• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 25°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 30°C Rize
  • BIST: 9824.69 1.06
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

"Kılıçdaroğlu’na Verecek 4 Dakikamız Bile Yok"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaştan 4 yıl istediğini hatırlatarak, “Çünkü biliyor hazine dolu, gelip boşaltacak. izin verir misiniz? Bizim sana verecek bir 4...
Kılıçdaroğlu’na Verecek 4 Dakikamız Bile Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaştan 4 yıl istediğini hatırlatarak, “Çünkü biliyor hazine dolu, gelip boşaltacak. izin verir misiniz? Bizim sana verecek bir 4 yıl değil 4 dakikamız bile yok” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye Meydanı’nda halka seslendi. Kendisine Ak Parti’nin oy oranlarının sorulduğunu söyleyen Davutoğlu, “7 Haziran sabahına kadar 78 milyonun kalbine girmek için çalışırız, hepsini potansiyel Ak Partili görürüz. Biz kimsenin gönlünün bize kapandığına inanmayız. Ama Kılıçdaroğlu’nun gönlü mühürlüymüş kendisi bilir. Diyor ki 12 yılda Ak Parti ne yaptı. Şu kadar kaynak harcadı. O kaynakları biz topladık. Biz geldiğimizde bütçe açıkları yüzde 10.8 idi. Bu aziz millet IMF önünde borç isteyen devlet adamlarına sahipti. Bu kaderi kim değiştirdi” diye konuştu.

“HASDAL’DAN ÜMRANİYE’YE GELMEK SADECE 11 DAKİKA OLACAK”

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’a geldiğinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bir rehber tahsis edeceğini vurgulayan Davutoğlu, “Rehber alacak onu önce bir Marmaray’a götürecek. ‘Bak sayın Kılıçdaroğlu bu Marmaray kıtaları birleştirir. Eskiden İstanbullular çile çekerdi iki köprü arasında’ diyecek. Bilet parası bizden. Binsin ülkenin nereden nereye geldiğini görsün. Üsküdar’a geldiğinde diyecek ki ‘Bak Ak Parti bunun Ümraniye’ye uzatıyor 2016’da Ümraniye’ye metro geliyor’ diyecek. Hemen yanında Avrasya tüneline götürecek. Bak buraya hiç kıskanma demek lazım. Buraya Ak Pati dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Dünyanın en büyük havalimanına başka ülkeler engel olmaya çalışıyor ama Türkiye’nin ana muhalefet partisi lideri niye rahatsız oluyor. Çünkü onun zihniden hizmet yok, vizyon yok. Dünyanın 3 katlı tünelini kim yapacak. O 3 katlı tünel inşallah iki yakayı öyle birleştirecek ki Hasdal kavşağından Ümraniye Çamlık kavşağına gelmek sadece 11 dakika” şeklinde konuştu.

“BİZİ PAÇADAN TUTMAKLA YERE İNDİREMEZLER”

Türkiye’nin büyümesinin birilerini rahatsız ettiğini savunan Davutoğlu, “Birileri diyor ki bu kadar güç fazla. Görüyorlar ki Ak Parti’nin öncülüğünde Türkiye yeni ve güçlü bir aktör haline geliyor. Durdurabilirler mi. Hepsi birden harekete geçtiler. Biz meydan okuduk. Birinci parti olmazsak görevi bırakırız. Onlar cevap verebildi mi. Kılıçdaroğlu diyor ki ‘yüzde 25 bana yeter’. Zaten 12 seçim kaybetmiş Bahçeli, bir seçim daha kaybetse ne olur. Millete güvenmiyorlar. Yurt dışındaki akıl hocaları şunu söylüyor. ‘Siz tek tek Ak Parti ile başa çıkamazsınız. Ak Part Başpehlivan. Biriniz el ense çekin, biriniz paçasından tutsun, faul yapın ne yaparsanız yapın durdurun’ Bizi paçadan tutmakla yere indiremezler. Biz dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandı.

“AVDUPA KRİZDE KIVRANIRKEN EKONOMİSİNİ GELİŞTİREN TEK ÜLKE TÜRKİYE”

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin Avrupa’nın varoşu olarak görüldüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:

“Şimdi Avrupa krizde kıvranırken ekonomisi gelişen tek ülke Türkiye. Avrupa’da insanlar işlerini kaybetti. Yunanistan’ın halini görüyorsunuz. Bütün bu krizler esnasında biz 6 milyon istihdam ürettik. Kendimizden emin olduğumuz için yeni hükümetin ilk on maddesini de açıkladım. Yeni bir anayasa yapacağız inşallah. İçinde başkanlık sisteminin de olduğu yeni bir anayasa için harekete geçeceğiz. Çözüm sürecini mutlak başarı ile sonuçlandıracağız”

“KILIÇDAROĞLU AÇIKÇA YALAN SÖYLÜYOR”

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Biz geldiğimizde gençlerin üniversite bursu 45 TL idi, şimdi 330 TL. Yüksek lisan bursu 660, doktora bursu 990 TL. Bu Kılıçdaroğlu çıkmış ‘17 milyon kişi 200 TL sınırının altında yaşıyor’ diyor. Yahu bu hesap bilmiyor. Gencine 330 TL burs veren bir memlekette 17 milyon kişi 200 TL altında yaşıyor olabilir mi. Açıkça yalan söylüyor. Emeklilerimizi istismar etmeye kalkıyor. Ak Parti iktidara geldiğinde bir SSK emeklisi 257 TL alıyordu, şimdi bin 77 TL. Bağkur tarımı 66 TL alıyordu sadece şimdi 816 TL alıyor. Bu sene emeklilerimize seyyanen 100 tl zam yaptık. Yılda bin 200 TL. Yani yılda birbuçuk maaşı biz vermeye karar verdik, Kılıçdaroğlu yeni uyanıyor” dedi.

“TÜRKMENLERE YARDIM ETTİK, EDERİZ”

Başbakan Davutoğlu, MİT Tırlarını durdurulması ardından yaşanan tartışmalara da değinerek şunları söyledi;

“MİT tırları ile ilgili seçime girerken tekrar dosyaları açmaya çalışıyorlar. Müflis tüccar esik defterleri karıştırırmış. Baktılar önümüze geçemiyorlar. Dışarıdaki ağa babalarına sesleniyorlar. ‘Bu AK Parti Suriye’deki Türkmenlere yardım etti. Bunları bir şekilde cezalandırın’ diyorlar. Yahu medet umdukları yer yurt dışında bizde hesap soracak olanlar. Biz bunlara boyun eğer miyiz? İşte söylüyorum Türkmenlere yardım ettik, ederiz. Yanımızdaki kardeşimize yardım ederiz. Kürtlere yardım ederiz, Araplara ederiz. Çünkü biz Osmanlı torunuyuz, Selçuklu varisiyiz. Bu Cumhuriyet istiklal harbini verirken Hint Müslümanlarından, Şam’dan, Afrika’dan dua geldi. Şimdi biz güç toplamışız onları yalnız bırakır mıyız? Onların torunları açlık içinde Somali’deyse elimiz uzanmasın mı. Yardım edeceğiz. Allah bize öyle bir kudret versin ki bütün zalimlerin karşısında durup, bütün mazlumlara el uzatalım. 1944’de bu CHP zihniyeti iktidardayken. 176 Azeri Stalin zulmünden kaçıp sınıra gelir. Boraltan Köprüsü’nden geçmek ister. Oradaki komutan İnönü’ye sorar ‘ne yapalım’ İnönü talimat verir ‘kabul etmeyin/ Hepsi şehit edilir. Onların sicili bu. Bir Azeri yüreği yanarak şiir okur ‘bizi siz öldürün vermeyin Rus’a, yakışmaz Türklüğe sığman namusa, Ben ne diyem şu vefasız dağlara, öz kardeşi dönek olan ağalara’ diye. Biz dönek olur muyuz? Bize sığınan masumları zulme teslim eder miyiz?”

“KILIÇDAROĞLU’NA VERECEK 4 YIL DEĞİL 4 DAKİKAMIZ BİLE YOK”

Koalisyon hükümetleri dönemini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “8 Haziran sabahı 90’lı yıllara olduğu gibi 4 parçalı bir yıl sürmeyen hükümetler mi olacak, arkasında 12 yıllık destan taşına Ak Parti mi olacak. 1 yıldan az olan hükümetler vardı. Bırakın hükümeti esnaf dükkanına bakın. Dese ki 1 yıllığına tutacağım kiraya verir misiniz? Güvenemezsiniz. Kılıçdaroğlu ‘bana 4 yıllığına verin’ diyor. Çünkü biliyor hazine dolu gelip boşaltacak izin verir misiniz?. Bu hazine sizin vergilerinizle doldu. Bunu boşalttırır mıyız? SSK’yı boşattı, hazineyi de boşaltacak. Bizim sana verecek bir 4 yıl değil 4 dakikamız bile yok. İstiyorlar ki böyle istikrarsız hükümetler olsun. Talimatlar dışarıdan geldi mi hemen uygulasınlar”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim