmeli, terörün etnik kökeni, dini veya mezhebinin olmadığını, terör örgütlerinin bu belli bir etnik köken, din veya mezhebi temsil etmedikleri, bu nedenle halkımızın hiçbir kesiminin terör ile anılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlamalıdır.

ÖZGÜRLÜK HUKUKLA MÜMKÜN

Tarih boyunca terör yoluyla demokrasi ve özgürlük elde edilmemiştir. Özgürlük ve demokrasi terör ile değil barışçıl ve demokratik yöntemler ile sağlanabilir. Özgürlük ve demokrasinin teminat altına alınması ve kamu düzeninin sağlanması da salt silahlı mücadele ile değil hukuk devleti mekanizmalarının tam olarak hayata geçirilmesi ile mümkündür. Aksi halde emperyalist güçlerin ve terör örgütlerinin amacına hizmet etmek, komşu ülkelerdeki gibi kamu düzeni bozulmuş, can ve mal güvenliğinden yoksun bir ülkede yaşamak tehlikesi ile karşı karıya kalınabilir.

ŞEHİTLERE RAHMET

Bu vesileyle, herkesi birbirlerine sevgi ile yaklaşmak, ötekileştirmemek, birlik içinde hareket ederek terör örgütlerinin amacı olan kin, nefret, ayrışma ve kaosa neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınmak konusunda her zamankinden daha duyarlı olmaya; devlet yöneticilerinin ise bir an önce kamu düzenini sağlamaya, tüm demokratik hakları güvence altına alan gerçek bir hukuk devletini bir an önce inşa etmeye davet ediyor, terörle mücadelede şehit olan askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz ile vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim