• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Kısa dönem vekiller Meclis'e veda etti

Meclis'in açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefet bir kez daha karşı karşıya geldi. Parti liderlerinin katılmadığı törende, yine tartışma yaşandı.
Kısa dönem vekiller Meclis'e veda etti

Meclis aç kapa yaptı, Türkiye tarihinin en kısa yasama yılı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasını yaptığı törende, muhalefet ile iktidar bir kez daha karşı karşıya gelirken, genel kurulda zaman zaman protestolar yaşandı. İşte 7 Haziran sonrası oluşan Meclis'in o kısa mesaisi;

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için Meclis'in 1 Kasım'daki Milletvekili Genel Seçimi sonrasında toplanmak üzere tatile girmesine ilişkin grup önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi. 
 
Önerinin lehinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan Kubat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesine karar verdiğini ve bu çerçevede de bölgelerine gidip seçim çalışması yapacaklarını söyledi. 

GÖK'TEN GÖKÇEK'E KAZA TEPKİSİ 
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise sabah saatlerinde Silvan'dan gelen şehit haberleri ile sarsıldıklarını ifade ederek, "Tüm polislere, askerlere ve masum insanlara Allah'tan rahmet diliyorum, ulusun başı sağolsun" diye konuştu.
 
Ankara'da bugün 12 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Gök, "Herkesin vicdanını karartan Ankara Büyükşehir Belediyesinin ehliyetsiz otobüs şoförlerinin faciası sonucunda 12 hemşehrimi kaybettim. Ankara kan ağlıyor. Bunu bu hale getiren belediye anlayışını şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu.
 
HDP'Lİ BULDAN'DAN DİHA TEPKİSİ
 
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, Azadiye Velat gazetesi ile DİHA'ya yapılan saldırıları kınadı.
 
"Ülkemiz savaş hali yaşarken, sivil insanlar katledilirken Genel Kurulu tatile sokmak doğru bir tutum değildir" diyen Buldan, Meclis'in en fazla çalışması gereken bir süreç yaşandığını savundu.
 
Buldan, şöyle konuştu:
 
"Meclis böyle bir zamanda yasalar çıkarmayacak, çalışmayacak da ne zaman çalışacak? Komisyonlar kurulmalı ve Meclis ondan sonra tatil kararı almalıdır. 7 Haziran'da seçim yapıldı, millet oyunu kullandı ama ne yazık ki Cumhurbaşkanı'nın başkanlık hırsı yüzünden, AK Parti'yi tek başına iktidar yapma hırsı yüzünden, ülke bir kez daha seçim kararı almak zorunda kaldı.
 
Bölgede kan akıyor, sivil insanlar öldürülüyor. AKP'nin katliam politikası devreye konulmuş, bunun üzerinden siyaset yapılıyor. 1 Kasım'da zannediyorsunuz ki insanlar size oy verecek. Ama asla umduğunuzu bulamayacaksınız. İstediğiniz kadar seçimleri tekrarlayın, sandıkların yerlerini değiştirin, taşımalı sistemi devreye koyun, insanlar sizin bu katliam politikanızı unutmayacak ve buna göre sizlere oy verecek."
 
MHP'Lİ VURAL'DAN OSLO GÖNDERMESİ 
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Meclis'in bugün hem açıldığını hem de kapandığını söyledi. 
"3 şehit var, 12 vatandaşımız Ankara'da öldü" diyen Vural, böyle bir ortam içinde medyaya yönelik saldırıların devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadele konusundaki sözlerini de eleştiren Vural, Oslo'yu sordu, İmralı ve Kandil arasında müzakereler yapıldığını iddia etti. "Millet duysun, millet görsün. Herhalde çay içmediniz, kahve içmediniz" diye konuşan Vural, "Bütün bunlarda bir müzakereler oldu, bir şeyler oldu. Bunları anlatmıyorlar, bir anlatın bakalım" diye konuştu. 
 
Bugün ülkenin seçime gitme sebeplerini, sistemi kimin çalıştırmadığını milletin açık ve net olarak bildiğini ileri süren Vural, MHP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon için ortaya koyduğu, ancak AK Parti'nin kabul etmediği ilkeleri, seçimlerde vatandaşların sahip çıkacağını savundu.
 
"TERÖRE ANLADIĞI ŞEKİLDE CEVAP VERİLİYOR"
 
Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletin en büyük hakem olarak seçimde kararını vereceğini dile getirdi. 
 
Amansız bir şekilde terörle mücadele edildiğini belirten Aydın, "Teröre anladığı şekilde cevap veriliyor. PKK, 20 Temmuz'da silahlanma ve topyekun silahlı mücadele çağrısı yaptı. Kim siyasetin önünü tıkadı? Siz, o yüzde 13'e saygısızlık ediyorsunuz. Gücü yüzde 13'den değil de terör örgütünden aldığınızı söylüyorsunuz. Bu haksızlıktır, saygısızlıktır. Kim savaş çağrısı yaptı? Kaldı ki bu savaş değildir, terör saldırısıdır. Gücü terörden alarak mı barış istiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı'na söylediğinizin kaçta kaçını terör örgütüne söylüyorsunuz, ona söylemeye cesaretiniz var mı?" diye sordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim