• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8733.74 0.18
  • Altın: 2240.593 -0.17
  • Dolar: 32.3341 0.07
  • Euro: 35.1122 -0.27

KO-MEK yazın da yoluna devam ediyor

12 ilçedeki 326 branşıyla yaz aylarında eğitimin hizmetinde
KO-MEK yazın da yoluna devam ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Kocaeli’ndeki yetişkin eğitimindeki tartışmasız en önemli kurumlarından biri haline gelen ve “Halk Üniversitesi” unvanını alan KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları) yaz aylarında da eğitime devam ediyor. Daha önce sadece güz döneminde açık olan kurs merkezleri, kurumdaki yeni düzenlemeyle, bundan böyle bir yıl boyunca eğitim verecek.

                 

12 İLÇEDE, 326 BRANŞTA EĞİTİME DEVAM

KO-MEK tıpkı güz döneminde olduğu gibi yaz aylarında da Kocaeli’nin 12 ilçesindeki 42 kurs merkezinde, 326 branşı ile eğitimin hizmetinde olacak. Vatandaşlar, yaz aylarında bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

 

YAZI KO-MEK İLE GEÇİRİN

Kendine uygun bir branşı seçen vatandaşlar, yaz aylarını KO-MEK ile adeta dolu dolu geçirme fırsatı yakalayacak. Zira, KO-MEK’te her yaşa ve her yeteneğe uygun bir branş bulmak mümkün. Evde ya da tv başında boşa zaman kaybetmek yerine, önemli bir uğraşla yazı değerli kılmanın yolunu arayan vatandaşlar, şimdiden kayıtlarını yaptırmaya başladı. KO-MEK kursiyeri olmak ise bilindiği gibi son derece kolay. Vatandaşlar, KO-MEK’inwww.komek.org. internet sitesi üzerinden online olarak, istediği kurs merkezi ve istediği branş için başvurularını yapabilecek.

 

DOLU DOLU GEÇEN EĞİTİM DÖNEMİ

Öte yandan, KO-MEK geçtiğimiz eğitim dönemini gerçekleştirdiği faaliyet ve eğitimlerle yine başarı ile geçirdi. Binlerce insan, geçtiğimiz dönem 42 kurs merkezinde kendine uygun bir branşta ücretsiz eğitim almanın olanağını buldu. Ve söz konusu emek 8-10 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Genel Sergi ve Festivalinde gözler önüne serildi. Verilen eğitimin kalitesi ve vatandaşların ortaya koyduğu emek bu yıl “Gönülden Renkler” teması ile hazırlanan 14. KO-MEK Genel Sergisi’nde izleyenlerden tam not aldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı Genel Sergi, emek ve birlikte üretmenin anlamını adeta taçlandırdı.

 

KO-MEK’İN SOSYAL PROJELERİ

KO-MEK eğitim faaliyetlerinin yanı sıra bu yıl son derece anlamlı sosyal projelere imza atmanın gururunu yaşadı. KO-MEK Vefası ve Ramazan ayı içinde gerçekleştirilen KO-MEK Hurması projeleri bizi biz yapan değerlerimize anlam kattı.

 

KO-MEK VEFASI VE KO-MEK BOHÇASI

Bu projelerden ilki Mayıs ayındaki Gölcük Kurs Merkezi Sergisinde tanıtıldı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tarafından tanıtımı yapılan ve KO-MEK Vefası adını taşıyan proje, kursiyerlerin bir anlamda aldıkları eğitimin zekâtını vermelerini sağladı. Proje, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor. Ayrıca yine KO-MEK Bohçası da evlenecek kızlara hediye edilmeye devam edildi. Bohça, KO-MEK kursiyerlerinin ürünlerinden oluşuyor. Kursiyerler o yıl evlenecek kardeşlerine yaptıkları ürünlerden hediye ederek bir bohça haline getiriyor ve yıl sonu ilçe sergisinde hediye ediyor.

 

KO-MEK HURMASI İLE İFTARLAR ANLAM KAZANDI

Bu yılki bir diğer proje ise Ramazan ayında gerçekleştirilen KO-MEK Hurması Projesi oldu. Proje ile KO-MEK Türk Mutfağı Kursiyerlerinin hazırladığı yemekler Ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Proje sadece bununla sınırlı kalmadı. Yemek götürülen ihtiyaç sahibi ailenin evine Büyükşehir Belediyesi protokolü konuk oldu ve birlikte iftar yapıldı. İftara gidilirken, yemeğin yanı sıra o sofrada gerekli olan tüm sofra takımı da aileye götürülerek, hediye edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim