• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8985.79 2.03
  • Altın: 2297.275 0.94
  • Dolar: 32.3247 0.22
  • Euro: 35.0665 -0.10

KKTC'de Hükümet Düştü

KKTC'de koalisyon ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetten çekildi. Bu günkü toplanan UBP oy birliğiyle hükümetten çekilme kararı aldı.
KKTC'de Hükümet Düştü

Toplantı sonrası açıklama yapan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partisinin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamamasının hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kıldığını söyledi.

Özgürgün, ülkeye hizmet etmek, siyasete güven kazandırmak hedefiyle UBP'nin fedakarlık göstererek üstlendiği hükümet ortaklığı görevini yerine getirirken gelinen aşamada oluşan sıkıntıları en geniş şekilde ele aldığını belirterek, "Sorunlarına çözüm bekleyen çiftçilerimizin, hayvancılarımızın, müteahhitlerimizin ve esnafımızın beklentileri bu süreçten dolayı geride kalırken son olarak da çalışanların maaşlarını taksitlendirmeye gidilmesi, hükümet ortaklığımızı sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır" dedi.

"Türkiye'den KKTC'ye Su temini Projesi" ve ekonomik mali protokolün imzalanma süreçlerindeki sıkıntıların ve gereksiz zaman kayıplarının büyük sorun olarak halka yansıtıldığını kaydeden Özgürgün, "Bu nedenle halkımızın refah ve mutluluğu adına büyük umutlarla katıldığımız CTP-UBP hükümetinden çekilme kararı aldık" dedi.
15 Temmuz 2015 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi- Cumhuriyetçi Türk partisi Birleşik güçler koalisyon hükümeti sekiz ay sürdü.

Hükümetin diğer ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Mehmet Ali Talat UBP’nin hükümetten çekilme kararını değerlendirdi. Talat, “Cumhuriyetçi Türk Partisi, kuruluşundan bu yana bir yandan Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki kesimli, iki toplumun siyasi eşitliğine dayalı bir federasyon formülüyle çözülebilmesi, diğer yandan Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönettiği, eşitlikçi, özgürlükçü ve adil bir yapının kurulabilmesi amacıyla yoğun mücadele vermiş ve hiçbirini dışlamadan ve ötekileştirmeden toplumun tüm kesimlerini bu mücadeleye ortak kılmaya çalışmıştır.

Son olarak Ulusal Birlik Partisi ile kurulan koalisyon da bu çabaların ürünüdür. Hükümetin görevde olduğu süre içerisinde Cumhuriyetçi Türk Partisi, yukarıda belirtilen hedeflere bağlı kalarak çalışmalarını sürdürmüş, ancak önce koalisyon ortağımızın kurultayı, ardından Türkiye’den temin edilen su ile ilgili yaşananlar ve son olarak da ekonomik program ve mali protokol çerçevesinde ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunlarla mücadelede yalnız bırakılmış olmamız, hedeflere ulaşmak konusunda ciddi güçlükler yaratmıştır. Gelinen noktada Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi’nin aldığı hükümetten çekilme kararı, sunulan gerekçeler hiçbir şekilde tatmin edici olmasa da, elbette saygı ile karşıladığımız bir karardır.

Bu noktadan sonra Meclis’in bugünkü kompozisyonu ile yeni bir hükümet kurulması matematiksel olarak mümkün görülse de, kurulacak herhangi bir hükümetin bir seçim hükümeti niteliği taşıyacağı açıktır. Seçildiği partiden istifa eden milletvekillerinin durumu toplum nezdinde siyasete duyulan güvenin daha da azalmasına yol açmışken, bu milletvekillerinin dışarıdan destekleyeceği bir azınlık hükümetinin ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları yapabilmesi, ülkede her gün daha da fazla azalan siyasete duyulan güveni yeniden tesis etmesi mümkün değildir”

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim