• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2491.05 0.28
  • Dolar: 32.5468 0.11
  • Euro: 34.7226 0.13

Kitap fuarına rekor katılım

4 Nisan Cuma Günü açılan ve 13 Nisan Pazar günü sona eren '1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı' ziyaretçilerin akınına uğradı.
Kitap fuarına rekor katılım

Erzurum Valiliği ile TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığının işbirliği ve Eylül Fuar organizasyon tarafından 4 Nisan Cuma Günü açılan ve 13 Nisan Pazar günü sona eren "1. Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı" ziyaretçilerin akınına uğradı. Kitapseverlerle yayınevlerinin, yazarlarla okurların buluştuğu fuarı on günde 151 bin 130 kişi ziyaret etti.

Erzurum Doğu Kitap Fuarı’na katılarak kitapseverlerle bir araya gelen Bilal Sami Gökdemir, Nurullah Genç, Selçuk Alkan, Erkan İşeri, İsmail Mutlu, Bülent Akyürek, Yahya Türkeri, Sinan Yağmur, Tekin Sönmez, Orhan Çekiç, Uğur Aslan, Erdal Demirkıran, Ahmet Günbay Yıldız, Emine Şenlikoğlu, Mahmut Ulu, İsmail Yıldız, Ahmet Nesin, İsmail Bingöl, Prof. Dr. Ömer Özden, Zekiye Çomaklı ve Remzi Çayır gibi yazarlar gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Ülke çapında tanınmış yazarlar yaptıkları açıklamalarda başarılı bir organizeyle kitapsever dostlarıyla kendilerini buluşturan yetkilileri tebrik ederek, Erzurum’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Erzurum kent meydanında bulunan tarihi Yakutiye Medresesi önünde açılan, özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Ulusal Erzurum Doğu Kitap Fuarı, yayınevlerini de mutlu etti. Erzurum Kitap Fuarı’nın, batıdaki birçok kitap fuarından çok daha verimli geçtiğini, beklediklerinin çok üzerinde kitap satışının gerçekleştiğini vurgulayan yayınevi yetkilileri halkın yoğun ilgi göstermesinin son derece önemli olduğuna dikkat çektiler. Yayınevi yetkilileri, ilk defa düzenlenmesine rağmen organizasyonun hatasız geçtiğini de ifade ettiler.
Vali Altıparmak: 'Kitap Fuarı Erzurum’a Yakıştı'

Açık kaldığı 10 günlük süre içerisinde insanların adeta akın ettiği Kitap Fuarını değerlendiren Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak fuarın başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Fuarda vatandaşların ve özellikle öğrencilerin kitaplarla hasret giderdiğini düşünüyorum. Gösterilen ilgi Erzurum’un bir fuar merkezi olacağını gösterdi. Bu fuar daha sonraki fuarlar için gerek yayınevi, gerek yazar ve gerekse vatandaşlarımız için bir davetiye niteliğinde oldu. Fuarın tanıtımında ve kamuoyuna duyurulmasında basınımız önemli bir görevi yerine getirdi. Bu önemli etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere, fuara katılan yayınevlerine, yazarlara ve basınımıza katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 13 İl’e ve 4.5 milyon nüfusa hitap eden Erzurum’a böyle geniş kapsamlı bir organizasyon yakıştı” diye konuştu.

TÜMSİAD Başkanı Burucu: 'Erzurum Halkı Kitaba Olan İlgisini Gösterdi'

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın girişimleri ve TÜMSİAD’ın katkılarıyla açılan fuarda birbirinden değerli yazarların, okurlarla buluşmasının organizasyona ayrı bir keyif kattığını kaydeden TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, fuara olan ilginin kendilerini önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği devam ettirmeye yönlendirdiğini söyledi. Burucu “Erzurum halkı kitaba olan ilgisini gösterdi. Kitap okumanın unutulmaya yüz tuttuğu bir ortamda, özellikle gençlerimizi kitapla kaynaştırdığımız için çok mutlu olduk. Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Yazar ve Yayınevlerinden Vali Altıparmak’a Teşekkür…

Bu arada fuara katılan bazı yayınevi yetkilileri ve yazarlar Vali Altıparmak’ı makamında ziyaret ederek organizasyondan dolayı teşekkür ettiler. Çocuk Kitapları Yazarı Erkan İleri, Kaşna Yayınevi Yöneticisi Cem Vargün ve Akis Kitap Yayınevi Yöneticisi Bilal Özbay fuara katılan tüm yayınevi ve yazarlar adına desteklerinden dolayı Vali Altıparmak’a şükranlarını sundular.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim