• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.531 0.71
  • Dolar: 32.3714 0.16
  • Euro: 34.8891 0.70

Kılıçdaroğlu’na Beyannamedeki O İfadeleri Sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin seçim beyannamesinde imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması olduğunu belirterek, “-Benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok- diyor. Hangisine...
Kılıçdaroğlu’na Beyannamedeki O İfadeleri Sordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin seçim beyannamesinde imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması olduğunu belirterek, “-Benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok- diyor. Hangisine inanacağız? Ağzından çıkana mı, o beyannameye mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen TİKA projelerinin açılış törenine katıldı. Ecdadın tüm hatırasına sahip çıktıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makedonya’nın Kocacık köyünde Gazi Mustafa Kemal’in doğduğu ve yaşadığı evi yeniden inşa ettiklerini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal’in Manastır’da eğitim gördüğü Askeri İdadisi’nin restorasyonunu yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un babası Tahir Efendi’nin İstanbul’daki eğitiminden sonra görev yapması için inşa edilen caminin de açılışını yaptıklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1861 yılında yapılan caminin Kosova’daki savaş sırasında harap olduğunu, TİKA’nın bu camiyi yeniden ayağa kaldırdığını vurguladı.

Tarihin iyi öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizin bize bıraktığı mirasa iyi sahip çıkacağız ki yanlışların tekerrürüne mani olabilelim. Rumeli Hisar’ında Boğazkesen Mescidi’ni ihya etmek tarihe sahip çıkmaktır. Onun ihyasına karşı çıkmak ise işte bizim parçalanmamıza, yutulmamıza sebebiyet veren yanlışları tekerrür etmektir. Tarihlerinden, medeniyetlerinden bihaber olanlar öyle çok ki, hangi birini teşhir edeceğimizi doğrusu şuanda anlayamıyor ve buna da şaşıyoruz. Ana muhalefetin genel başkanı geçtiğimiz hafta çıkmış bizim dört büyük başkentte büyükelçimiz yok diyor. Peki bu başkentler nereler ve büyükelçilerimiz niye yok? Birisi İsrail, burada büyükelçimiz yok, doğru. Hani şu bizim yüreğimizin sızısı Filistin’e sürekli saldıran, Filistinlileri öldüren, onlara hayatı zindan eden İsrail. Yani buraya bir tavır koymayacak mıyız? İyi yaptın, hayırlı olsun mu diyeceğiz? Diğeri Suriye. Hani bugüne kadar 350 bine yakın insanı, sivili öldüren, kendi halkını katleden bir zalimin ülkesi. Burada hala büyükelçimi tutacağız. Bir diğeri Mısır, seçimle yüzde 52 oy alarak iş başına gelmiş hükümeti askeri darbeyle indiren siyasetçileri idamla yargılayan bir ülke. Burada mı büyükelçi tutacağız? Ötenin de neyin ne olduğunu kendiside bilmiyor. Bu kadar ciddiyetsiz, bu kadar kendi tarihine, kendi coğrafyasına yabancı bir bakış açısı olabilir mi? Filistinlilerin değil, İsrail’in yanında yer almayı, Suriye halkının değil Esed’in safında durmayı, demokrasiyi değil darbecileri yükseltmeyi dış politika zannediyor. Mısır halkı bizim kardeşimiz ama bu yönetim asla değil. Yoksa bizim Mısır halkı ile alıp veremediğimiz yok. Ama onların tercihlerine saygı duymayanlara bizde saygı duyamayız. Irak’ta mezhepçilik yapıp ülkeyi bölenlerin yanında yer almayı tercih ediyor, Libya’da ise olup bitenden ise hiç haberi olmadığı öyle belli ki sonrada çıkmış arkasına bölücü örgütün desteklediği partiyi ve paralel örgütü de alıp eski Türkiye koalisyonu kurmaya çalışıyor. Bunları zaten cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gördük. Biliyorsunuz 14 parti bir araya geldiler” dedi.

“HANGİSİNE İNANACAĞIZ AĞZINDAN ÇIKANA MI, YAYINLADIĞIN O BİLDİRİYE Mİ?”

“Şunu hiç unutmayalım, önce bunların kendi milletin tarihi ile barış, kültürüyle barış, medeniyetiyle barış noktasına gelmesi lazım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sen önce bu milletin bağrından çıkan kurumlara, imam hatiplere, Diyanet’e saygı duymayı bir öğren. Bakın şimdi Kayseri’de konuşma yapıyor, ‘Benim imam hatiplerin kapatılmasıyla ilgili bir açıklamam yok’ diyor. Seçim bildirisi diye bir şey açıkladın, işte onun içinde yer alıyor. Yazılı olarak orada var. Hangisine inanacağız ağzından çıkana mı, yayınladığın o bildiriye, beyannameye mi? Orada ne diyor, bir, artı sekiz, artı dört diyor. Bu ne anlama geliyor. İmam hatiplerin orta kısmının tekrar kapatılması anlamına geliyor. Evet, Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bunu çok iyi bilmemiz lazım ve bu konuda kararlı bir şekilde yürüyüşümüz tabii ki devam edecektir. 8 yıllık eğitim faciasını diriltme sözünü vereceğine bu ülkenin inancı için tarihi için ne yapacaksın onu bir söyle. Sen önce bu milletin tamamının partisi olmayı bir öğren. Ana muhalefetle bölücü örgütün güdümündeki parti elele vermiş inanç hassasiyetlerini, etnik hassasiyetleri, ideolojik hassasiyetleri tahrik ederek seçimde sonuç almanın peşine düşmüş durumdalar. Bakın ne diyor, ‘Taksim bizim Kabe’miz’ diyor. Şu ifadeye bak ya. ‘Taksim bizim Kabe’miz.’ Ha bunu geçmişte ana muhalefetin milli şefi de söylüyordu. O dönemde onlar aynı anlayıştılar. O zihniyet aynı anlayıştaydı. Ne diyordu, ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi de bunlar aynısını söylüyor, ‘Kabe Arap’ın olsun bize Taksim yeter’ diyorlar. Var mı farkları. Al birini vur öbürüne. Fakat benim Kürt kardeşlerim, dindar Kürt kardeşlerim ben inanıyorum ki bu yaklaşıma gereken dersi verecektir. Hiç şüphem yok verecektir. Çünkü bizim kutsallarımızı saldıranları inanıyorum ki bunlar ayakta bırakmayacaktır. Bakınız İtalya koalisyonlardan o kadar çekmiş ki koalisyonu yasaklayan tek parti iktidarını zorunlu kılan bir yasa çıkarttı. Bunların milleti sözü ne, ‘eski Türkiye koalisyonu.’ Dünya istikrarı arıyor bunlar istikrarı ve güven iklimini bozmanın peşinde koşuyor. Diğer ülkeler istikrar ve güven için başkanlık sistemini seçiyor, bunlar monarşinin gölgesindeki parlamenter sisteme dört elle sarılıyor. Milletimiz bu oyuna gelmez. Milletimiz eski Türkiye’nin tekerrürüne izin vermez. İnanıyorum ki milletimizin tercihi aynı coğrafyalara açılan, aynı imzaları çoğaltmaktan yana olacak” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından restore edilen ve yapımı tamamlanan 6 ülkedeki eserlerin canlı bağlantı ile açılışları gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim