• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.792 1.53
  • Dolar: 32.3393 0.28
  • Euro: 35.0674 -0.07

Kılıçdaroğlu: "Sosyal Yardımları İkiye Katlayacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da bir süredir devam eden işçi eylemleriyle alakalı, “O işçi kardeşlerimizin gösterdiği mücadeleyi destekliyoruz. Barış içinde üretime t...
Kılıçdaroğlu: Sosyal Yardımları İkiye Katlayacağım

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da bir süredir devam eden işçi eylemleriyle alakalı, “O işçi kardeşlerimizin gösterdiği mücadeleyi destekliyoruz. Barış içinde üretime tekrar başladılar. Onları yürekten kutluyorum” dedi.

Bursa’da Gökdere Meydanı’ndaki CHP mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, Bursalılardan 7 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler için oy istedi. CHP’nin Atatürk’ün partisi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Bursa’da bir süredir devam eden işçi eylemlerini de değerlendirdi. Eylem yapan işçileri kutlayan Kılıçdaroğlu, “Bursa’da bir süredir eylem vardı. Biz emekten ve alın terinden yanayız. O işçi kardeşlerimizin gösterdiği mücadeleyi destekliyoruz. Barış içinde üretime tekrar başladılar. Onları yürekten kutluyorum” dedi.

“8 HAZİRANDA CHP İKTİDARDIR”

Bursa’nın bir üniversite, tarih, tarım, emekli, işçi kenti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bursa, Türkiye’nin önemli bir markasıdır. Bursa, o yüzden CHP’nin merkezi olmak zorundadır. Madem ki emeğin kenti, madem ki emeklinin kenti, madem ki tarımın kenti, o zaman CHP’nin de kenti olmak durumunda Bursa. Bir seçim bildirgesi hazırladık. Ankara’daki beylerin ezberi bozuldu. Kim ne yaparsa yapsın 8 Haziran’da CHP iktidardır” diye konuştu.

Mitinglerde metronun çalıştırılmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Mitinge insanlar gelmesin diye çalıştırmıyorlar. Yuh çekmeyin arkadaşlar. Sandıkta demokratik yollardan hesabını soracağız. Ne yaparsan yap, halkın gücünü susturamazsın. Biz halktan yanayız, adaletten yanayız. CHP iktidarında herhangi bir parti, miting yaptığında asla engel olmayacağız. Bizim ruhumuzda demokrasi ve adalet var. Biz bunu savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP’YE KAPIYI ARALA, TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ”

CHP’nin genlerinde kuva-i milliye ruhunun olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP’nin ülkeye huzur ve refah getireceğini, yoksulluğu bitireceğini anlattı. İşçinin ve emeklinin alın terine değer vereceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Sözüm söz, çiftçi ektiği ürünün karşılığını alacak. Üretim ve emeği savunacağız. Hakça bölüşeceğiz. Herkes nasibini alacak. Kimse aç ve açıta kalmayacak. Meclis tatile girmeden önce TBMM’de bir kanun tasarısı getirdiler. Adı ne biliyor musunuz? Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Onlara iş bulacaklarına, yabancılara nasıl iş bulacaksınız. Eğer siz oğlunuza kızınıza iş bulmak istiyorsanız. Sınavsız devlet memuru olunmasına isyan ediyorsanız tek adresiniz CHP’dir. Sen hesap sor, CHP’ye kapıyı arala göreceksin, Türkiye’yi şaha kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIMLARI İKİYE KATLAYACAĞIM”

Türkiye’de 11 milyon emekli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ben halka çalışırım, halk için çalışırım. Emekliye birer maaş ikramiye. Kıyameti koparıyorlar. Bu sayede herkes kazanacak. Kimse endişe etmesin. Ben kavga için değil, hizmet için siyaset yapıyorum. Hiçbir işveren kardeşim meraklanmasın. Onlara ek yük getirmeyeceğim. Kim üretirse, kim istihdam oluşturursa, kim alın teri dökerse benim başımın üzerinde yeri vardır. Üreten Türkiye güçlü ve onurlu Türkiye’dir. Ben 27,5 yılımı devlete verdim. Bütçe nasıl yapılır. Devletin vergisi nasıl harcanır, ben biliyorum. CHP, ezilenlerin partisidir. CHP fakir fukaranın partisidir. CHP işsizlerin partisidir. CHP gelirse sosyal yardımları kesilmeyecek. Bursa meydanından söylüyorum. Sosyal yardımlar iki katına çıkaracağım”.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

“Sözüm söz, bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, “Merkez Türkiye” projesinin 100 yılın projesi olduğunu vurguladı. Türkiye’yi bilgi toplumu haline getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Birileri kopyaladın diyor. Bir kelime geçiyor, benden alındı diyor. Ama kimse proje yanlıştır demiyor. Biz Türkiye’yi 21. yüzyılın en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Dünyanın lideri yapacağız. Bu proje dünyada 3 ülkede uygulanıyor. CHP iktidarında Türkiye 4. olacak. Türkiye, Asya, Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu’nun merkezi olacak. Güçlü bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim