• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9061.94 2.90
  • Altın: 2298.879 1.01
  • Dolar: 32.3126 0.20
  • Euro: 35.0755 -0.08

KO-MEK Vefasından çocuk kalbine sıcak dokunuş

Yaklaşan kışı düşündüler, ördükleri yelekleri ve diktikleri battaniyeleri Çocuk Evlerinde yaşayan çocuklara götürdüler
KO-MEK Vefasından çocuk kalbine sıcak dokunuş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları( KO-MEK)nın Vefası Projesi hayata geçtiği ilk günden itibaren kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. KO-MEK kursiyerlerinin bir anlamda aldıkları eğitimin sadakasını verdikleri proje sayesinde bugüne kadar birçok yardıma muhtaç insana ulaşıldı. KO-MEK Vefası bu defa da çocuklara şefkat elini uzattı. Yaklaşan kış aylarını düşünen kursiyerler, ördükleri yelekleri ve diktikleri battaniyeleri Çayırova Çocuk Evleri’nde kalan çocuklara götürdü.

 

YELEKLER VE BATTANİYELER ÇOCUKLAR İÇİN

Çayırova Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler, KO-MEK Vefası Projesi’nde gerçekleştirdikleri duygu yüklü yardımla adeta hayat verdi. Kursiyerler, yaklaşan kış mevsimini de düşünerek kurs merkezinin yakınındaki Kocaeli Valiliği Çayırova Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklar için yelekler ördü. Bununla yetinmeyen kursiyerler çocuklar için çok sayıda battaniye de dikti.

 

YETKİLİLERE TESLİM ETTİLER

Kursiyerler, yelekleri ve battaniyeleri de alarak geçtiğimiz hafta içinde Kocaeli Valiliği Çayırova Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret etti. Kursiyerler, ördükleri yelekleri ve diktikleri battaniyeleri buradaki yetkililere teslim etti. KO-MEK kursiyerlerinin duyarlı davranışı karşısında oldukça mutlu olan Çocuk Evleri Sitesi yetkilileri ise çocuklar adına KO-MEK kursiyerlerine teşekkür etti.

 

YAKLAŞAN KIŞI DÜŞÜNEREK…

Çayırova Çocuk Evleri Sitesi’nde hemşire olarak görev yapan Fatma Zehra Aktaş ise KO-MEK’in getirdiği hediyelerin çocukları çok sevindirdiğini söyledi. Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocukların KO-MEK tarafından düşünülmesinin kendileri için ayrıca büyük önem taşıdığını anlatan Aktaş, “KO-MEK kursiyerlerimiz yaklaşan kışı da düşünerek çocuklarımıza yelek örmüşler ve battaniyeler dikmişler. Bunlara çocuklarımızın ihtiyacı vardı. Ama en önemlisi sevgiyle örülen ve dikilen eşyaların bize getirilmesi oldu. Bu duyarlı davranış için tüm KO-MEK ailesine teşekkür ediyoruz, minnettarız” şeklinde konuştu.

 

KİMSESİZLERİN KİMSESİ ANLAMLI PROJE

KO-MEK kursiyerleri kısa bir süre önce de Değirmendere’de engelli oğluyla yaşayan 59 yaşındaki diyaliz hastası teyzenin kapısını çaldı. Rabia teyzenin kış için bir kabana ihtiyacı olduğunu gören kursiyerler, biraraya gelerek kısa sürede kendisi için bir kaban dikti. Kabanı yaşlı teyzeye götüren kursiyerler Rabia teyzenin hayır duasını almanın mutluluğunu yaşadı.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU TANITMIŞTI

KO-MEK Vefası Projesi, yaz aylarının başında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından tanıtımı yapılarak faaliyete geçti.

Proje, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından imkanlar dahilinde dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Projeyle kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim