• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9051.52 2.78
  • Altın: 2297.773 0.96
  • Dolar: 32.3261 0.23
  • Euro: 35.0684 -0.11

Kılıçdaroğlu: Tüm Partiler Bizi Taklit Ediyor

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilerin CHP’nin vaatlerini taklit ettiğini öne sürdü.Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili adayları...
Kılıçdaroğlu: Tüm Partiler Bizi Taklit Ediyor

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilerin CHP’nin vaatlerini taklit ettiğini öne sürdü.

Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili adayları ile bir araya geldi. Buca Gölet Tesisleri Amfitiyatro’da partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, “Öyle bir noktaya geldik ki seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar, iktidar bile bildirgemizin yanlış olduğunu söylemiyor. Sadece ne diyor? Kaynak bulamazsınız, tek suçlama o. Bu da bildirgemizin başarısının en önemli göstergeleri. Nereye gidersek dikkatle izleniyoruz. Dikkatle dinleniyoruz. Eski anlayış, kültür kalmadı. Eskiden ‘Bu CHP kendi içinde kavga eder’ derlerdi. Şimdi en huzurlu parti CHP. Eskiden derlerdi ki ‘CHP hep eleştirir. Ya arkadaş sen sorunlarını nasıl çözeceksin söyleyemez’ derlerdi. Bugün seçim bildirgemizi bütün siyasal partiler taklit ediyor örnek alıyorlar. Halkın sorunlarını nasıl çözeceklerini bizim bildirgemizden öğreniyorlar. Bu önemli bir aşamadır” dedi.

‘Sevgili ailem’ diyerek partililere seslenen Kılıçdaroğlu, “CHP ailesi, Türkiye için çalışan, ülke çıkarı için çaba harcayan aile, geçmişte önemli devrimlere imza atmış aile, geleceğe umut yaratmak isteyen aile, hiçbir çocuğun aç gitmemesi için mücadele eden bir aile. CHP’li olmak için uygar olmak gerekir. CHP’li olmak için halkı düşünmek gerekir. Türkiye’yi ve dünyayı iyi okumak gerekir. CHP’li olmak için bütün çocuklara çağdaş eğitim vermeyi savunmak gerekiyor. Bu kadar zor bir görevi yapıyoruz” diye konuştu.

“GÜN ŞUNU BUNU SUÇLAMA GÜNÜ DEĞİLDİR”

Sürecin CHP’yi iktidara taşıma süreci olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidar partisine verilen 13 yıllık kredinin sonuna gelindiğini savundu. Kılıçdaroğlu, 13 yıllın sonunda 6 milyon 200 işsiz, 17 milyon yoksul ve yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyeli, aylığı bin lira altında olan 8 milyon emekli var. Sorunlar ağır ama sorunları çözecek birikimimiz var. Seçim bildirgesi bunun en tipik örneğidir. Gün şunu bunu suçlama devri değildir. Gün projelerimizi halka anlatma günüdür. Gün halka sorunları nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için güçlü bir kapasitemiz var, seçim bildirgemizden belli. Dolayısıyla biz çalışırsak, güven verebilirsek Türkiye’de iktidar olabilmek için hiçbir engel yok. Biz sorun oluşturan değil, sorunları çözen bir iktidar olacağız. Bunun için oy istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İMAM HATİP OKULLARINI AÇAN BİZ DEĞİL MİYİZ?”

Seçim bildirgesinin ötesinde farklı propagandalar da yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Zaman zaman bize suçlamalar yapılıyor, seçim bildirgesi ötesine geçen propagandalar yapılıyor. CHP imam hatip okullarını kapatacak diye. CHP iktidarında imam hatipler niçin kapatılsın. O okulları açan parti biz değil miyiz? Ben her din adamının iki üç yabancı dil öğrenmesini isterim, sosyoloji, felsefe okumasını, halka güzelliği, sevgiyi anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar buna izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmayacağız. Biz CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz. Bir kişi çıkıp özgürce inancımı yerine getiremiyorsa gelip beni bulacak. Hedefimiz neydi, yaşanacak bir Türkiye, bunu elbirliğiyle kuracağız. Bir özelliğimiz daha var. İnsanı en değerli varlık olarak görürüz, kimliği, inancı siyaset konusu yapmayız. Onu en üstte tutarız. Siyasetin amacı zaten budur. Bunu yapabilme kapasitesine sahibiz.”

Vatandaşın boğazına kadar borç batağında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 500 milyona yakın vatandaşın da mahkum olduğu halde hapse girmek için sıra beklediğini dile getirdi.

“DÖRDÜNCÜ DEVRİME HAZIRLANIYORUZ”

CHP’nin üç büyük devrim inşa etmiş bir parti olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyeti kuran, çok partili sistemi getiren, sosyal demokrasiyi getiren partiyiz biz. Şimdi dördüncü devrime hazırlanıyoruz, özgürlük ve demokrasi.”

“BİZ KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYIZ”

CHP İktidarında taşeron işçilerin yerlerine yenilerinin getirileceği eleştirilerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Bize oy vermemiş vatandaşımız bile rahatlıkla yaşaması için elimizden geleni yapacağız onlar gibi ayrım yapmayacağız. Bu topraklara sevgiyi ekeceğiz” dedi.

7 Haziran’da sandığa gidileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Güzel bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız var. Çocuklarımız, torunlarımız, ülkemiz, bayrağımız için yeni bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

İl Başkanı Bedri Serter de, 7 Haziran’da Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacaklarını ifade ederek, yaşanacak bir Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan Türk halkına demokratik, üreten, adaletli bir Türkiye sunacaklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim