• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

"Kılıçdaroğlu’nu Dinleyince Şok Oldum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye’ye faturası çok ağır oldu. 1994 ve 2001 krizleri hala hafızalarımızda. Ülkemizin yeniden b...
Kılıçdaroğlu’nu Dinleyince Şok Oldum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye’ye faturası çok ağır oldu. 1994 ve 2001 krizleri hala hafızalarımızda. Ülkemizin yeniden böyle bir felakete sürüklenmesine tabii ki bir cumhurbaşkanı olarak göz yumamam” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen İstanbul Ticaret Odası ödül törene katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve Gezi Parkı olayları yıldönümünü ele alan Erdoğan, “Şimdi bugün de Gezi’nin ikinci yılını kutluyorlar. Toplanmışlar 3 bin kişi sağda solda bunu kutluyorlar. Dert başka, sıkıntı başka, Türkiye nerede bunlar nerede. 17-25 Aralık darbe girişiminde milli kurumlarımızı, milli bankalarımızı, milli projelerimizi, ekonomik itibarımızı hedef alarak bunu yaptılar” dedi.

Muhalefet partilerinin vaatlerini eleştiren Erdoğan, “Hem seçim süreci, hem de siyasi partilerin vaatlerini yakından takip ediyorum. Bazı siyasi partilerin 1970 model 1990 model popülist siyaset yöntemleriyle öne çıkmaya çalıştığını üzüntüyle görüyorum. Öyle ki bir veren, ben 5 veririm, 2 anahtar veririm, 2 konut dairesi veririm. Bunların hepsini gördük. Milletimize kaşıkla verip kepçeyle geri alan siyaset anlayışının Türkiye’ye faturası çok ağır oldu. 1994 ve 2001 krizleri hala hafızalarımızda. Ülkemizin yeniden böyle bir felakete sürüklenmesine tabii ki bir cumhurbaşkanı olarak göz yumamam” diye konuştu.

SGK üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Ben damdan düştüm. Ama bunlar damdan düşmüş değil işte bunların hastaneleri yönettiği zamanı biliyoruz. O hastanelerin hali neydi. Hijyen koşulları diye bir şey kalmamıştı. Sağlam girseniz hastaneden hasta çıkardınız. Ama şimdi biz bütün hastaneleri birleştirme suretiyle vatandaşımız istediği hastaneye gitme şansını yakaladı bu dönemim içerisinde. Onun için düşüncelerimi, eleştirilerimi, tekliflerimi her fırsatta milletimle paylaşıyorum. Gittiğim illerde vatandaşlarıma yeni Türkiye teklifimle Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi teklifimle birlikte ifade edilen vaatlerin yanlışlığını da anlatmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

‘Siz bu ülkenin gerçeklerini biliyorsunuz’ diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “Fakat bu ülkenin, milletin gerçeklerinden bunlar o kadar uzaklar ki. Ana muhalefetin genel başkanı zaten yapılan işleri vaat diye meydanlarda anlatıyor. Ne diyor? Yılda bir milyon istihdam vaat ediyor. Halbuki sadece geçtiğimiz yılın yeni istihdam sayısı 1 milyon 350 bin, yani mevcut hükümet 1 milyon 350 bin istihdam yapmış. O ise bir milyon istihdamdan vaat ediyor. 800 bin kişiye mesleki eğitim diyor. Halihazırda mesleki eğitim verilenlerin sayısı bir milyonu aşmış durumda. Yani bunlar olanları da takip etmiyor. Ana muhalefetin çalışma hayatıyla ilgili 160 vaadi var. 110’u zaten şu anda yapılmış durumda. Yüz yılın projesi diye bir proje açıkladılar. Çıka çıka bizim Kanal İstanbul Projesi’ndeki iki şehirden biri çıktı” dedi.

"MİLLETİMİZ, BU KADAR CİDDİYETSİZ, BU KADAR ÜLKESİNDEN, MİLLETİNDEN BİHABER SİYASETÇİLERİ HAK ETMİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birde gittiği her yerde, ‘bana 4 yıl verin, işsizliği bitireyim’ diyor. ‘İşsizliği 2035 yılında yüzde 5’e indireceğim’ diyor, bunu vaat ediyor. Milletimiz, bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar ülkesinden, milletinden bihaber siyasetçileri hak etmiyor. Bakınız çok enteresan, Eskişehir’de konuşuyor. ‘Üniversite öğrencileri sizden nasıl harç alırlar’ diyor. Şok oldum. Neredeyse iki yıl oldu biz harcı kaldırılalı. Ben başbakandım biz harcı kaldırdık. İnsan buna üzülüyor. Yani bunların kılavuzu da sıkıntılı. Bundan dolayı kurumlar çok kötü. Biz istikrar ve güven ortamı diyoruz, onlar Türkiye’yi kaosa sürükleme kaosu yapıyorlar. Ana muhalefet bunun içinde, milliyetçi olduğu iddiasındaki parti bunun içinde, bölücü örgütün güdümündeki parti zaten bu ittifakın tam merkezinde” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini, “Ermeni lobisiyle New York Times ile bir olmuşlar Türkiye’nin üzerine kara bulutlar çağırma seansları düzenliyorlar. Pensilvanya’daki paralel yapının ele başının beddua seansları işe yaramayınca kaos senaryosu seanslarına başladılar. Biz bunlara aşinayız” diyerek noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim